Wybór Pierścionka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 19:10   #1
abishot
Przyczajenie

Wybór Pierścionka

Witam może mi ktoś pomoże. Bo ja już nie mam siły przeglądać kolejnych stron i witryn. Podoba mi się taki:
Pierscionek
Oczywiście na nieszczęście cenowo aktualnie nie jestem w stanie się wypłacić szukam czegoś podobnego z brylantów
tak do 2200 zł Bardzo bym prosił o pomoc jak by ktoś widział podobny do tego na zdjęciu.
abishot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 19:30   #2
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa
Dot.: Wybór Pierścionka

Tu jest coś podobnego

http://allegro.pl/pierscionek-brylan...630639314.html

http://allegro.pl/pierscionek-zarecz...628776668.html

Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 19:39   #3
paaaat
Rozeznanie

druugi przeeeśliczny
paaaat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 19:41   #4
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Mi sie oba nie podobają, bo najbardziej podoba mi się mój, ale lubię szperać, więc wyszperałam

A z tych dwóch pierwszy moim zdaniem ładniejszy. Dla każdego coś miłego

I kolejny:
http://allegro.pl/zloty-pierscionek-...611300779.html

I w białym złocie.

http://allegro.pl/zloty-pierscionek-...617650477.html

tego mnóstwo jest

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2011-05-24 o 19:53
Stary 2011-05-24, 21:22   #5
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez abishot Pokaż wiadomość
Witam może mi ktoś pomoże. Bo ja już nie mam siły przeglądać kolejnych stron i witryn. Podoba mi się taki:
Pierscionek
Oczywiście na nieszczęście cenowo aktualnie nie jestem w stanie się wypłacić szukam czegoś podobnego z brylantów
tak do 2200 zł Bardzo bym prosił o pomoc jak by ktoś widział podobny do tego na zdjęciu.
Z apartu?
Jestem zakochana ale w wersji z białego złota

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 21:32   #6
tr13823
Raczkowanie

apart wzrór 219 i nic więcej, jest cudny
http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,742 jest w białym, żółtym złocie i w platynie

Razem od Sylwestra 2008/2009

Od 23/04/2011 zaręczona
Od 05/10/2013 szczęśliwa Żona

tr13823 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 07:16   #7
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abishot Pokaż wiadomość
Pierscionek
Śliczny
Model mi znany z firmy Yes
Klasyka to jest to
Niemniej, tak na marginesie gdybyś zdecydował się na zakup tego modeli lub mu podobnego, to przestrzegam przed problemami w zmianie rozmiaru.
Dostałam podobny, też z kamyczkami po bokach i centralnym większym oczkiem.
I niestety, ale przy zwężaniu lub poszerzaniu szyna przytrzymująca boczne oczka jest wyginana i powoduje, że oczka się kruszą, bądź wypadają.
Na to nic się nie poradzi i nie wierz w zapewnienia jubilerów, że nic takiego się nie wydarzy.
Najpierw wciskają produkt, a potem, gdy przychodzi co do czego, to stwarzają problemy, a dokładniej dowiadujemy się, że się pojawiły.
Szczerze nie polecam tego modelu z oczkami po bokach...
Może coś w stylu :
http://www.yes.pl/diamenty/42676-pie...00-025-3595M2H

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Śliczny
Model mi znany z firmy Yes
Klasyka to jest to
Niemniej, tak na marginesie gdybyś zdecydował się na zakup tego modeli lub mu podobnego, to przestrzegam przed problemami w zmianie rozmiaru.
Dostałam podobny, też z kamyczkami po bokach i centralnym większym oczkiem.
I niestety, ale przy zwężaniu lub poszerzaniu szyna przytrzymująca boczne oczka jest wyginana i powoduje, że oczka się kruszą, bądź wypadają.
Na to nic się nie poradzi i nie wierz w zapewnienia jubilerów, że nic takiego się nie wydarzy.
Najpierw wciskają produkt, a potem, gdy przychodzi co do czego, to stwarzają problemy, a dokładniej dowiadujemy się, że się pojawiły.
Szczerze nie polecam tego modelu z oczkami po bokach...
Może coś w stylu :
Idealne połączenie
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 16:02   #8
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jeżeli nie stać Cię na ten pierścionek z sieciówki, to możesz jeszcze zrobić inaczej, np. pójść do jakiegoś małego jubilera ze zdjęciem pierścionka i zapytać za ile by zrobił taki pierścionek, na pewno taniej niż w sieciówce. Ewentualnie zapytaj w domu, może rodzice mają jakieś "zbędne" złoto, np. zerwany łańcuszek, którego nie będą naprawiać i nie mają do niego sentymentu, czy cokolwiek innego, wtedy dając własne złoto, jubiler przelicza jego wartość i pierścionek kupujesz taniej, np. mając własne złoto za robociznę zapłacisz ok 300-500zł.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 14:11   #9
Elfir
Zakorzenienie

Radze wybrać pierścionek z kamieniem osadzonym głęboko, a nie w koszyczku. Zaczepy koszyczka potem haczą o swetry, rajstopy.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 22:36   #10
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Radze wybrać pierścionek z kamieniem osadzonym głęboko, a nie w koszyczku. Zaczepy koszyczka potem haczą o swetry, rajstopy.
To prawda
Zaczepy haczą o wszystko,wiem a autopsji
Z kolei kamienie osadzone głęboko nie haczą, ale...
W koszyczku brylancik jest lepiej wyeksponowany niż zatopiony w kruszcu do połowy lub całyW koszyczku bardziej się świeci niż zatopiony...
Coś za coś...czemu nie ma rzeczy idealnych
Cały czas sama szukam idealnego pierścionka...nie wiem czy taki istnieje dla mnie, bo obydwa, które dostałam od TŻ to niestety niewypały z wieloma cyrkoniami...
Cyrkonia szarzeje, łatwo się kruszy...i już miałam kilka napraw z tego powodu
Stary 2011-05-31, 00:29   #11
Elfir
Zakorzenienie

To chyba nie była cyrkonia a zwykłe kryształki górskie lub szkło (tzw. kryształy Svarowskiego). Cyrkonia jest tylko ciut mniej twarda niż diament.
Nie da się jej zarysowac nożem, szkłem ani stalą narzędziową. Ma twardość 8,5 w skali Mohsa (czyli wyżej niż topaz, i nieco mniej niż rubiny i szafiry).
Sama mam cyrkonię i nic się z nią nie dzieje, a często pracuję grzebiąc w ziemi (ogrodnik) z pierścionkiem na ręku.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-31, 12:26   #12
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Mój jest w koszyczku i nie zahacza - o dziwo inna bajka, że pierścionek jest drobny.

Widać nie wszystkie zahaczają
Stary 2011-05-31, 15:50   #13
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
To chyba nie była cyrkonia a zwykłe kryształki górskie lub szkło (tzw. kryształy Svarowskiego). Cyrkonia jest tylko ciut mniej twarda niż diament.
Nie da się jej zarysowac nożem, szkłem ani stalą narzędziową. Ma twardość 8,5 w skali Mohsa (czyli wyżej niż topaz, i nieco mniej niż rubiny i szafiry).
Sama mam cyrkonię i nic się z nią nie dzieje, a często pracuję grzebiąc w ziemi (ogrodnik) z pierścionkiem na ręku.
Sprzedano nam pierścionek z cyrkoniami...
Czyżby kłamali?
Stary 2011-05-31, 21:16   #14
Elfir
Zakorzenienie

"łatwo się kruszy" - chyba, że rysujesz ją diamentowym lub korundowym (rubin i szmaragd to korundy) ostrzem, bo te dwa minerały są w stanie zarysować prawdziwą cyrkonię.
Ale w żaden sposób nie da się tego zrobić np. ziarenkiem kwarcu (7 w skali Mohsa), czyli piaskiem.

T.Pratchett
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości