|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
turystyka i hotelarstwo / dzienne?
hej ;p został mi już rok liceum i studia
no i tutaj zaczynają się schody... nie wiem co bym chciała studiować.! a trzeba już pomyśleć, co zdawać na maturze... zastanawiałam się nad turystyką i hotelarstwem... co myślicie o tym kierunku? jak to się mniej więcej przedstawia w praktyce? jak wygląda rok szkolny i zajęcia w waszych szkołach? czy macie organizowane jakieś wyjazdy lub praktyki? jaką szkołę moglibyście mi polecić? aha, i jeszcze jedno. lepsze studia dzienne czy zaoczne? jak w ogóle wygląda rozkład zajęć na dziennych a jak na zaocznych? na których jest ciężej? z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: turystyka i hotelarstwo / dzienne?
Nie polecam tego kierunku.
Chyba, że myślisz o założeniu swojego hotelu lub biura turystycznego. Inaczej będą to zmarnowane lata. |
|
|
|
|
#3 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
co do rozkładu zajeć to wejdź na jakiś uniwersytet i pobierz plany zajeć dla pierwszego roku zarówno dla dziennych i dla zaocznych ja gdy rok temu zaczynałam studia to ucieszyłam się, bo na uczelni spędzałam mniej czasu niż w szkole w LO. plany na studiach są bardziej swobodne i tak możesz zaczynać na 8:00 a kończyć o 10:00 lub (niestety) zaczynać o 16:00 i kończyć o 20:00. popularne też są przerwy pomiędzy zajęciami czyli okienka, np. dwugodzinne. zaoczni mają zajęcia najczęściej całą sobotę i niedzielę (np. od 8:00 do 19:00) lub też czasami w piątki popołudniami. u nich okienka też się zdarzają![]() ogólnie każda uczelnia rządzi się swoimi prawami i tak na uczelni X nie będziesz mieć okienek a na uczelni Y przerwy w zajęciach będziesz mieć codziennie, więc nie można na to jednoznacznie odpowiedzieć ![]() a i jeszcze - skoro nie wiesz co chciałabyś studiować, to mam pytanie: znasz wszystkie możliwe kierunki studiów? bo często jest tak, że nawet nie wiesz że jakiś kierunek istnieje. dlatego polecam wejść na tą stronę kierunkistudiow.pl i zobaczyć spis kierunków
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2011-08-22 o 15:22 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wiecznie niezdecydowana
|
Możesz też wejść na http://www.uczelnie.info.pl/index.ph...erunki_studiow tą stroną się sugerowałam wybierając kierunek.
Co do hotelarstwa-chodziłam do technikum o takimże profilu i powiem Ci, że z pracą licho... wiem, że technikum, a studia to co innego ( w technikum masz więcej praktyki, a na studiach sama teoria ), ale wg mnie jak masz sprzątać pokoje, albo zostać kelnerką w hotelowej restauracji to nie musisz wcale kończyć do tego specjalnych szkół Mówię jak jest, może w 'turystycznych' częściach Polski jest inaczej, lepiej z pracą... A jeżeli 'jara' Cię hotelarstwo to idź jak najbardziej, dla chcącego nic trudnego Powodzenia w wyborze !
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z tym co napisane wyżej. A jeśli naprawdę Cię to interesuje,chciałabyś pracować w jakimś świetnym hotelu to musisz znać perfekcyjnie jakieś języki obce z tego co się orientuję,więc wcale to takie łatwe nie jest
No chyba,że masz smykałkę
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie tak myślałam że z pracą po tym kierunku jest cienko... Lubię geografię i dlatego się zastanawiałam nad tym... A co jeśli chodzi o kosmetologię lub pedagogikę? Myślę też o logistyce ale to chyba ciężki kierunek?
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wiecznie niezdecydowana
|
Ja od października rozpoczynam studiowanie logistyki
nie jestem jakimś orłem ani nie lubię siedzieć przy książkach, jednak to mnie interesuje, zwłaszcza logistyka transportu, powtórzę moje słowa z poprzedniego postu -> dla chcącego nic trudnegopedagogika... jak dla mnie jest przesyt ludzi po tym kierunku, a kosmetologia.. no cóż.. zależy jaka specjalizacja... tak mi się zdaję, może się mylę
|
|
|
|
|
#8 |
|
na przekór do celu
|
logistyka jak dla mnie najlepsza ze wszystkich. ludzi po pedagogice jest "jak mrówków". z trudnością logistyki jest różnie, zależy czy chcesz mieć po niej tytuł licencjata czy inżyniera, na jakiej uczelni i jakim wydziale będziesz studiować...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

no i tutaj zaczynają się schody... nie wiem co bym chciała studiować.!
a trzeba już pomyśleć, co zdawać na maturze... zastanawiałam się nad turystyką i hotelarstwem... co myślicie o tym kierunku? jak to się mniej więcej przedstawia w praktyce? jak wygląda rok szkolny i zajęcia w waszych szkołach? czy macie organizowane jakieś wyjazdy lub praktyki? jaką szkołę moglibyście mi polecić?

nie jestem jakimś orłem ani nie lubię siedzieć przy książkach, jednak to mnie interesuje, zwłaszcza logistyka transportu, powtórzę moje słowa z poprzedniego postu -> dla chcącego nic trudnego