|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kosmetologia - co po studiach??
Dziewczyny mam doła. Właśnie kończę uczelnię medyczną - kierunek kosmetologia; jestem załamana miałyśmy tak mało zajęć praktycznych, dwa razy były miesięczne praktyki - po których w jednym sprzątałam...., w drugim przygotowywałam kosmetyki do zabiegów i zmywałam makijaż. Uważam, ze praktycznie nie jestem przygotowana do zawodu, zero doświadczenia i moja wiedza praktyczna też jest okrojona tym bardziej że nasze Panie, które nas uczyły za dużo wiedzy nam nie przekazały. Za miesiąc mam egzamin licencjacki miałam wielkie plany się do niego uczyć, a tu ciągle nie mam weny. Powoli biorę się za naukę, ale boję się co dalej. Nie wiem czy chcę pracować w gabinecie konsetycznym, robić typowe zabiegi. Najchętniej pracowałabym przy IPL-u itp. Luię pracę z maszynami. Myślałam też nad pracą dermokonsultankki. Najbardziej boję się tego, że sobie nie poradzę w przyszłej pracy, której i tak znaleść nie mogę, albo nikt nie potrzebuje do pracy, albo się nie odzywa, albo chce kogoś z doświadczeniem. Chciałabym robić coś bardziej z medycyną związane, idąc na studia myślałyśmy, byłyśmy pewne że będziemy mogły wykonywać zabiegi medycyny estetycznej, niestety po jakimś czasie dowiedziałyśmy się, że będziemy zwykłymi kosmetyczkami tyle, że po studiach. Boję się kontaktu z klientem, że pomysli, że jestem głupią, niedouczoną dziewuchą, a ja nie mam gdzie zdobyć doświadczenia i sprawdzić czy to na pewno to. Miał ktoś może taki problem? Studiowałyście taki kierunek, co po nim robicie?? Łatwo u Was było z pracą?? Pomocy... podbudujcie mnie chociaż trochę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetologia - co po studiach??
.
. Edytowane przez Sweet Chocolate Czas edycji: 2012-10-24 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Studiowałaś kosmetologie i miałaś praktyki w salonie ? dziwne.
Wydawało mi się, że z kosmetologii to na praktyki wysyłają na jaką produkcje kosmetyków jak opowiadała mi znajoma która studiowała kosmetologie. A może się coś pozmieniało przez te lata ...
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tak miałam praktyki w salonie. i taki był wymóg odgórny, że miał to być gabinet kosmetyczny. Powiem szczerze, że chyba bym wolała w jakiejś produkcji kosmetyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie się zastanawiam czy iść na kosmetologię
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja też właśnie kończę kosmetologię i będę się rozglądać za stałą pracą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() justynko1989, Kosmetologia to taka dziedzina nauki, że samemu trzeba się wiele dokształcać, nie bazować tylko na tym, co przekażą wykładowcy na studiach. To tak w kwestii wiedzy teoretycznej. Co do praktyki, z tym już gorzej. Piszesz, że miałaś jej bardzo mało. Jeśli chodzi o jakieś proste zabiegi typu depilacja, henna, masaż itp, możesz to sama ćwiczyć na koleżankach, mamie itp. ![]() Co do zabiegów, w których jednak potrzeba sprzętu, którego raczej nie mamy u siebie w domu, tu jest problem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.