Moj debiut - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Galeria makijażu - moje makijaże

Notka

Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 13:45   #1
kuuperek91
Raczkowanie

Smile

Moj debiut

Hej dziewczyny
Zamieszczam swój makijaż i czekam na Wasze opinie. Lubię się malować jednak nie mam doświadczenia w tym. Liczę na jakieś rady z Waszej strony.
Do robienia makijażu mam jedynie dwa pędzle do pudru i do rozcierania. Ten drugi jest okropny, kupiłam go w avonie, jest szorstki i wydaję mi się, że jest za duży. Resztę robię aplikatorami załączonymi razem z cieniami. Jakie polecacie firmy pędzli?
Pozdrawiam:cm ok:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0191.jpg (58,8 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0190.jpg (68,1 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0189.jpg (69,5 KB, 150 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0188.jpg (66,9 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0187.jpg (67,0 KB, 49 załadowań)
kuuperek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 15:25   #2
natala79
Rozeznanie

GG do natala79
Dot.: Moj debiut

witaj na mm
troszke musisz oczywiscie popracowac, nad blendowaniem, dopracowaniem całego oka jak rowniez fotkami (ja rowniez nad fotkami sie bardzo staram by bylo cokolwiek widac, a ciezko jest nie majac dobrego aparatu)
Pacynki....nie ! Nie cierpie osobiscie i uwazam, ze nadaja sie do niczego. Dobre pedzle np Maestro, bardzo znane (zobacz na filmiki yt)
Czekamy na wiecej, pozdrawiam.
natala79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 16:56   #3
Ani_qa
Zakorzenienie

Zgadzam się z Natalą
Co do makijażu to nie podoba mi się, że cienie są tak wysoko wyciągnięte w wewnętrznym kąciku oka i że są za bardzo wysunięte w stronę nosa.
Stary 2011-05-06, 17:59   #4
_Ala_
Zadomowienie

Witam Masz piękne rzęsy. Musisz popracować nad cieniowaniem. A jakich cieni używasz? I faktycznie są za daleko w stronę nosa. A co do pędzli to zależy ile chcesz na nie przeznaczyć Ja mam Mery Macom, kupiłam na allegro, w zależności ile potrzebujesz są dość tanie

_________________________ ____________________
Skoro martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią...?

Nie masz zgody na kopiowanie moich zdjęć a tym bardziej na rozpowszechnianie!

-Alka-
_Ala_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 18:35   #5
kuuperek91
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedziTak myślałam, że za mocno w stronę nosa wyciągam te cienie.
Używam cieni Inglota i Avonu. A chciałam jeszcze spytać o te pędzle. Oglądałam już kilka filmików na yt o pędzlach Maestro. Możecie mi podpowiedzieć która seria z nich będzie najlepsza do cieniowania oka. Napewno zakupię pędzelek do blendowania, chyba to jest nr 497.
Jak myślicie lepiej najpierw zainwestować w dobre pędzle czy w cienie? Mam mały zbiór cieni: 3 cienie z Inglota, a reszta z Oriflame i Avon.
Moje rzęsy są bardzo jasne, czy henna byłaby dobrym rozwiązaniem? Na brwi używam jej, ale szybko mi schodzi. A najgorzej jest na początku, po nałożeniu henny na brwi, bo są ciemne i mi nie pasują.
A i jeszcze czy przy blendowaniu w całym załamaniu nakładać cień?
Bardzo proszę o rady. DziękiMam nadzieję, że czegoś sie nauczę
kuuperek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 08:25   #6
_Ala_
Zadomowienie

Ja powiem tak... Obecnie inwestuję w lepsze cienie, ale do tej pory używałam tych z bardzo niziutkiej półeczki ALE nakładałam je na bazę Artdeco, która jest boska! I myślę, że dobrze zrobiłam że wcześniej kupiłam pędzle, bo bez nich nie da sie 'wyczarować' fajnego makijażu nawet z najlepszymi cieniami.
A jaką hennę nakładasz na brwi? Czarna/brązowa?
Na rzęsy oczywiście że możesz spróbować henny, jak najbardziej jestem na tak. Ja chyba nawet dzisiaj sobie będę robiła bo musze sie doprowadzić do kultury
Ja nakładam na 3/4 załamania bo przy otwartym oku u mnie i tak mało widać, ale jest ładniej podkreślone niż by miało w załamaniu nic nie być (ale piszę...sama mam problem ze zrozumieniem siebie )

Skoro martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią...?

Nie masz zgody na kopiowanie moich zdjęć a tym bardziej na rozpowszechnianie!

-Alka-
_Ala_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 14:06   #7
EwaGlam
Raczkowanie

Ja Ci polecam zakupienie na początek jakiegoś zwykłego, zupełnie nie markowego zestawu pędzli, nauczenie się nimi operować a z czasem, kiedy opanujesz technikę nakładania, rozcierania itp. możesz się zastanowić, których z tych pędzli uzywałaś najczęściej, do czego są Ci niezbędne i jakimi najlepiej się pracowało, wtedy dopiero warto odłożyć troszkę kasy i zainwestować już w te, na których rodzajach się poznałaś Myślę, ze to nauczy Cię dbania i obchodzenia się z pędzlami

Mój blog
EwaGlam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości