|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Moj debiut![]() ![]() Zamieszczam swój makijaż i czekam na Wasze opinie. Lubię się malować jednak nie mam doświadczenia w tym. Liczę na jakieś rady z Waszej strony. Do robienia makijażu mam jedynie dwa pędzle do pudru i do rozcierania. Ten drugi jest okropny, kupiłam go w avonie, jest szorstki i wydaję mi się, że jest za duży. Resztę robię aplikatorami załączonymi razem z cieniami. Jakie polecacie firmy pędzli? Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Moj debiut
witaj na mm
![]() troszke musisz oczywiscie popracowac, nad blendowaniem, dopracowaniem całego oka jak rowniez fotkami (ja rowniez nad fotkami sie bardzo staram by bylo cokolwiek widac, a ciezko jest nie majac dobrego aparatu) Pacynki....nie ! Nie cierpie osobiscie i uwazam, ze nadaja sie do niczego. Dobre pedzle np Maestro, bardzo znane (zobacz na filmiki yt) Czekamy na wiecej, pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]()
http://alka1989.blogspot.com _________________________ ____________________ Skoro martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią...? ![]() _________________________ ____________________ Nie masz zgody na kopiowanie moich zdjęć a tym bardziej na rozpowszechnianie! ![]() -Alka- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Używam cieni Inglota i Avonu. A chciałam jeszcze spytać o te pędzle. Oglądałam już kilka filmików na yt o pędzlach Maestro. Możecie mi podpowiedzieć która seria z nich będzie najlepsza do cieniowania oka. Napewno zakupię pędzelek do blendowania, chyba to jest nr 497. Jak myślicie lepiej najpierw zainwestować w dobre pędzle czy w cienie? Mam mały zbiór cieni: 3 cienie z Inglota, a reszta z Oriflame i Avon. Moje rzęsy są bardzo jasne, czy henna byłaby dobrym rozwiązaniem? Na brwi używam jej, ale szybko mi schodzi. A najgorzej jest na początku, po nałożeniu henny na brwi, bo są ciemne i mi nie pasują. A i jeszcze czy przy blendowaniu w całym załamaniu nakładać cień? Bardzo proszę o rady. Dzięki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja powiem tak... Obecnie inwestuję w lepsze cienie, ale do tej pory używałam tych z bardzo niziutkiej półeczki
![]() A jaką hennę nakładasz na brwi? Czarna/brązowa? Na rzęsy oczywiście że możesz spróbować henny, jak najbardziej jestem na tak. Ja chyba nawet dzisiaj sobie będę robiła bo musze sie doprowadzić do kultury ![]() Ja nakładam na 3/4 załamania bo przy otwartym oku u mnie i tak mało widać, ale jest ładniej podkreślone niż by miało w załamaniu nic nie być ![]() ![]()
http://alka1989.blogspot.com _________________________ ____________________ Skoro martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią...? ![]() _________________________ ____________________ Nie masz zgody na kopiowanie moich zdjęć a tym bardziej na rozpowszechnianie! ![]() -Alka- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja Ci polecam zakupienie na początek jakiegoś zwykłego, zupełnie nie markowego zestawu pędzli, nauczenie się nimi operować a z czasem, kiedy opanujesz technikę nakładania, rozcierania itp. możesz się zastanowić, których z tych pędzli uzywałaś najczęściej, do czego są Ci niezbędne i jakimi najlepiej się pracowało, wtedy dopiero warto odłożyć troszkę kasy i zainwestować już w te, na których rodzajach się poznałaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.