|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kierunek studiów?
Co myślicie o kierunku finanse i rachunkowość? 😁 czy poradzi tam sobie osoba dość słaba z matematyki? Czy wszystko jest do ogarnięcia?
Szczególnie interesuja mnie opinie od osób z UJK, ale inne uczelnie też mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kierunek studiów?
Nie studiuję ekonomicznego kierunku, ale swego czasu miałam dobry kontakt z ludźmi z poradnictwa zawodowego. Jeden z doradców opowiadał mi o różnych przypadkach ludzi, którzy ledwo zdali mature z matmy, a na studiach ekonomicznych sobie radzili i je pokończyli. Będzie Cię to jednak kosztować MNÓSTWO WYSIŁKU. No , ale jak BARDZO tego pragniesz to Ci się uda.
Swoją drogą matematyka w liceum a na studiach kompletnie inaczej wygląda. Mi się matma z technikum nie przydała na studiach, miałam przedmiot coś jak ekonomia i było to bardziej ,, życiowe'' , wiesz rynek , koszta prowadzenia działalnosci, plan biznesowy itp.itd. Jak widzisz się w tym w przyszłości to polecam. Jak wybierasz ten kierunek ,, a bo tak'', to odradzam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Matematyki trochę będzie: i wyższej, i finansowej, i statystyki. A na przedmiocie z rachunkowości wymaga się bardzo dobrze opanowanej arytmetyki. Pocieszenie jest jednak takie, że można korzystać z kalkulatora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zalezy jaka wybierzesz specjalizacje, ale w finansach i rachunkowosci nie ma AZ TAK duzo matematyki. Jeslo bedziesz pracowac uczciwie od poczatku, to dasz rade. Na studiach ten zakres materialu z matmy jest inny niz w liceum, wiec spokojnie.
Duzo jest za to przedmiotow na zrozumienie, wykucie na pamiec, praca z ustawami, na kojarzenie itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.