![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Co myslicie o takim lekko psychopatycznym swiatopogladzie?
Wiecie co, po prostu musze założyć ten wątek, musze się z kimś podzielić tym co usłyszalam od pewnej osoby. A mianowicie swiatpogląd pewnego faceta ;D Bo ja naprawdę już nie wiem czy powinnam się śmiać czy mam zacząć może płakać nad tym?
No wiec pierwsza genialna rzecz, jakiej dowiedziałam się od tego faceta. Że seks to nie zdrada ![]() ![]() No wiec kolejny genialny od drugiej strony pogląd: facet uważa, że Polska to zacofany i ograniczony kraj z tego powodu, ze tu sie nie mozna swobodnie bzykac z kim sie chce bez dogryzek innych ludzi. Tzn. jemu podoba sie to ze w innych krajach mozna sie umawiac z obcymi ludzmi na seks jak na spacer, a tu w tym kraju to nie i to wg niego dziwne jest, bo przeciez wg niego seks to tak samo jak rozmowa albo wspolny drink, taka forma komunikacji... Kolejna fajna rzecz: wg niego wszyscy ludzie w mazlenstwach i zwiazkach sie zdradzaja tylko sobie o tym nie mowia nawzajem aby nie zrobic sobie przykrosci, ale kazdy sie zdradza bo to niemozliwe aby sie nie zdradzali. Według niego zakochanie lub zauroczenie to wynik bardzo długiego przebywania z kims a jemu sie nigdy to nie zdarzylo bo nie byl nigdy wystarczajaco długo w zwiazku. ![]() ![]() No i jak ja sie nie zgodziłam, to stwierdził, że właśnie tak na swiecie jest a jak sie z nim nie zgadzam to sie nie znam i chcialabym chyba zyc w jakiejs utopii a tak naprawde to wszystko jest takie jak on mowi... No i nie wiem teraz czy mam sie zaczac smiac czy plakac? ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co myslicie o takim lekko psychopatycznym swiatopogladzie?
takich żigolaków można jedynie skwitować ironicznym uśmieszkiem
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zbierzmy się w 1 miejscu i popełnijmy zbiorowe samobójstwo, bo przecież żyjemy w utopijnym świecie, do czego nas do prowadzi- do zagłady, depresji, czy rozczarowania
![]() Albo... pogódźmy się z nowym Bogiem i jego głoszonymi naukami! ![]() Ma facet fantazję... ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
hmmm "wygodne" te poglądy i świadczą o osobie... widać ocenia innych przez swój pryzmat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Freuda się naczytał?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Wez zasuń mu kopa w centrum dowodzeniowe między nogami, ot co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
on ci się podoba czy co, że cię to tak martwi?
poza tym - co to znowu za "psychopatyczny" pogląd? No facet lubi seks, nikomu nic do tego - póki znajduje dziewczyny chętne na takie akcje to generalnie krzyż na drogę i powodzenia. A, że nie jest w stanie wbić sobie do głowy, że inni mogą to traktować inaczej - wielkie mi rzeczy - większości ludzi trudno jest zrozumieć, że inne osoby mogą do czegoś podchodzić inaczej (np. tobie się teraz w głowie nie mieści, że on myśli tak jak myśli bo ci się to wydaje nienaturalne).
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No w ogóle akurat on nie ma 20 ani nawet 25 lat dlatego zaczyna mnie to dziwic, to nawet nie niedojrzalosc, to juz chyba jakies zaburzenia osobowosci ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no nie wiem, może w jakimś filmie coś podobnego było ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A psychopatyczne to złe słowo, raczej socjopatyczne a to dlatego, ze nie jest w stanie utrzymac z nikim zwiazku, traktuje ludzi przedmiotowo, bezemocjonalnie i nie wierzy w uczucia sam mowi ze ich nie zaznal a dla niego zakochanie=seks, milosc to tylko przyzwyczajenie, a jego relacje z ludzmi opieraja sie w sumie tylko na wykorzystywaniu ich ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Mówi, że każdy tak sądzi, bo chce żeby tak było. Tłumaczy tak jakby sam siebie. Uważa, że nierobi źle, tłumacząc sobie, że każdy tak robi.
Znam takiego jednego delikwenta. Dla mnie jako kolega jest ok, mimo swoich poglądów. Szkoda mi dziewczyn, które wpadną w jego sidła. Ale ja jedna świata nie zbawię. Dla mnie to "margines społeczny". Nigdy nie rozumiałam takiego postępowania i nie zrozumiem. Chyba myśli, że faceci są stworzeni tylko do jednego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
To Twój adorator czy cuś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nie, w sumie to nic mnie nie łączy z tym człowiekiem, poza tym, że się nie lubimy
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Zależy od wewnętrznych ustaleń w związku. W otwartym związku partnerzy mogą się dogadać, że śpią też z innymi i wtedy dla nich ten seks to nie zdrada. Ale to musi być obopólne, prawda ![]() 2. Tu ma chłopaczek trochę racji. W Hiszpanii na ten przykład, chłopak potrafi podejść do dziewczyny i zamiast 'cześć' zapytać od razu czy nie ma ochoty; albo odmówi, albo się zgodzi i nikt z tego nie robi nie wiadomo jakiego halo ![]() ![]() 3. No tu już ewidentna bzdura ![]() 4. Tego bym też do końca nie skreślała. Czy ktoś w ogóle udowodnił kiedykolwiek, że miłość istnieje? Pożądanie, popęd tak, ale miłość? To taki chyba wymysł ludzi, żeby się łączyli w pary, po to aby dzieci miały dwójkę rodziców ![]() Myślę, że nie musisz się topić w kałuży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2.Jak dla mnie to troche dziwne podejsc do obcej osoby i zaproponowac seks, takie lekko prymitywne i troszke oblesne szczerze mowiac z kims kogo sie nawet nie zna :P (ale to moje zdanie) 3.ok, zgadzam sie 4. Ja tu się nie zgodzę. Nigdy nie byłaś zakochana zauroczona, nigdy nikogo nie kochałaś? Zakochanie jest to stan spowodowany wzrostem fenyloalaniny w mozgu, czlowiek sie zakochuje i zdecydowanie czasem dostaje bzika na punkcie tej jednej osoby, kiedy partnerzy do siebie pasuja rozumieja sie szanuja i pomagaja, nawet jak juz po 2-3 latach wygasnie dzialanie fenyloalaniny, zaczyna dzialac inna substancja (nie pamietam jaka) ktora rowniez sprawia, ze dalej czujemy cos do tej osoby, moze jest to spokojniejsze ale juz trwalsze. Ja sie kilka razy zakochałam i jestem pewna, że nie jest to żaden wymysł mediów i bajek disneya. A jezeli u kogos takie reakcje nie zachodza to moze byc to troche niepokojace, mysle, ze wiele osob zywi takie uczucia do jakiejs osoby.
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
4. No czyli nie ma uczuć jako takich, tylko chemia działa ![]() ![]() Czemu niepokojące? Nie każdy marzy o wielkiej miłości. (Jeśli chodzi o mnie to jestem w kilkuletnim związku, nie-otwartym, niekoniecznie się zgadzam ze wszystkim co ten chłopak wyłożył, tak jak napisałam, ale to rozumiem) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Tak samo jak ktoś by założył zupełnie odwrotną i żył w przekonaniu, że nikt nikogo nie zdradza, itp. Po prostu dwie idiotyczne skrajności, nijak się mające do rzeczywistości.
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wydaje mi sie, żeby nam cos takiego 'wydawało się' prymitywne, to jest prymitywne, tylko, ze oni po prostu to akceptują i nie sprzeciwiają się temu bo tak im wygodnie, zresztą jesli czyjes uczucia i jakies wewnetrzne zasady pozwalaja na robienie takich rzeczy to ok, ja bym np. nie mogła, miałabym kaca moralnego. 4. Ojej, zapewne wszelkie zmiany emocjonalne uczuciowe jakie zachodzą w człowieku są spowodowane jego zmianami w mózgu, działaniem jakichs substancji, w koncu jestesmy istotami. Ale wlasnie to dzialanie tej chemii nazywa się uczuciem. A to co to poowduje to uczucie to już inna kwestia. Gorzej jak ktos w ogole nie odczuwa milosci zakochania tego spowodowanego dzialaniem substancji itp. a ma juz swoje lata, wtedy mozna sie zastanawiac czy wszystko jest ok. Nie wiem co rozumiesz przez 'uczucia jako takie' to właśnie są uczucia. I nie zmienia tego fakt, ze powoduje je działanie różnych substancji. Zresztą nawet nie chodzi tu o stany zakochania. Kiedy jest ci przykro z jakiegos powodu i płaczesz z powodu smierci bliskiej osoby jest to uczucie, kiedy potrzebujesz kogos bliskiego, masz ochote żeby ktos byl przy Tobie (nie w sensie seksualnym) tez jest to uczucie, to co czujesz do swoich dzieci, rodziców to tez uczucia. A sa ludzie, ktorzy tego nie doswiadczaja, dla nich istnieja tylko potrzeby biologiczne, potrzeba jedzenia, picia, spania, seksu, no i moze jeszcze ostatecznie realizowania wlasnych ambicji.
Truth has no path. Truth is living, and therefore, changing. It has no resting place, no form, no organized institution, no philosophy. Edytowane przez whitechocolateraspberry Czas edycji: 2011-05-21 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla katolików seks przedmałżeński jest zły, dla mnie ateistki - nie jest, i ani jemu ani mnie nikt nie będzie narzucał zdania i przekonywał, że jednak jest/nie jest zły, prawda? 4. Chodzi mi o to, że "uczucia" wymyślili ludzie, kiedy jeszcze nie mieli możliwości zbadania czym to tak naprawdę jest ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
4.Wytwarzanie wiekszej ilosci fenyloalaniny nie przeczy wzniosłym uczuciom. A to, że jest to chemia, nie znaczy, że nie jest to równoczesnie uczuciem. I wytwarzanie się chemii nie znaczy, ze wzniosłe uczucia nami nie kierują. Owszem kierują, teraz tylko wiadomo co jest tego powodem. Zresztą nie wszystko jest wynikiem chemii. Kiedy np. umiera Ci bliska osoba - rodzic, dziecko, wpadasz w doła, jest Ci przykro, bo właśnie cos do tej osoby czujesz, dla niektorych to po prostu okropne przezycie. A kiedy umiera obcy człowiek, wesoło nie jest ale na pewno sie tego nie przeżywa. Także jednak są jakieś uczucia, które człowiekiem kierują, emocje również, a że niektore są wynikiem pewnych reakcji zachodzących w organizmie to co z tego? To nie znaczy, że nie są uczuciami. Wszystko ma swoją przyczynę.
Truth has no path. Truth is living, and therefore, changing. It has no resting place, no form, no organized institution, no philosophy. Edytowane przez whitechocolateraspberry Czas edycji: 2011-05-22 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym byłam w Hiszpanii parę razy i choć jako niebieskooka blondynka wzbudzałam duże zainteresowanie to nikt do mnie podszedł i nie zaproponował seksu. Natomiast w Polsce, w nocnych lokalach, zdarzało mi się. Śmiem zatem wnioskować, że nie jest to cecha narodowościowa, a osobnicza i nie ma się nad czym rozwodzić. Osoba, która podchodzi do drugiej i bez skrępowania proponuje seks jest chamska i prymitywna, taka, że jej się chcę przyłożyć w pysk. Aczkolwiek są osoby, które na tego typu propozycje od obcych ludzi przystają - dla mnie to ludzie w wypaczoną psychiką i seksualnością. Twój kolega to człowiek upośledzony emocjonalnie i płytki. Ktoś go kiedyś chyba bardzo skrzywdził - może matka go nie kochała czy co ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-05-22 o 11:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Gość sam przyznaje, że nigdy nie był w dłuższym związku. Mój wniosek: po prostu jeszcze nie trafił na tą jedyną i nie zakochał się tak na prawdę
![]() Prawdziwa miłość istnieje - nie tylko przyzwyczajenie. Sama jestem w związku od 4,5 roku. Ponoć po 2-3 latach zakochanie zamienia się w przyzwyczajenie, ale mogę z całą stanowczością stwierdzić, że jeśli chodzi o prawdziwą miłość, to nie jest to prawdą. Codziennie kocham swojego TŻ jeszcze bardziej niż dnia poprzedniego, chociaż dnia poprzedniego wydaje mi się, że bardziej nie można ![]() ![]() Tak więc twój znajomy może sobie schować swoje poglądy głęboko w buty ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kazdy chce miec partnera i zyć w monogamii. Są ludzie, którzy preferują życie singla i weekendowe one nite stand. Mnie by takie coś nie odpowiadało, ale rozumiem, że ludzie są różni i mają różne potrzeby. 4. Mnie bliżej do biologii i chemii, niż filozofii i psychologii (i poezji!) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
sine.ra - a z tym, ze go matka nie kochala to nawet niegłupie. Podobno jego rodzice rozwiedli sie jak on miał 13 lat. Ogólnie jest jedynakiem, a mama jako zapracowana kobieta zajęta swoją karierą naukową (chemiczka) podobno wyjezdzała bardzo często na 2-3 miesiace do innego miasta i zostawał sam w domu
![]() ![]() carveza - dla mnie nie ma nawet znaczenia czy to ulica, klub, kawiarnia, plac zabaw, czy cos jeszcze innego, po prostu osoba ktora podchodzi do obcej osoby z zamiarem wyładowania swojego pozadania jak dla mnie przedmiotowo traktuje ludzi i oczywiscie, jesli druga osoba sie zgadza to maja prawo do takiego stylu zycia, tylko ze w sferze emocjonalnej i uczuciowej to ludzie troche uposledzeni, ktorzy raczej w normalne zdrowe relacje z ludzmi nie wchodzą.
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Oj,nie dorabiajcie chłopakowi żadnych psychosocjologicznych konotacji
![]() ![]() No,może część populacji męskiej nie tyle te poglądy w 100% podziela - ile marzy im się,by wprowadzić je w życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.