|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
odpowiednia dieta dla mnie
Dziewczyny,
mam 21 lat, 167cm wzrostu i ważę niezmiennie od kilku lat 51-53kg. Mimo, że wszyscy wokoło mówią, że jestem szczupła, ja nie jestem zadowolona z moich nóg i brzucha, który nie jest płaski a wystaje. Chciałabym się dowiedzieć od Was, co myślicie o mojej wadze i wzroście, a także co powinnam zrobić aby moja figura nieco się zmieniła ![]() Dodam, że staram się ostatnio nie jeść słodyczy (zero batoników, cukierków- zamiast tego podjadam pieczywo chrupkie lekkie, wafle ryżowe), czasami chodzę też na basen. Edytowane przez omines Czas edycji: 2011-07-25 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: odpowiednia dieta dla mnie
dokladnie jak ja, tez sie z checia dowiem
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dorisku, dieta w Twoim przypadku to totalna głupota, dążysz do niedowagi i dziwisz się, że masz problemy z kompulsywnym objadaniem się.
wg mnie obie powinnyście postawić na zdrową dietę (jako styl życia ![]() ![]() no i sport oczywiście. Jeśli zależy Wam na jędrnym i smukłym ciele, koniecznie pomyślcie o sporcie, jest lato, wychodźcie na rower, spacery, basen, pobiegać. ![]() bez sensu tracić wagę z odpowiedniej wagi, doprowadzicie się tylko do problemów hormonalnych, lepiej postawcie na ruch.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nie sposób się nie zgodzić - postaw na ruch, i sport w których najbardziej obciążone będą partie mieśni, na których wymodelowaniu Ci zależy, i jedz czysto i odżywczo (czysto - w sensie nieprzetworzone jedzenie).
każdy posiłek powinen zawierać wartościowe białko, węglowodany złożone i trochę tłuszczu zdrowego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jak widać, prawidłowa waga nie zawsze równa się prawidłowemu składowi ciała. Czasem na papierze wszystko wygląda ok, a po ściągnięciu ciuchów nie jest już tak całkiem ok
Zgadzam się z Panią powyżej, trenerowi/trenerce powiedz, że zależy Ci na tzw. RECOMP'ie (body recomposition), treningi utrzymane w duchu recomp'u nie powinny spowodować utraty wagi, tylko rekompozycję ciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.