|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Szkolny stres- problemy z sercem.
Witam
![]() Jutro czeka mnie bardzo ważny egzamin, ale za mną ciężki rok i wiele jeszcze przed mną. Moja psychika jakoś się trzyma, ale sypie całkowicie moje zdrowie fizyczne. Tak jak już wspomniałam cały czas, żyję szybko ciągle w nerwach. Moje problemy pojawiły się niecały miesiąc temu. Otóż przed lekcją ni z gruszki ni z pietruszki "wyskoczyła" mi jakaś żyłka na skroni. W przeciągu kilku sekund zrobił mi się guz. Potem zaczęło mi kołatać serce. Udałam się do lekarza, badania wyszły mi całkiem nieźle. Czekam na wizytę u kardiologa. Aż tu nagle dzisiaj na lekcji chwycił mnie taki skurcz mięśnia okalającego serce, że ciężko było mi nabierać powietrza. Nie ustąpiło przez 10 min. same pociekły mi łzy. Ze szkoły zabrano mnie do przychodni. Tam zrobiono mi EKG (oczywiście wyniki "są dobre") i dostałam zastrzyk podano mi "NOSPĘ" na serce? W ogóle mi nie przeszło po tym zastrzyku, a tylko boli mnie tyłek (ciekawe jak ja będę jutro tańczyć ). Do tej pory odczuwam delikatne ukłucia w sercu. Teraz moje pytanie: Czy macie jakieś sposoby by się pozbyć tej dolegliwości ? Przynajmniej na chwilę, żeby spokojnie zdać ten egzamin. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szkolny stres- problemy z sercem.
Cytat:
jeśli wyniki badań są ok, to polecam melisę powodzenia na egzaminie!!
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie napisałaś ile masz lat, a to ważne w przypadku doradzania komuś co ma począć ze swoim zdrowiem.
Piszesz o szkole, ale jakiej? podstawowej, gimnazjum, liceum, policealnej? Wiek danej osoby jest główną wskazówką jakie leki ma zażywać. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Z tym guzem na skroni to nie wiem, ale takie cuda z sercem, przy wszystkich wynikach w porządku to często nerwica. A to już nie jest przyjemna sprawa, bo nie weźmiesz kilku pigułek i Ci przejdzie.. Miałam kolegę w grupie, który przed każdym ważnym zaliczeniem miał kołatanie serca i często mdlał. Wymaga to długotrwałego leczenia głównie psychiki i zwolnienia tempa, nauczenia radzić sobie ze stresem. Pomocne są też różne ziółka, jak melisa, chmiel, są też mieszanki w tabletkach (jak Calmax, stress off).
Ale poczekaj do wizyty u kardiologa, może on coś wynajdzie
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak doraźnie na stres to pomaga magnez z witaminą B6 i ewentualnie jakieś zioła typu melisa.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Młodziutka jesteś - Suplementy, czyli jakiś zestaw witamin na wzmocnienie, melisa na uspokojenie i tyle.
Za młoda jesteś na jakieś większe schorzenia z powodu samego stresu. A ostatnie wyjście to Lekarz lub Lekarka
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Kucie w okolicy serca tez mialam kiedys czesto, byly silniejsze przy nabieraniu powietrza.Czasem po chwili przechodzilo a czasem nagle zaczelo kuc i o dlugo. Wybralam ie do lekarza - ekg bylo dobre. Przepisala mi tabletki chyba z magnezem ze to przez stres. Po ich braniu nie mialam już dolegliwosci, mniej mialam stresow, przeszlo. Czasem jak mam steresujace dni przez dluzszy czas to kuje w sercu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.