|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() studia- rozmowa kwalifikacyja
Jutro mam rozmowe kwalifikacyjną na studia. I wiem że na tej rozmowie padną takie pytania
- autoprezentacja osiągnięć i oczekiwań -uzasadnienie motywacji wyboru studiów -predyspozycje i zamierzane cele na danym kierunku. I kompletnie nie wiem co mam im odpowiedzieć. Może mi pomożecie? Dodam tylko że wybór raczej nie z powołania ale z koniecznosci.
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: studia- rozmowa kwalifikacyja
Też mam rozmowę kwalifikacyjną we wtorek w Łodzi . W sumie hmm dobrze się zastanów nad wyborem studiów skoro piszesz, że to konieczność. Nie ma sensu studiować czegoś do czego nie ma się powołania. Potem jak już będziesz musiała pracować w zawodzie to szlag Cię będzie trafiał ,że wybrałaś ten kierunek. Ja np chce się dostać na biotechnologie , bo jest moje marzenie. Jak się nie dostane to wolę posiedzieć rok w domu ( w międzyczasie chodzić na kursy językowe) i pokuć do poprawy matury niż iść na byle co.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Po 1. nie wiemy, jaki masz osiągnięcia.
Po 2. nie napisałaś, jaki to kierunek, a bez tego raczej niemożliwe jest, żeby powiedzieć, dlaczego ten kierunek a nie inny. Przynajmniej dla mnie niemożliwe ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kierunek to nauki ordzinie.
Moze i mnie on interesuje, ale z checia poszlabym na coś innego tylko, ze na to co ja bym chciala isc to wiem ze nie mam szans tam bo nie jestem mocna z tych przedmiotow ktorych tam ucza.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Coś mi się wydaje, że nikt Ci w tym nie pomoże
![]() Pamiętam swoją rozmowę kwalifikacyjną, też odpowiadałam na podobne pytania. A pod koniec miło sobie gawędziłam z komisją o... serkach pleśniowych (sama nie wiem jak do tego doszło).
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A co zto za kierunek "nauki o rodzinie"???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4739343]A co zto za kierunek "nauki o rodzinie"???[/quote]
Też się zastanawiam. Ale podpada mi ta cała rozmowa kwalifikacyjna i ten cały kierunek wyrafinowany pod typową ściemę prywatnych uczelni niskopoziomowych, co chcą sobie pseudoambitnego lansu przydać. Wniosek z tego taki (jeżeli oczywiście moje przypuszczenia są prawdziwe) - nie ma się co przejmować taka "rozmową", bo i tak Cię przyjmą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Lej wodę ile wlezie
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Pozwolę sobie odnowić ten wątek, ponieważ zainteresowałam się studiami, na których przyjęcie wymaga przejścia przez rozmowę kwalifikacyjną. Chodzi konkretnie o architekturę wnętrz w Sopockiej Szkole Wyższej.
W związku z tym mam kilka pytań: - jak taka rozmowa wygląda? - o co mogą pytać - może któraś z Was studiowała ten kierunek lub jest w stanie powiedzieć mi coś więcej o tej szkole? Warto się tam wybrać? Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.