|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Trochę cięższa muzyka
Co sądzicie o rocku, metalu? Jak zapatrujecie się na ludzi słuchające takiej muzyki?
![]() Jeśli znajdą się osoby o podobnych gustach, podajcie Wasze ulubione kawałki, chętnie posłucham czegoś nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Holy Crap!
|
Dot.: Trochę cięższa muzyka
Podobny wątek
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Uważam, że rock, metal, to bardzo dobre gatunki muzyki, nie sądzę,że inne są gorsze, bo nie mi to oceniać. Sama słucham wszelkich odłamów rocka i metalu, szanuję metalów, ich wizerunku, ich stylu bycia, obecnie powoli się na taką kreuję, a co z tego wyjdzie to się zobaczy
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam! Ale co do stylu itd zupełnie po mnie nie widać natomiast metalu i rocka omgę słuchać na okagło. Teraz np. leci u mnie Disturbed - Down with the sickness a w karcie już czeka three days grace - animal i have beocme
![]()
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też słucham rocka ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Och tak, tak.
Rock we wszelkich odmianach, gotyk, metal-od dziecka Jedno z nowszych odkryć- Sólstafir ![]() http://www.youtube.com/watch?v=A6j7mUxGz20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dobijam do 30tki, metalu , jego odmian slucham kolo 10 lat, wczesniej racz ej rocka.
Jestem fanką Dimmu Borgir, behemotha, vadera, kiedys kilka kawalkow kredek, AE, Nin jesli go mozna nazwac metalem, six feet under,amon amarth,Dark Funeral,satyricon, i wiele wiele innych ale ogolnie black metal jest dla mnie raczej na 1 miejscu z utworow jakie bym mogla polecic- Mourning Palace
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
"Rock" i wszelkie pochodne
![]() Converge - Jane Doe Jak się spodoba to wrzucę coś więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja raczej rock niż metal (jeśli już, to symfoniczny black), raczej gothic niż rock, i ostatnio raczej emb niż gothic. Cholera no!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Tak, słucham. To, czy w danym momencie wolę ballady rockowe, hard rock, czy metal zależy od mojego nastroju, wydarzeń w życiu. Sama nie kreuję się na zagorzałą fankę cięższej muzyki. Uważam, że nie jest to powód do obnoszenia się. Moja muzyka jest częścią mnie, ale ta część mnie nie jest wcale na "sprzedaż". Kiedy byłam młodsza, ukrywałam muzykę, której słucham przed całym światem. Teraz nie potrzebuję już tego robić. Nie ma we mnie tej wewnętrznej presji, że wszyscy wokół muszą lubić to samo, co ja. Szanuję i lubię odmienność innych ludzi. Te wszystkie elementy, które różnią nas od innych, czynią nas wyjątkowymi i niepowtarzalnymi.
W każdym razie... dlaczego taka muzyka? Muzyka rockowa niesamowicie ukazuje emocje. Nie lubię "szarości", przeciętności, obojętności, czegoś bez wyrazu... Nie lubię, kiedy ludzie maskują swoje uczucia, swój świat wewnętrzny, swoje przekonania, próbując dostosować się do wymagań, jakie stawia nam dzisiejsza rzeczywistość. Dlatego właśnie już kilka dobrych lat do tyłu zagustowałam w rocku. Wspaniałym dodatkiem, elementem bez którego ta muzyka nie miałaby takiego wyrazu, jest gitara elektryczna. Niesamowite brzmienie. Jakby nie patrzeć, idealnym połączeniem jest dla mnie muzyka mocno rockowa z symfoniczną, ale tylko jeżeli chodzi o samą melodię. Do tej pory znalazłam grupy grające metal symfoniczny jedynie z żeńskim wokalem oprócz Apocalypticy. Do mocniejszej muzyki pasuje mi zdecydowanie bardziej głęboki, stanowczy, ale ciepły męski głos.
Edytowane przez petite reveur Czas edycji: 2013-03-21 o 23:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A owszem, słucham cięższej muzyki. Nawet BARDZO ciężkiej, bo lubię black metal i czasem nawet grindcore. Death doom, funeral doom, atmospheric black... no i oczywiście pagan, viking i folk metal. Swoją drogą sama gram w takim zespole, jest nas aż 7 na scenie. Perka, bas, dwie gitary, skrzypce, flet i wokal.
Czasami jednak lubię posłuchać też "czystego" folku albo ethno jak Faun, Sava czy Omnia. Lubię tego typu klimaty. Choć classic rock, hard rock też czasami leci w moich głośnikach. Ogólnie lubię różnorodność, ale zdecydowanie słucham zespołów bardziej niszowych. Kiedyś jak byłam jeszcze młodsza starałam się być "trÓ" i słuchałam specjalnie tylko najbardziej undergroundowych kapel blackowych, które miały może od 100 do 2000 słuchaczy na całym świecie ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Na razie rzeknę, że tak - jestem spod znaku gitarowego przesteru. Zresztą jak widać w avatarze Satriani : ) Chwilowo więcej nie dodam, brak czasu, ale z później opiszę co i jak oraz z chęcią powymieniam poglądy.
Na razie na dobry początek w ramach poszerzania horyzontów polecam audycje radiowe Romualda Jakubowkiego. Tu zaś ułamek mego gustu - http://www.lastfm.pl/user/Evil_the_Grin No i na koniec odnośnie stroju - widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Co sądzicie o tej piosence? Mi się podoba:
https://www.youtube.com/watch?v=IRbYcrAUh9k |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.