|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
witajcie
Witajcie dziewczyny ;D
jestem tutaj nowa . otóż szukam pomocy , czytałam wiele wątków i znalazłam duzo porad ale mój problem jest dosyć poważny dlatego prosze was o pomoc Mam 19 lat, od dziecka zmagam sie z otyłością . milion diet, milion ćwiczeń, i nic ;(, niestety.. moja waga to 78 kg, przy wzroście 1,60, wiem ze to duzo. potrzebuje pomocy . musze to zrzucić. tak minimum to 18 kg. eh.. to nie bedzie łatwe, potrzebuje duzo pomocy i wsparcia. moim największym utrapieniem jest wielki brzuch. wyglądam jak w 10 miesiącu ciązy ;( prosze o jakies ćwiczenia , porady czy cokolwiek . błagam . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: witajcie
Witam
![]() Moim zdaniem najlepsza metoda odchudzania to zdrowe odzywianie. 5 posilkow dziennie z duza iloscia warzyw i owocow, zero slodyczy, slonych przegryzek i bialego pieczywa. Wiecej pelnoziarnistego pieczywa i makaronow, kaszy gryczanej, 2 litry wody dziennie, wiecej gotuj na parze i piecz, a mniej smaz. Duzo ruchu: rower, silownia, fitness, basen. Wczesniej stosowalam sie do tych wszystkich rzeczy i w ciagu tygodnia tracilam 1kg, ale teraz jestem na wakacjach i zdrowe odzywianie jest wrecz nie mozliwe, ale wracam we Wtorek i natychmiast wracam do zdrowego stylu zycia ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
już zrezygnowałam ze słodyczy od tygodnia na detoksie słodyczowym
![]() dzisiaj kupiłam sobie zwykle dziecinne hula hop (tak zeby zobaczyć czy jestem sie w stanie nauczyc) a jak juz opanuje ta sztuke i sie nie zniechęce mam zamiar zamówić na allegro to duze z masazerem. duzo osób mi mówi ze mi to pomoze. cholera na basen i bieganie mam czasu - praca;( + od września jeszcze nowa szkoła wiec juz nie wiem na co bede miała czas - eh..;( zaczełam jeszcze skakać na skakance i szybciej chodzić (do pracy naprzykład zamiast wozić dupe autem ide z buta a przyznam ze mam kawałek ![]() zastosuje sie do twoich rad. ![]() ![]() a inne kobietki jakieś porady , ćwiczenie.? zwłaszcza na jakis domowych ćwiczeniach mi zalezy .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
staram sie jeśc zrowo i mniej. (stosobać metode jednej dłoni) zrezygnowałam ze słodycy ale z cukru do herbaty jakos nie moge ;(
na bieganie , basen chwilowo nie mam czasu. - praca , obowiazki domowe. ale staram sie wszedzie chodzic szybkim marszem. i duzo chodzić dzisiaj kupiłam sobie hula hop - takie dla dzieciaków. jak naucze sie nim krecić i bedzie mi dobrze szło to zakupie takie bardziej profesjonalne. bo moim największym zmartwieniem jest brzuch. boje sie co z moja silna wola .. bo jest strasznie wyczerpana po przez poprzednie próby . dziewczyny szukam rad oraz ćwiczeń zwłaszcza zalezy mi na ćwiczeniach w domu. bo tylko na takie mam czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na bieganie , basen chwilowo nie mam czasu. - praca , obowiazki domowe. ale staram sie wszedzie chodzic szybkim marszem. i duzo chodzić dzisiaj kupiłam sobie hula hop - takie dla dzieciaków. jak naucze sie nim krecić i bedzie mi dobrze szło to zakupie takie bardziej profesjonalne. bo moim największym zmartwieniem jest brzuch. boje sie co z moja silna wola .. bo jest strasznie wyczerpana po przez poprzednie próby . dziewczyny szukam rad oraz ćwiczeń zwłaszcza zalezy mi na ćwiczeniach w domu. bo tylko na takie mam czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skąd mamy wiedzieć jak wyglądasz, jaka jest Twoja wytrzymałość, kondycja? Idź do dietetyka, idź na siłownię, zmień styl życia i żywienia.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.