witajcie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 09:09   #1
zmisia
Raczkowanie

witajcie

Witajcie dziewczyny ;D

jestem tutaj nowa .

otóż szukam pomocy , czytałam wiele wątków i znalazłam duzo porad ale mój problem jest dosyć poważny dlatego prosze was o pomoc

Mam 19 lat, od dziecka zmagam sie z otyłością . milion diet, milion ćwiczeń, i nic ;(, niestety..

moja waga to 78 kg, przy wzroście 1,60, wiem ze to duzo.
potrzebuje pomocy . musze to zrzucić. tak minimum to 18 kg. eh.. to nie bedzie łatwe, potrzebuje duzo pomocy i wsparcia. moim największym utrapieniem jest wielki brzuch. wyglądam jak w 10 miesiącu ciązy ;(

prosze o jakies ćwiczenia , porady czy cokolwiek .

błagam .
zmisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 09:32   #2
carmelle124
Raczkowanie

Dot.: witajcie

Witam

Moim zdaniem najlepsza metoda odchudzania to zdrowe odzywianie. 5 posilkow dziennie z duza iloscia warzyw i owocow, zero slodyczy, slonych przegryzek i bialego pieczywa. Wiecej pelnoziarnistego pieczywa i makaronow, kaszy gryczanej, 2 litry wody dziennie, wiecej gotuj na parze i piecz, a mniej smaz.
Duzo ruchu: rower, silownia, fitness, basen.

Wczesniej stosowalam sie do tych wszystkich rzeczy i w ciagu tygodnia tracilam 1kg, ale teraz jestem na wakacjach i zdrowe odzywianie jest wrecz nie mozliwe, ale wracam we Wtorek i natychmiast wracam do zdrowego stylu zycia
Stary 2011-07-15, 10:25   #3
zmisia
Raczkowanie

już zrezygnowałam ze słodyczy od tygodnia na detoksie słodyczowym

dzisiaj kupiłam sobie zwykle dziecinne hula hop (tak zeby zobaczyć czy jestem sie w stanie nauczyc) a jak juz opanuje ta sztuke i sie nie zniechęce mam zamiar zamówić na allegro to duze z masazerem. duzo osób mi mówi ze mi to pomoze. cholera na basen i bieganie mam czasu - praca;( + od września jeszcze nowa szkoła wiec juz nie wiem na co bede miała czas - eh..;(

zaczełam jeszcze skakać na skakance i szybciej chodzić (do pracy naprzykład zamiast wozić dupe autem ide z buta a przyznam ze mam kawałek 15 min takim bardzo szybkim spacerkiem to tak spokojnie.

zastosuje sie do twoich rad. mam nadzieje ze wytrwam .. dla mnie 5 kg to juz bedzie wielki wyczyn.

a inne kobietki jakieś porady , ćwiczenie.? zwłaszcza na jakis domowych ćwiczeniach mi zalezy ..
Stary 2011-07-15, 10:32   #4
zmisia
Raczkowanie

staram sie jeśc zrowo i mniej. (stosobać metode jednej dłoni) zrezygnowałam ze słodycy ale z cukru do herbaty jakos nie moge ;(

na bieganie , basen chwilowo nie mam czasu. - praca , obowiazki domowe. ale staram sie wszedzie chodzic szybkim marszem. i duzo chodzić

dzisiaj kupiłam sobie hula hop - takie dla dzieciaków. jak naucze sie nim krecić i bedzie mi dobrze szło to zakupie takie bardziej profesjonalne. bo moim największym zmartwieniem jest brzuch.

boje sie co z moja silna wola .. bo jest strasznie wyczerpana po przez poprzednie próby .

dziewczyny szukam rad oraz ćwiczeń zwłaszcza zalezy mi na ćwiczeniach w domu. bo tylko na takie mam czas.
Stary 2011-07-15, 10:35   #5
zmisia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmelle124 Pokaż wiadomość
Witam

Moim zdaniem najlepsza metoda odchudzania to zdrowe odzywianie. 5 posilkow dziennie z duza iloscia warzyw i owocow, zero slodyczy, slonych przegryzek i bialego pieczywa. Wiecej pelnoziarnistego pieczywa i makaronow, kaszy gryczanej, 2 litry wody dziennie, wiecej gotuj na parze i piecz, a mniej smaz.
Duzo ruchu: rower, silownia, fitness, basen.

Wczesniej stosowalam sie do tych wszystkich rzeczy i w ciagu tygodnia tracilam 1kg, ale teraz jestem na wakacjach i zdrowe odzywianie jest wrecz nie mozliwe, ale wracam we Wtorek i natychmiast wracam do zdrowego stylu zycia
staram sie jeśc zrowo i mniej. (stosobać metode jednej dłoni) zrezygnowałam ze słodycy ale z cukru do herbaty jakos nie moge ;(

na bieganie , basen chwilowo nie mam czasu. - praca , obowiazki domowe. ale staram sie wszedzie chodzic szybkim marszem. i duzo chodzić

dzisiaj kupiłam sobie hula hop - takie dla dzieciaków. jak naucze sie nim krecić i bedzie mi dobrze szło to zakupie takie bardziej profesjonalne. bo moim największym zmartwieniem jest brzuch.

boje sie co z moja silna wola .. bo jest strasznie wyczerpana po przez poprzednie próby .

dziewczyny szukam rad oraz ćwiczeń zwłaszcza zalezy mi na ćwiczeniach w domu. bo tylko na takie mam czas.
Stary 2011-07-15, 11:26   #6
roksanula
Rozeznanie

GG do roksanula

Cytat:
Napisane przez zmisia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny ;D

jestem tutaj nowa .

otóż szukam pomocy , czytałam wiele wątków i znalazłam duzo porad ale mój problem jest dosyć poważny dlatego prosze was o pomoc

Mam 19 lat, od dziecka zmagam sie z otyłością . milion diet, milion ćwiczeń, i nic ;(, niestety..

moja waga to 78 kg, przy wzroście 1,60, wiem ze to duzo.
potrzebuje pomocy . musze to zrzucić. tak minimum to 18 kg. eh.. to nie bedzie łatwe, potrzebuje duzo pomocy i wsparcia. moim największym utrapieniem jest wielki brzuch. wyglądam jak w 10 miesiącu ciązy ;(

prosze o jakies ćwiczenia , porady czy cokolwiek .

błagam .
To nie powód do dublowania postów. Tu się witamy. Zajrzyj do działu fitness, tam jest mnóstwo porad.

Skąd mamy wiedzieć jak wyglądasz, jaka jest Twoja wytrzymałość, kondycja? Idź do dietetyka, idź na siłownię, zmień styl życia i żywienia.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości