|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() dieta czy zmiana nawyków?
witam, jestem Patrycja i od poniedziałku planuje rozpoczęcie `mojej diety`. wiele razy próbowałam schudnąć i byłam na różnych dietach, jednak nie udawało mi się osiągnąć wymarzonego effektu, a jeśli tak to nie na długo, bo zawsze wracałam do starych nawyków: słodycze, nieregularne posiłki itp i wagi ;(
od poniedziałku, chcę rozpocząć prosty plan i szukam osób, które chciałyby tak jak ja zmienić swój wygląd na stałe ![]() ![]() plan jest prosty; 1 grejfrut dziennie (cytrusy przyśpieszają metabolizm) min 2 jabłka dzinnie (dają uczucie sytości) min 3 litry wody dziennie min 1 herbatka odchudzająca lub zielona dziennie zero słodyczy, chipsów i innych przekąsek posiłki 5 razy dziennie ( w moim przypadku miedzy 6;30-7;00, 10;30-11;00, 13;00-13;30, 15;00-15;30, 17;30-18;00 jest to jednak mój plan, ale jest to wybór każdej z was) oczywiście bez słodyczy, chipsów, przekąsek, ciastek, cukierków itd - to zabójstwo dla diety dozwolone rzeczy raz w tygodniu można zjeść loda(niedużego) raz na 2tyg np. kebaba czy co kto lubi oraz można jeść wszytskie posiłki, ale w małych ilościach, ograniczać sie, lepiej wybrać sałatke owocową od chochelki rosoły a i tzeba biegać ok 2h tyg, można to rozłożyc np 4razy po 30min ![]() szukam chętnych do przyłaczenia sie ![]() ![]() ![]() ![]() zachęcam do przyłaczenia się ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
amor vincit omnia
|
Dot.: dieta czy zmiana nawyków?
2 to wystarczająca ilość.
więcej niż 3 litry to przesada. tym abrdziej ze do tej pory tyle nie piłaś (twój organizm nie aa takiego zapotrzebowania) Cytat:
spalanie tłuszczy rozpoczyna się po ok 40 minutach, dlatego lepiej już biegać 2 razy w tygodniu po godzinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie wolno pić 3 i więcej litrów wody. Wypłucze Ci to szybko wszystkie związki mineralne z kości oraz pierwiastki z krwi. Przy 5 litrach dziennie się umiera chociaż niektórzy jogini tak piją
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
nie. sałatka owocowa, owoce w ogóle mają bardzo dużo cukru. i są węglami prostymi. natomiast chudy rosół na piersi z kurczaka i warzywach jest niskokaloryczny, sycący i jeszcze można zjeść mięsko i warzywa z niego
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
czyli nie ma chętnych? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
cóż, udzielam się już na innym wątku, ale mogę się przyłączyć
![]()
![]() |
#7 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
przy 5 litrach wody się absoloutnie nie umiera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
W takim razie powinnam być martwa
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
racja ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
zależy od organizmu i ćwiczeń- im więcej wypocisz, tym więcej pijesz ;d
co do dwóch jabłek dziennie byłabym sceptyczna, lepiej urozmaicić dietę, niż codziennie wpychać te jabłka ;d a co do tego, że owoce to cukry i w ogóle samo zło też jestem sceptyczna ![]() co do spalania tłuszczu po 40 minutach, z tego co uczyłam się na biologii to spalamy je juz po 20 minutach, na czczo po 10. poza tym nie każdy jest w stanie biegać 1 h, ja biegam albo 30 min non stop albo z przerwą na marsz wychodzi 45 min
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
a nie wiecie może ile powinno się chudnąć na tydz albo miesiąc żeby waga utrzymała się przez dłuższy czas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
amor vincit omnia
|
zdrowo i stabilnie jest chudnąć max 1kg na tydzień, ale lepiej jak jest to ciut mniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
zmiana nawyków to chyba skuteczniejsza forma jeśli idzie o długo falowość, więc...ale wiemy że nie jest to łatwe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
ja piję ok 5, nawet do 7 litrów wody i innych napojów na dzień
![]() rano , po przebudzeniu min. 3 szklanki, w pracy potrafię wypić 2 półtoralitrowe wody, wstaję też kilka razy w nocy żeby się napić, robiłam badania nie mam cukrzycy, ani innych chorób, po prostu tyle potrzebuję, nie ćwiczę, ale palę dużo papierosów, słyszałam, że to może od tego kopcenia tak mnie ciągle suszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinno się pić wtedy kiedy organizm daje znać, gdy czujesz pragnienie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.