![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie mi dziewczyny :(( Cześć wszystkim. Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać,
Cześć wszystkim.
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać, dlatego postanowiłam poradzić się Was ![]() Jestem z moim chłopakiem już ponad dwa lata. Wiadomo - raz lepiej, raz gorzej. Rozstawaliśmy się już parę razy - z powodu jego zachowania, zawsze jednak wracałam do niego, bo go kocham. Zawsze cięzko mi bylo znosić jego zamiłowanie do imprez, jego kolegów, z którymi spędzał większość swojego czasu. Nie - nie jestem jakąś tyranką i w moich poprzednich zwiazkach koledzy nie byli problemem, ale za tymi wybitnie nie przepadam, imprezowicze - co noc to inna panienka, jeden z nich mial kiedys dziewczyne, ale ją zdradzał. Inny z kolei - przygody z narkotykami. Moj chlopak taki nie jest, ale widze jaki zły wpływ oni na niego mają. I tu pojawia sie problem: "zasponsorowali" mu na urodziny bilet na pewien znany letni festiwal, wyjazd na 4-5 dni, oni też jadą oczywiście. Mnie na taki wyjazd nie stać, studiuje, pomagam rodzicom. Poza tym nie przepadam za tego typu imprezami. Boję się tego jego wyjazdu - wiem jak to bedzie wygladac: oni beda pili,ćpali, ogarniali dziewczyny, a on co bedzie robił w tym czasie? Boje sie ze ONI + ALKOHOL + JA DALEKO może równać sie zdrada. No ale przeciez nie mogę mu zabronić, zwlaszcza ze bilet juz dawno opłacony, nie chce byc zazdrosna tyranka, ale wiem ze te kilka dni spedze w powaznym stresie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie mi dziewczyny :(( Cześć wszystkim. Mam problem i nie wiem jak go rozw
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomóżcie mi dziewczyny :(( Cześć wszystkim. Mam problem i nie wiem jak go rozw
Nie ufam jego kolegom - oni bedą pić, ogarniać panienki, a on co powie? - "idę spać, bo mam dziewczynę"? zresztą boję się, że bedzie chcial sprobować jak to jest z innymi, z nikim innym poza mną nigdy nie spał... a jego koledzy umieją go bardzo "fajnie" podpuszczać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Dokładnie to kwestia zaufania... ja bym mojego męża puściła i się nie stresowała.... a skoro Ty się stresujesz to nie ufasz... więc coś jest generalnie nie tak:/ ale zabronić mu nie możesz.
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie chce mu zabraniać, nie jest moim wieźniem. Ale to silniejsze ode mnie, ten strach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wiem, ale niestety mam podstawy, żeby tak myśleć, rozne świnstwa mi juz robil. Od pewnego czasu jest ok... ale i tak się boję. Zresztą wiem, ze on na 100% bylby przeciwny mojemu wyjazdowi w takiej sytuacji - mimo ze ja nigdy mu nie dalam podstaw do braku zaufania, a on mi nie raz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I Ty chcesz być z facetem ,który daje się podpuszczać kumplom i stawia ich ponad swoją partnerke?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dlatego, ze go kocham, dlatego, ze lubie spedzać z nim czas, dlatego, ze przy nikim nie czuję się tak dobrze i swobodnie jak przy nim... probowalam juz kiedys o nim zapomniec, zostawilam go kiedys kiedy bardzo mnie skrzywdził... ale potem do niego wrocilam, mimo ze rozstalismy sie na pol roku i spotykalam sie w miedzy czasie z innymi facetami (po prostu - randki) to zaden nie byl taki jak on. Wiec z jednej strony go kocham, z drugiej się boje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ty i tak nie masz wyjścia...on tam pojedzie. Jedyne co możesz zrobić... to podejść do sytuacji tak pozornie lekko, żeby on się zaczął zastanawiać... czy Tobie jeszcze zależy. Idź na imprezę z koleżankami...i na jego wyjazd reaguj "pfff... baw się dobrze". Chcesz utrzymać faceta w wierności? Niech on się sam martwi, ze Ty możesz odejść... i boi zrobić cokolwiek by tak się nie stało - proste. Na siłę to można kotka wepchnąć do rynny. A jak zdradzi no to cóż... jego strata. Był najwyraźniej nie warty czegokolwiek i możesz mu podziękować za to, że okazał Ci swoje oblicze byś mogła go zmienić na lepsze.
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
A może poprostu szczerze z nim porozmawiaj o tym co będziesz czuła jeśli on pojedzie i o twoim stosunku do jego kumpli. Szczera spokojna rozmowa może pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem czlowiek potrzebuje wiecej czasu, na to, zeby zapomniec i ulozyc sobie zycie z kims innym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Kilka razy się już rozstawaliście = nie umiecie rozwiązać trwale pewnych problemów. Wasz związek jest słabowity. Nie ufasz jego kolegom - gadka-szmatka, nie ufasz jemu tak naprawdę. Macie inne podejście do wielu spraw, w tym form spędzania wolnego czasu, zabawy. Związek bez przyszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie oszukuj samej siebie,że ten facet "robi złe rzeczy" bo kumple. On to robi świadomie : pije, ćpa, ugania się za innymi. Jeśli chcesz być w takim związku to w nim bądź. Tylko z szacunku dla samej siebie bądź przynajmniej szczera sama przed sobą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jeśli będzie miał Cie zdradzić to i tak to zrobi niezależnie od tego czy będziesz miała na niego oko czy też nie... jeśli mu ufasz po prostu zaufaj - jeśli jest mądry doceni i nie zrobi niczego, co by Cię zraniło. Jeśli Cię zawiedzie po prostu daruj go sobie... bo po co się męczyć z kimś, dla kogo nie jest się na tyle ważnym żeby móc się powstrzymać od pokus. Nie zadręczaj się... szkoda na to zdrowia...pomyśl o sobie! bo teraz myślisz o nim... pora na zmianę priorytetów Kochana - powinno być tak, że to Twoje samopoczucie jest najważniejsze, Twoje emocje i uczucia - siebie stawiaj na pierwszym miejscu, a potem innych.
A facetów jak mrówek ![]() ![]()
Edytowane przez indja2 Czas edycji: 2011-06-09 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
To może on nie dojrzał do poważnego związku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie ćpa. Pije na umor, zgadzam sie. A czy ugania za innymi - moge tylko domyslac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ale co to ma do rzeczy? Jakie by nie bylo towarzystwo, jak chlop ma zasady to i nie ma takiej sily, zeby zdradzil. Przestan zwalac na nich wine. Masz chlopa takiego jakiego sobie wybralas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Lianca...zrobiłaś mi wieczór tym kotkiem, monitor poplułam
![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, jak on się nie da podpuścić, to nic nie będzie. Wybacz, ale on swój rozum ma, a tu mi trochę zalatuje postawą "misiaczkowi ufam, ale te wredne babska to mu do łóżka włażą" ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Mocne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj nie zwalam na nich winy, naprawdę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
jeżeli mu na Tobie zależy, to nie powinien dopuścić się zdrady. on sam ma własny rozum i myślę, że skoro jest inny niż ci jego koledzy (o czym świadczy już sam fakt, że jest z Tobą w stałym związku) powinien zachować się rozsądnie. jeżeli będzie inaczej to zastanów się nad tym czy warto z nim być. tym bardziej, że już wcześniej Cię skrzywdził. potraktuj to jak pewnego rodzaju test, albo go zda i będzie z Toba, albo obleje i go rzucisz. nie ma sensu ciągnąć czegoś co nie ma podstawowych fundamentów takiech jak zaufanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Zawiodłaś się już na nim, dlatego boisz się mu zaufać...pomyśl czy chcesz żeby zawsze tak było? W związku powinnaś mieć poczucie bezpieczeństwa, jako taką pewność że w razie niespodziewanych sytuacji on zachowa się odpowiednio, zastanów się czy Ci to odpowiada...A jak już pojedzie, to staraj się o tym nie myśleć...zajmij czymś swój czas pobiegaj, zadbaj o siebie, umów się ze znajomymi do kina itp. w innym wypadku...jeśli będziesz się martwić przez cały ten czas, będziesz jeszcze bardziej nieufna, twoja samoocena spadnie, zabraknie Ci pewności siebie. Tak nie powinno być! Musisz pamiętać o swojej wartości
![]() ![]() Trzymaj się cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- A powiedzcie mi - w ogole podejmowac jeszcze raz z nim ten temat, czy w ogole juz nic nie wspominac i "niech sie dzieje wola nieba"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
To samo od początku myślałam. Powiedz mu, co czujesz w związku z tym wyjazdem, Jeśli cię kocha, powinien zrozumieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.