|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kotka ma apetyt, a nie je...
Witam!
Prosiłabym o pomoc. Moja półroczna kotka od wczoraj nie ma apetytu. Jest dość wybrednym kotem i musieliśmy manewrować w śród karm dla kotów. W poniedziałek dostała znów coś nowego, zjadła z apetytem. Następnego dnia nic nie chciała jeść, zwymiotowała kilkukrotnie, cały dzień przespała, i miała bardzo delikatną biegunkę. Dziś widać, że jest żywsza, domaga się jedzenia, chodzi pomiaukuje, łasi się. Podałam jej tą sama karmę co ostatnio, ucieszyła się ale nie posmakowała. Postanowiłam podać jej gotowane mięso za którym szaleje, widać że bardzo chce zjeść, ale nawet nie wzięła do pyszczka.... Widziałam ją tylko przy misce z woda jak chwile piła.... Starszej kotce nic nie dolega, a konsumują to samo. Zmiksować? Podawać 'na siłę'? Zapewne powinnam iść do weterynarza, ale obecnie jestem w kryzysowej sytuacji i musi poczekać kilka dni co zrobić TERAZ Dodam że mała zaczyna gubić mleczne zęby.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KOTerator
|
Dot.: Kotka ma apetyt, a nie je...
Witaj
![]() Jak wyglądają dziąsła? My miałyśmy w tamtym tygodniu taką samą sytuację i okazało się, że przy gubieniu zębów mała miała zapalenie dziąseł i dlatego nie jadła... A z moją straszą kotką brak apetytu i nie jedzenie jest na porządku dziennym i wynika to tylko z jej wybredności. Woli nie jeść dwa-trzy dni karmy mokrej niż zjeść to, co Pańcia podała. Nawet jak polubi jakąś karmę to po kilku miesiącach kręci na nią nosem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kotka ma apetyt, a nie je...
może bolą ją dziąsła od wymiany zębów, może ma podrażnione gardło od wymiotów, mam nadzieję, że to nic poważnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
od wczoraj kotka ma się już dobrze
![]() ![]() ![]() Pewnie przebijanie tylnych ząbków sprawiała jej ból... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.