![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Kolczyki Fashion...
Jako, że jestem na tym forum od niedawna, a to mój pierwszy wątek to witam serdecznie wszystkie Wizażanki
![]() Kolczyki robię od niedawna, ale stało się to wielką pasją. ~ * ~ 1 i 2: Agat mszysty i próby wire wrapping ![]() ![]() 3: Szkło dmuchane i onyks fasetowany 4 i 5: Turkus afrykański i kolejne próby wire wrapping... znowu nie mogłam wybrać zdjęcia... ![]() 6: Zielone tygrysie oko + Kryształki Swarovskiego Edytowane przez Fashion Czas edycji: 2012-07-30 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolczyki Fashion...
O pierwsza jestem. więc serdecznie witam. Pierwsze co powiem, zdjecia troche za małe i za ciemne. Próby wire wrappingu całkiem dobrze ci wychodzą (zreszta lepiej niz mi), tylko w kolczykach ze szkłem dmuchanym koralik u dołu mi nie pasuje. Z agatem mszystym za małe tego wszystkiego. Kolczyki wygięte z turkusem afrykańskim mają za mało "czegoś" Natomiast najbardziej podoba mi sie ostatnia para
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jak na poczatek nie jest zle, ale jeszcze troche pracy Cie czeka
![]() ![]() 1. proby wire naprawde przyzwoite ale staraj sie bardziej dokladniej owijac a po owijaniu lepiej wyprostowac drucik, bo jest troszeczke wygiety 2. Staraj sie robic loopy tuz przy koraliku- nie bedzie latal, ale kolczyki mi sie podobaja ![]() 3. Wygiecia sa nierowne- popracuj nad nimi ![]() 4. Oj! LOOPY!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to ja po kolei
![]() 1/2 całkiem ladne owinięte, trochę puste się wydają, ale w początkach to tak bywa ![]() 3 mmm tak szczerze mówiąc ten onyks mi nie bardzo pasuje do tego dmuchanego... i loopy do poprawy ![]() 4/5 też takie trochę puste... ale widzę na dole chyba jakąś próbę zamienienia loopika na zagięty drut ![]() 6 te mi się najbardziej podobają, może dlatego że mają ładny kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Więc tak : 1,2 - Wrapy jak na początki są ładne , wyszły Ci chyba nawet troszke równiejsze niż kolczykach nr.4 ![]() 3 - Tak jak powiedziały dziewczyny troche to szkło dmuchane nie pasuje do onyksu . Albo wymieni troche kolejnością ? że szkło dmuchane niżej od onyksu ![]() 4,5 - Takie klasyczne, ładne ![]() 6- z całego wrzuciku te są najładniejsze jak dla mnie ![]() ![]() ![]() Jak na pierwszy wrzucik to według mnie bardzo fajnie Ci wyszedł ![]() Gratuluje odwagi związanej z założeniem watku ( ja jescze jej nie mam xP ) ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Wiedziałam, że mi loopy wypomnicie
![]() ![]() Co do wrapów, to myślałam, że będzie gorzej ![]() Dla jednych ładne, dla niektórych za puste, wszystkim nie dogodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Wiedziałam, że mi loopy wypomnicie
![]() ![]() Co do wrapów, to myślałam, że będzie gorzej ![]() 4 i 5: Dla jednych ładne, dla niektórych za puste, wszystkim nie dogodzę ![]() Puki co ostatnie wypadają najlepiej przy reszcie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Fashion
![]() widze że napisałaś post 2 razy a przy drugim dopisałaś tekst bo naprzykład zapomniałaś ![]() Żeby było szybciej i wygodniej możesz edytować post i go zmienić . Na dole postu swojego masz ikonke EDYTUJ jest ona zaraz obok `cytuj` . I możesz kliknąć i zmienić wtedy. Chyba że się pomyliłam i wiesz ![]() ![]() Sorry za offtop ( Tak to się pisze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak to jest jak się za bardzo bawi podglądem... Edytowane przez Fashion Czas edycji: 2008-02-28 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dziś tylko cztery pary:
1. Kolczyki filofunowe ![]() 2. Jaspis cappuccino 3. Koral brzoskwiniowy + matowy 4. Koral czarny + matowy Edytowane przez Fashion Czas edycji: 2012-07-30 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Najbardziej podoba mi się jaspis cappuccino. Dwie ostatnie l;ary robione na jedno kopyto, nie za bardzo wtedy są oryginalne. co do pierwszych to za Chiny, nie podobają mi sie.
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
1. To chyba się do breloczka daje? Bo w kolczykach trochę dziwnie wygląda.
2. Po 1 trzeba stosować jakieś przekładki jak się już chce robić z minerałów, bo zawieszenie koralika na druciku to żadna filozofia. Po 2 zostawianie miejsca pod loopem nie wygląda zbyt estetycznie. 3. Wszystko lata. Myślę, że lepiej byłoby docisnąć to wszystko do siebie i zmienić haczyk na szpilkę. Wtedy może lepiej by wyglądały. 4. Nie pasują mi do siebie korale, żadnych przekładek, goły drut pod loopem, jednym słowem - nic ciekawego. Proponuję zacząć używać przekładek, dzięki temu kolczyki nabierają wyrazu. I eksperymentować, bo w te 3 ostatnie pary to za bardzo odkrywcze nie są. No i ten drut pod loopami..
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Byloby fajnie, jak dla mnie nawet goly drut moze byc, tylko ze na fotce widac, jakbys zostawiala go w roznej dlugosci...
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
iguana_night:
1. tak, ale ja postanowiłam to nietypowo wykorzystać... 2. nie wszyscy lubią udziwnienia, czasem lepsza jest prostota substytut: Dokładniej na której [fotce] ? Chyba, że chodzi Ci o wszystkie ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Jeśli prostota to chociaż estetycznie wykonana..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
1. Też się kiedyś tym bawiłam, ale kolczyki - filofuny to trochę szalony pomysł
![]() 2. Chyba najładniejsze Co do kolczyków 2,3,4 - radziłabym to ścisnąć razem, żeby nie latało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiście, gdyby wszystko na nich nie latało było by lepiej.
![]() Te z jaspisem capuccino mają strasznie krzywy drucik, i ja tez nie lubię jak jest goły.... a co do filofunów.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ech, Iguanko, Ty chyba krytykujesz wszystko co się rusza i nie
![]() Jak na 13 lat [bo wnioskuję, że tyle z profilu ma Fash] uważam,że nie jest źle. Bo jednak w tej 6 pods czy 1 gim jest nieco inne wyczucie. Nie uważam, że te prace są wybitnie dobre, ale z drugiej strony - tak tworzy masa ludzi, którzy na pewno mają więcej niż te 13 lat. I tworzą te najprostsze wzory dużo niestaranniej. Co do filofunów - dość, jak dla mnie nowe podejście, bo tego jeszcze nie spotkałam. Ale skoro ktoś zawiesza część komputerów, pestki, ludzkie zęby to czemu nie takie plecionki? Ja zwolenniczką gołych drucików i braku przekładek nie jestem co prawda. Lubię kiedy wszystko jest "dociśnięte" i nic nie lata, nie fruwa. Ale jak już mówiłam - są gusta i o nich się nie dyskutuje. Zresztą wydaje mi się, że im dłużej w tym będziesz siedzieć to tym bardziej wyrobisz sobie zmysł estetyczny. Czyli hmm... Będziesz wiedzieć co do czego pasuje, co nie. Gdzie taki goły drucik można zostawić, a gdzie zostawiać go nie można. Przekładki nie odejmują niczemu prostocie, ale są jedynie uzupełnieniem "bazarowej tandety" w postaci masówki robionej przez parę osób: drucik + koralik + bigle =2 zł za parę, czyli 3.5 zł dla klienta. Spróbuj połączeń różnych materiałów, baw się kolorem, formą - nie musisz od razu robić oczek. Po prostu nawlekaj na drucik, zostaw do "odstania" i spójrz na to po jakimś czasie [10 min, godzina czy ile potrzebujesz] na nowo, czy to wygląda tak samo fajnie jak na początku ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za porady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Dziś tylko jedna para...
1. Howlit + koral z rogu - rzeźbiona kula Zdjęcie nie obrabiane . Mam nadzieję, że za to krzyczeć nie będziecie ![]() Edytowane przez Fashion Czas edycji: 2012-07-30 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja krzyczeć nie będę, kolczyki nie w moim guście bo nie lubię takiego howlitu oraz korala z rogu
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
nie podobają mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
wyglądają goło
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi, no ale może coś wspomnicie o loopach, nie wiem, coś co powinnam poprawić, oprócz tej prostoty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
no loopy do poprawy oczywiscie, trzeba dosc do perfekcji ( mowi to ta ktora sama robi jakie robi
![]() nie na kazdym to idzie stwierdzic bo na wiekszosci sa obrocone bokiem ale na kilku sie dopatrzylam ze nie takie jakie powinny byc ![]() hehe cwicz a moze jakis nowy wrzucik z pracami ?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak będę miała czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Niestety jak zwykle post pod postem, ale inaczej nie wkleję zdjęć
![]() 1. Bryłka surowa - fluoryt 2. Fasetowany labradoryt (że tak powiem, te loopy są takie z powodu inwencji twórczej ![]() 3. Zdjęcie, jakby ruszone (nie wiem co mi się tak ręce trzęsą ![]() 4. / 5. Fasetowany jaspis obrazkowy z takimi ciekawymi loopami ![]() 6. Sztuczna perełka + bronzyt Edytowane przez Fashion Czas edycji: 2012-07-30 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
C.D.
Ostatnia para, dla której miejsca nie było w poprzednim poście ![]() 1. / 2. Onyks + cytryn No to możecie komentować ![]() Edytowane przez Fashion Czas edycji: 2012-07-30 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
dwa kompleciki mają za duże loopy. W 3 nie lubię jeżeli "zwisa" mi tak przekładka. A reszta taka zwykła
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
1-loopy...
2-jw. i czegoś brakuje ![]() 3-pokręcony drucik, loopy i ten loop na dole ![]() 4,5- te łezki to bym jeszcze poowijała, żeby przypadkiem się nie otworzyły 6-plus za bronzyt, ale średnio. 7,8-niby ok, ale coś mi nie pasuje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.