|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Różnie !
Witam. Od 4 miesięcy spotykam się z pewnym chłopakiem, ale nie jesteśmy jeszcze razem. Często nocuje u niego. Zazwyczaj śpimy sami, w osobnym pokoju od innych. Często mam ochotę na pieszczoty z nim, przy czym zaczynam je. Właściwie to zależy bo raz ja, raz on. Widzę jednak, że on chce tych pieszczot ale nie wiem.. boi się, wstydzi? No nie mam pojęcia. Wydaje mi się, że jest po prostu nieśmiały w tych sprawach. Muszę dodać, że on jest już doświadczony - ja jeszcze nie. Mamy po 18 lat. I tu mam parę pytań:
1) Czy po tak krótkim czasie wypada "zrobić mu loda" ? Bo chciałabym to zrobić.. 2) Czy jeśli widzę, że się wstydzi (jw.) kontynuować pieszczoty, czy dać sobie spokój i iść spać? ![]() I przy okazji już: 3) Jeśli się bliżej poznamy, ale nie będziemy razem - iść z nim do łóżka skoro mnie tak kręci? Czy uzna mnie za łatwą.. Ja się czuję gotowa ale nie wiem jak wygląda to z boku. Waszym zdaniem ![]() 4) I antykoncepcja : Czy tabletki, które zapisuje lekarz są ochroną bardzo dobrą czy jedynie dobrą? + prezerwatywy oczywiście. ( Panicznie boje się ciąży ale wiem, że jeśli wpadłabym to wychowam dziecko i będę miała wsparcie bliskich - tak na marginesie) 5) Czy jeśli lekarz ma zapisać tabletki muszę mieć robione jakieś badania? Typu pobieranie krwi? ![]() Oczywiście mam swoje zdanie na każdy temat, ale chciałabym zobaczyć co Wy myślicie. Pomocy! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różnie !
Cytat:
![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. tabletki + prezerwatywa to dobra ochrona 5. zrób próby wątrobowe: alat, aspat, do tego krzepnięcie krwi (APTT), cukier. Co do trzech pierwszych pytań - taka moja odpowiedź, bo pytania są nieco żenujące. Dziewczyno, Ty się o takie rzeczy pytasz na forum? I co, jak Ci napiszemy - zrób mu loda (swoją drogą super określenie) i idź z nim do łózka to to zrobisz, a jak Ci napiszemy, że nie wypada, to tego nie zrobisz? No błagam. to jest Twoja sprawa co zrobisz i nie ma, że coś wypada albo nie. Poza tym, skoro facet się wstydzi, to nie wpadłaś na tak genialny pomysł żeby się go ZAPYTAĆ o co chodzi? I po prostu normalnie POROZMAWIAĆ? Może facet czuje się niekomfortowo, bo niby nie jesteście razem, a wymagasz od niego takich rzeczy i nie wie co ma o tym myśleć? Tak samo z traktowaniem Cię jako łatwą: potraktuje Cię tak, albo nie. Skąd mamy to wiedzieć, skoro go nie znamy i nie siedzimy w jego głowie? Ale my tego nie wiemy, więc z nim POROZMAWIAJ. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2011-06-17 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A czemu nie jesteście razem? Ty nie chcesz czy on nie chce? Bo skoro śpicie razem, pieścicie się, a mówisz, że parą nie jesteście, to wnioskuję, że dlatego, że któreś z Was ma jakieś "ale"
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Twój post jest trochę żenujący. Dopóki nie doszłam do tego ile masz lat myślałam że pisze to jakaś 15. Uważaj żebyś nie skrzywdziła siebie. W tym wieku ludzie działają pod wpływem impulsów, ale do pieszczot czy seksu moim skromnym zdaniem potrzebna jest miłość i związek oparty na mocnych fundamentach. Każdy jest inny, ale ja osobiście nie będąc z kimś komu ufam, kogo kocham i wiem że on też, nie potrafiłabym nawet się z nim pieścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ogólnie to chciałam tylko spytać o Wasze zdanie, ale widzę, że się nie da. No cóż. Chcę Was poinformować, że ROZMAWIAM z nim. Temat zakończony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Pieszczoty muszą być przyjemne dla obojga i oboje partnerów musi tego chcieć. Jeśli on z jakiegoś powodu odczuwa dyskomfort, nie ma ochoty, nie wyraża zainteresowania - musisz to uszanować i nie naciskać, aczkolwiek jeśli sytuacja będzie się powtarzać to najlepszym wyjściem będzie szczera rozmowa, dlaczego on tak reaguje. 3. Nie wiem, czemu się przejmujesz, jak to wygląda z boku, bo przecież nikt was z boku oglądał nie będzie, więc niech wygląda, jak chce. To, czy on cię uzna za łatwą czy nie to już jego sprawa, my tego nie wiemy, nie wiemy, jaki on ma pogląd na tę sprawę, bo każdy człowiek może być inny. Ja bym ciebie za łatwą nie uznała. ALE - zastanów się, czy faktycznie tego chcesz. Pamiętaj, że to twój pierwszy raz, że pewnie będziesz go długo wspominać itd... najlepiej jest pierwszy raz przeżyć w ramionach osoby, której nie tylko się pożąda, ale też którą się kocha, do której ma się PEŁNE zaufanie, przy której czuje się człowiek bezpiecznie. Rzadko kiedy ten moment jest dla kobiety przyjemny, bardzo często boli, odczuwa się dyskomfort, leci krew, człowiek nie bardzo wie, jak się zachować - i wtedy na wagę złota jest posiadanie u boku kogoś w stu procentach pewnego i zaufanego. 4. Tabletki są bardzo dobrą antykoncepcją i prezerwatywy nie są przy nich konieczne, jednak jeśli będziesz czuła się z nimi pewniej to nic nie stoi na przeszkodzie aby ich użyć. 5. To zależy od ginekologa. Są tacy, co tabletki przepiszą od ręki ale na twoim miejscu bym tego nie ryzykowała, bo hormony to nie cukierki, powinny być dobrane indywidualnie do twojego organizmu, w przeciwnym razie bardzo prawdopodobne, że będziesz miała nieprzyjemne skutki uboczne. Zazwyczaj to lekarz powinien ci zlecić jakieś badania, u mojej pani ginekolog są to: cytologia, standardowe badania moczu plus z krwi cholesterol, bilirubina, APTT (krzepliwość krwi) i glukoza, a ja sama z siebie dodatkowo robię próby wątrobowe. Niektórzy lekarze dodatkowo robią USG lub badania hormonalne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Padłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ehh waszej uwadze nic nie ujdzie
![]() Wątek i pytania śmiechu warte. ![]() Wybacz autorko, nie rozumiem czemu o coś takiego na forum internetowym pytasz, o tym trzeba porozmawiać z nim, rozmowa rozwieje Twoje wątpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Niech żyją wakacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję spostrzegawczości
![]() ![]() ![]() Padłam jak to zobaczyłam ![]() Edytowane przez michachacha Czas edycji: 2011-06-17 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Prawda wyszła na jaw a autorkę dziwnym sposobem wcięło
![]() No, ale autorka jak pisze, ma już 18 lat to będzie wiedziała co robić ![]() a tak na marginesie, to dziwny ten tytuł jakiś, co ma piernik do wiatraka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj dziewczyny! 2lata w parę miesięcy-teraz młodzież szybciej dorasta!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To przez te fast foody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Jak to nie ma czegoś takiego że nie wypada jasne że jest. Oczywiście każdy ma inne normy dla mnie np. seks analny przed maturą, albo robienie loda z połykiem na pierwszym spotkaniu nie wypada i nie traktowałbym poważnie takiej dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. No chyba, że dać sobie spokój ![]() 3. Zależy od chłopaka i kim dla niego jesteś. Jeżeli tylko się Tobą bawi, to pewnie uzna za łatwą, jeżeli zależy mu na Tobie, chociażby ma do Ciebie szacunek, lubi lub mu się naprawdę podobasz to raczej nie. Jeżeli będziesz się czuła na to gotowa, to zrób to. Jesteś dziewicą ? Jeśli tak, to przemyśl czy to odopowiedni facet, choć oczywiscie przy kolejnych razach to też jest wskazane. Jeżeli jednak po fakcie uznałby Cię za łatwą, to jego kłopot ![]() 4. Tabletki są bardzo skutecznym środkiem anty. Owszem, zawsze jest jakieś maleńkie ryzyko, lecz są najskuteczniejsze i nie ma potrzeby łączyć ich z gumkami, jeśli będziesz dobrze zażywać, to powinno być ok. 5. Lekarz przed przepisaniem tabletek musi zrobić dokładne badania hormonów itp, żeby dobrać odpowiednie dla Ciebie tabletki. Organizm każdej kobiety jest inny, inaczej zareaguje na różne tabsy, dlatego jest to naprawdę istotne. Jeżeli lekarz nie będzie chciał zrobić Ci badań to upomnij się o nie lub idź do innego ginekologa. Naprawdę, tabletki to nie cukierki, żeby od tak przepisywać i muszą być dobrane rzetelnie na podstawie przeprowadzonych dość dokładnych badań. ![]() ![]() Jeżeli Ci naprawdę na nim zależy, to jednak radzę nie zaczynać od seksu, nawet jeśli masz ochotę. Lepiej zacznijcie coś budować razem, a potem. Oczywiście pod warunkiem, że czujesz do niego coś więcej i chcesz tego. To , że chłopak jest doświadczony nie ma wiele do rzeczy. Może narzucasz mu zbyt szybkie tempo i nie jest jeszcze gotowy na seks, pieszczoty z Tobą. Może woli lepiej Cię poznać i nie kręci go perspektywa łatwego seksu. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-06-19 o 00:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Padlam ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2011-06-19 o 07:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
od słowa "często"
uznałam, ze to prowo, i to marna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
teraz to już po ptakach
![]() jeśli miałby Cię uznać za łatwą to z pewnością już dawno to zrobił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.