|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki szampon?
Chyba w dobrym miejscu robię ten wątek?
Dobra. To tak: Mam dość matowe włosy i puszą się gdy umyję je szamponem z niższej półki. Właściwie to nie wiem jaki szampon i odżywkę kupić. Zastanawiałam się na Gliss kur color shine protect, jest do włosów farbowanych(chociaż nie mam takowych, ale słyszałam ze działa także na niefarbowane?) Herbal Essences-"błyszczę więc jestem", lub "niech kolor będzie z tobą" albo jeszcze Herbal nawilżenie po brzegi....uff.dalej juz nie wiem. Dlatego liczę na pomoc i na różne opinie i inne propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki szampon?
Kosmetyki z welli dostepne w internecie lub w salonach
szampon: np. Wella SP Hudrate Wella SP Smoothen Wella SP Repair odżywka: np. Wella SP Shine ![]()
![]() |
#3 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A produkty Gliss Kur i Herbal Essences odradzam, bo są testowane na zwierzętach.
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Polecam ci szampony i odzywki z oriflame
![]() Tez mam puszace sie wlosy po umyciu i zamierzam sobie kupic szampon i odywke z oriflame tzn : http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=14710 -szampon http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=14711 -odzywka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Miałam HE błyszczę więc jestem i nie byłam bardzo zadowolona. Nadaje się on tylko do włosów zdrowych, normalnych, po prostu dobrze oczyszcza. Słyszałam jednak, że dobra jest seria nawilżenie po brzegi
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dla mnie jeden z lepszych szamponów to nivea (ten który niby prostuje :P) w ogóle szampony z tej serii niezłe są
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szampon raczej ma myć włosy, więc chyba bez znaczenia jaki kupisz. Też mam puszące się włosy i spisała się maska gloria. Po pierwszym zastosowaniu byłam rozczarowana efektem, ale już przy drugim było super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja ze swojej strony polecam olejowanie, olejkiem rycynowym lub kokosowym. Polecam wątki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4302 i https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494214
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Jaki szampon?
Moje włosy zawsze były zdrowe, dopóki nie zaczęłam dwa razy w tygodniu chodzić na basen. Efekt jest taki, że myję włosy co dwa dni ponieważ u nasady się przetłuszczają, a reszta włosów jest tragicznie rozdwojona i sucha, ale już nie tragicznie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Z szamponami nie jest lekko
![]() ![]() Znałam dziewuszkę która od lat stosowała szampony i odzywki Loreal Elseve i miała naprawdę piękne zadbane włosy, zaś na moich włosach ten szampon + odżywka to makabra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
myślę też nad zakupem L'boticabiovax serum wzmacniające albo z tej samej firmy odżywkę bez spłukiwania dla blond włosów lub zniszczonych i suchych
![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Polecam wątek z analizami produktów. Jest to co prawda wątek dla kręconowłosych, ale nie ma to znaczenia. Jestem pewna, że znajdziesz coś dla siebie. Wystarczy chcieć poszukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ja bym używała szamponu do przetłuszczających się włosów a na końce aplikowałabym odżywkę, albo maskę aby zregenerowac zniszczone końce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Garnier Fructis Nutri Odbudowa... Miałam ten szampon i byłam zadowolona, włosy były w widoczny sposób ładniejsze, gładsze, nie wyglądały jak napuszona miotła
![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja używam szamponu GLISS KUR i jestem z niego zadowolona .: ) ponieważ przez jakiś czas włosy nie chciały mi rosnąć , lecz na szczęście jest okej ;p
+ dodatkowo odżywki też GLISS KUR . I faktycznie włosy są jak z jedwabiu i nadany jest im połysk ![]() a od 1 lutego 2011 nie prostuję włosów : ) pozdrawiam . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
a ja bym proponowała Ci, żebyś po basenie nie myła już włosów szamponem (chlor dostatecznie mocno je oczyścił z wszelkich zanieczyszczeń a szampony które wymieniłaś posiadają silne detergenty SLS) i spróbowała umyć je odżywką. Na początku pewnie nie będzie łatwo ale po dojściu do wprawy włosy odwdzięczą Ci się pięknym wyglądem
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.