![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szkoła oficerska
Witam serdecznie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szkoła oficerska
podłączam się do pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No proszę, niech ktoś się wypowie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Szkola Oficerska, ale jaka w Polsce jest kilka...?? Ale w ostatnim czasie nie bylo naboru np. do Wroclawia, chyba ze myslisz o Deblinie, ew. WATcie, Akademii Marynarki Wojennej w Gdynii. No i do WSPOL w Szczytnie, ale tam nie ukonczysz studiow podoficerskich, je koncza tylko policjanci skierowani przez swoja jednostke, Ty normalnie odbywasz cywilne.
Matura z j. polskiego, j. obcego, matematyki i wosu lub geografii, ew. historia. I jezyk obcy naprawde musisz znac bardzo dobrze, a nie Kali jesc, Kali pic... Jesli masz jakies pytania, to pisz - postaram sie odp. Edytowane przez NAUGHTYxANGEL Czas edycji: 2011-05-22 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
no właśnie mi chodziło o Wrocław... bardzo popularny jest profil zarządzanie. WOS i geografia na maturze są konieczne?? bo coś w necie wyczytałam, że podstawa + rozszerzenie z matmy i z angielskiego... Cholera wszędzie coś innego gadają :/ a co wiesz o testach sprawnościowych?? bo ja tylko tyle, że trzeba biegać, pływać i podciągać się na drążku... wątpię, że tylko tyle, więc jak możesz, to powiedz mi dokładnie jak to wygląda. i dziękuję bardzo, że odpisałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ale wlasnie do Wroclawia nie bylo naboru od kilku lat, wiec sie najpierw dowiedz, czy bedzie na cywilne, czy mundurowe tez!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Skontaktuj się z uczelnią, która Cię interesuje a tam dowiesz się szczegółowych informacji. Każda uczelnia może mieć inne zasady rekrutacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
dobrze, a mógłby ktoś mi powiedzieć jak dokładnie wyglądają testy sprawnościowe??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Te informacje znajdziesz na stronie uczelni.
![]() |
![]() |
#10 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
http://156.17.52.130/Rekrutacja/stud..._2011_2012.htm Z tej strony: test sprawności fizycznej, który zawiera elementy sprawdzające siłę, szybkość i wytrzymałość kandydata, obejmuje następujące konkurencje: · dla męŜczyzn: – bieg na dystansie 1000 m; – bieg 10x10 m; – podciąganie (siłowe) na drąŜku wysokim (wykonywane siłą bez dodatkowych ruchów ciała - nachwytem); · dla kobiet: – bieg na dystansie 800 m; – bieg po „kopercie”; – uginanie ramion (w podporze leŜąc przodem na ławeczce gimnastycznej). Uwaga: Test sprawności fizycznej uwaŜa się za pozytywnie zaliczony, jeŜeli kandydat(ka) uzyska co najmniej 1 punkt z kaŜdej konkurencji objętej sprawdzianem. W szczególnych przypadkach, dopuszcza się zaliczenie testu na podstawie wyniku z dwóch konkurencji. Warunkiem jest uzyskanie minimum 40 pkt. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ale ja mowilam o mudurowych, a nie cywilnych...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo za informacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
mój mąż starał się na radiotechnika do Dęblina i lipa :/ a do Wtocławia musisz mieć kogoś w rodzinie by cię wepchnął znam to na przykładzie z rodziny
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
jakie polecacie uczelnie, jeżeli chodzi o studia podyplomowe oficerskie/studium oficerskie? chodzi mi jedynie o podyplomowe.
![]()
“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.” -Florence Griffith Joyner- Edytowane przez tarji Czas edycji: 2011-08-19 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety taka jest prawda
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2014-12-03 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale znam kilka osób, których nikt tam wpychać nie musiał. Jak się jest wystarczająco dobrym, to się dostanie
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
no ja znam które dostały się po znajomości
mój mąż też mogę powiedzieć i uważać że jest dobry i się nie dostał :P
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Może i są takie, a nawet na pewno są, ale są też tacy, którzy dostali się bez jakichkolwiek znajomości, więc proszę, nie uogólniaj. Znajomości nie są koniecznym warunkiem, żeby się tam dostać.
Nie wiem, może i jest dobry, ale nie wystarczająco dobry? Może z matury mu punktów brakło, może z testów sprawnościowych?
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze sprawnościowych do maksimum brakował mu jeden punkt ![]() a jak mogli brać mu z matury oceny jak on startował na studium roczne dla absolwentów szkół wyższych ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Jesli ktoras z was bedzie zainteresowana szkołą w Deblinie to udziele chetnie info bo sama tam studiuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
śliweńka mnie załamała...
ale zobaczymy jak to będzię... jestem optymistką i wychodzę z założenia, że zawsze jest jakaś alternatywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A czym niby Cię załamala? Ja znam ludzi, którzy bez znajomości sie dostali. Poza tym Ciebie i tak normalne studia interesują, a nie studium, wiec w czym problem?
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2011-09-28 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
teraz TŻ inny kuzyn nie dostał się do Wrocławia :/
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
To TŻ, czy kuzyn? Czy może kuzyn TŻ-a? I na co? Bo ją interesuje szkoła, a Ty straszysz studium.
Mojej koleżanki TŻ dostał się do szkoły w tym roku bez pleców.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Tż nie dostał się na studium w Dęblinie a od TŻ kuzyn do Wrocławia na studium, a inny kuzyn jest ale na studiach już chyba na 3 albo 4 roku
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym roku sama chciałam iść tam do szkoły, ale na cywilne, więc życie we Wrocławiu + wyżywienie trochę by mnie kosztowało, a nie mam własnych dochodów, więc postanowiłam licencjata skończyć w prywatnej szkole na śląsku, a później magisterskie ew. na WSOWL. Na cywilne studia nie jest się ciężko dostać, bo mają naprawdę sporą liczbę miejsc, z żalem w sercu zrezygnowałam z tych studiów i teraz trochę żałuję, no, ale.. ![]() ![]() ![]() Ale takie.. za przeproszeniem.. ✂✂✂✂✂✂✂enie, że musi ktoś z rodziny ją wkręcić dla mnie jest żałosne. Jeśli Ty tak zrobiłaś, to poszłaś zwyczajnie na łatwiznę.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na cywilne dostajesz sie z miejsca, zwlaszcza na zaoczne, ale co Ci po studiach cywilnych?? Nie Ty jedna je ukonczysz, a pozniej... Obys sie nie rozczarowala, jak Cie odrazu pewnie przyjma do sluzb mundurowych ![]() ![]() Jednak jesli chcesz na mundurowe, to tu juz wymagana jest bardzo dobrze zdana matura i test sprawnosciowy i w pierwszej kolejnosci ZAWSZE dostaja sie osoby z PLECAMI!! I nie wmawiaj mi, bo znam caly ten proces rekrutacji i majac dobre wtyki juz wcale sie nie licza Twoje wyniki!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.