|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Brak prawdziwych przyjaciół :(
Mam taki problem .. Nie mam prawdziwych przyjaciół . Wiąże się to może z moją przeszłością. Całą podstawówkę i gimnazjum byłam wyśmiewana i szykanowana. Nikt mnie nie lubił i wszyscy znali mnie od najgorszej strony. Byłam cicha, zalękniona i nieśmiała. W liceum sytuacja się poprawiła jednak po takich doświadczeniach byłam nieufna i nie nawiązywałam znajomości. Później poznałam chłopaka, nasz związek wytrzymał zaledwie rok. W 3 klasie LO stałam się pewniejsza siebie, nawiązywałam kontakty z klasą, chodziłam na dyskoteki, było mi dobrze. Prawdziwych przyjaźni nie nawiązałam, bo wszyscy dobrali się w swoje grupki już w pierwszej klasie. Fakt nie jestem przebojowa, lubie posiedzieć w domu, ale mam ogromne poczucie humoru, lubie się śmiać, wygłupiać. Myślę więc że nie jest ze mną tak źle
![]() Teraz jestem na studiach. Nawiązuje kontakty z dziewczynami jednak ograniczają się one tylko do rozmów na korytarzu. Zadowala mnie to, bo nigdy nie stoje sama pod ścianą, zawsze zagadam do koleżanki ![]() ![]() Chciałam się troszke pożalić. Nie oczekuje konkretnej recepty, ponieważ wiem iż takowej nie znajdę. Licze tylko na zrozumienie i kilka słów wsparcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brak prawdziwych przyjaciół :(
przede wszystkim przestań sama się postrzegać jak ofiarę losu z podstawówki i gimnazjum-masz przyjaciół internetowych to już dużo a w realu niestety trzeba czegoś więcej do zawiązania przyjaźni. Masz koleżanki na uczelni to dobrze, bądź otwarta na ludzi, pomocna i sądzę że coś się "ruszy". Może sama wyjdź z inicjatywą zaproszenia jakiejś koleżanki na browar bo wydaje mi się że przez ten twój kompleks braku przyjaciół postrzegasz wszystkich jako "zajętych"; a przyjaźń to nei związek gdzie mile widziane są tylko 2 osoby, można mieć więcej przyjaciół.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Uwolnij się od tej myśli "jestem tamtą, TAMTĄ z gimnazjum" .
Zapomnij, co było a nie jest nie pisze sie w rejestr. Jest tylko TU i TERAZ. Masz możliwości, możesz być kimkolwiek chcesz, możesz zadawać się z kim chcesz. POdchodź do ludzi i do znajomości na luzie, bez żadnego zbędnego parcia. Rozmawiaj, myśl, przeżywaj chwile. Najprostszym rozwiązaniem jest zaproponować koleżankom wyjście na spacer, do kina, na rolki. Po uczelni "idziemy na kawkę?" Czy to takie trudne? ![]() Internetowe znajomości dają Ci namiastkę "ludzi". Oni są nieobecni w Twoim życiu, dopóki nie wkroczą w Twoje realne życie. Zapełniają CI czas iluzją że kogoś masz, a tak na prawdę nie masz tych ludzi koło siebie, nie są z Tobą. Przemyśl to i postaraj się nie żyć iluzją i nie pozostawiać "znajomości" wirtualnej lecz na prawdę sie poznać, realnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A z jakiego miasta jesteś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
chyba mogę powiedzieć, ze Cię rozumiem. przez bardzo długi czas miałam jedną przyjaciółkę (chociaż właściwie to trudno ją tak nazywać), ale niestety w pewnych okolicznościach zakonczylysmy tą znajomość. pozniej, przez chłopaka, bardzo oddalilam sie od znajomych. teraz właściwie jestem bez faceta (zerwalismy) i bez przyjaciół. owszem, mam kilka dobrych koleżanek, ale nie mam osoby, której mogłabym powiedzieć naprawde wszystko i z którą rozumiałabym się bez słów. dlatego teraz staram się odciąć od tej mojej przeszłości i chce poznawać dużo ludzi. Tobie radze to samo - często gdzieś wychodzić i się nie bać
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziękuję ;*
Mam propozycję jechania na imprezę z ludźmi których właściwie nie znam. Z jednym chłopakiem rozmawiałam przez jakieś 10 min, mam mieszane uczucia, z jednej strony spoko, a z drugiej taki.. zbyt bezpośredni. Jednak mój tata z nim pracuje, więc rodzice namawiają mnie żebym zaprosiła towarzystwo do domu a potem jechała z nimi na tą imprezę. Ale ja się trochę boję. Nie znam ich.. a jeśli będą się przystawiać czy coś ..? Doradźcie mi. Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2011-07-03 o 00:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Inkwizytor
|
To na wizażu jest dużo podobnych wątków, wiem że dziewczyny umawiają się na spotkania w obrębie swoich miast. Może byś też spróbowała?
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() violonczelistka, jasne, że sie z nimi spotkaj ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do autorki to jedź na tą imprezę bo inaczej będziesz żałować, że tego nie zrobiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Hmm. przemyśle to
![]() ![]() A co do wielkich przyjaźni to mam takie samo zdanie, mam prawie 20 lat. One naprawde zanikają. Czasem można jeszcze spotkac wielkie przyjaciółki, ale one znają sie juz od dziecka. Chyba będę musiała się z tym pogodzić, że mój czas minął. Szkoda, bo zawsze chciałam mieć przyjaciółkę od serca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest 3 658 848 383 mężczyzn na świecie, a Ty przejmujesz się jednym ![]() Edytowane przez Czekoladowaaaa Czas edycji: 2011-07-03 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Jakbyś opisała mnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
jakby się tak zastanowić to ja mam dwójkę prawdziwych przyjaciół, na których mogę liczyć w każdej sytuacji. jednego z nich poznałam dopiero pod koniec LO - tzn. znaliśmy się wcześniej, ale nie trawiliśmy siebie totalnie, jednak pewne okoliczności sprawiły, że z wrogów staliśmy się przyjaciółmi. ale do rzeczy...
mam dwójkę przyjaciół i... multum znajomych. może inni mi jakoś zazdroszczą, że mam ich tylu, ale warto też pamiętać, że ilość nie idzie w parze z jakością. mam sporo fajnych osób z uczelni, z którymi na początku tak jak ty rozmawiałam na korytarzu; z czasem wspólne przygody (a to oblanie egzaminu, a to radość ze zdanego egzaminu ![]() ![]() autorko do roboty! wyciągnij sama rękę do ludzi, a przede wszystkim idź na tę imprezę. nawet rodzice ci to doradzają! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja także uważam, że powinnaś wyjść z własną inicjatywą..
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ale ja naprawde się cykam tej imprezy. Pojechałabym, jego się nie boje, bo zna mojego tatę. Tylko ja nie wiem jacy są ci jego znajomi..
A na tej imprezie bedę pierwszy raz. To poważna dyskoteka na trzy sale, a nie zwykła domówka . ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Nie miałam przesrane w liceum. To były najlepsze lata w moim życiu i chętnie bym do nich wróciła!! Poznałam tam swoja miłość i ludzi którzy mnie akceptowali. Tylko na początku było mi się trudno przystosować, później było super. Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2011-07-03 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.