![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kastracja pedofili i gwałcicieli
Witam chciałabym założyć może trochę zbyt kontrowersyjny wątek, ale ciekawa jestem po prostu Waszych opinii
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kastracja pedofili i gwałcicieli
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
warto by było wprowadzić coś takiego, może jakby obcieli jednemu i drugiemu to reszta zastanowiłaby się nad tym co robią,że to jest chore i złe . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Przed chwilą czytałam o tym, że gdziesz koło Koszalina ojciec zgwałcił swoją 8 letnią córeczkę i nagrał to wszystko telefonem, żeby miec pamiątkę
![]() ![]() Jakby ktoś coś takiego zrobił mojemu dziecku to sama bym mu fiuta obcięła.
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio też natknęłam się na artykuł w necie, gdzie ankietowani zostali poproszeni o wyrażanie swojej opinii na temat kary dla pedofilów oto najciekawsze z nich: * wieszanie za napletek, *dożywocie w celi z najbardziej żądnymi wrażeń seksualnych zbirami. Bez wazeliny, * zjeżdżanie nagimi pośladkami po nieheblowanej desce do wanny wypełnionej spirytusem, * noszenie na barana Ryszarda Kalisza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zdarza się też tak, że pedofil wie, że po wyjściu z więzienia będzie musiał ulżyć swojemu popędowi. Pamiętajmy o tym, że nie każdy pedofil to skrajnie zdegenerowany zboczeniec, który nie wie, co robi. Wielu z nich doskonale wie, że robi coś skrajnie złego. Są tacy, którzy błagają o pomoc. Wielu chętnie poddałoby się chemicznej kastracji, gdyby to było skuteczne i pewne. Dlatego też rozwiązaniem dla przynajmniej częsci osób z takimi zaburzeniami byłaby terapia psychologiczna połączona z lekami obniżającymi popęd, ale z tym w Polsce oczywiście bieda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Oho, od gwałtów dochodzimy do biednego, ucisnionego obywatela.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Ah taki przykład mi się nasunął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praca w więzieniu to jest przywilej. Nie każdy się do takiej pracy nadaje. Chciałabyś, żeby pod Twoim domem chodnik robiła ekipa złożona ze złodziei (już badają, czy okolica bogata, czy będzie co kraść), gwałcicieli, chuliganów i innych zakapiorów? A do tego po 2 uzbrojonych po zęby strażników na każdego więźnia do pilnowania? Plus jeszcze protesty bezrobotnych, że więźniowie odbierają im robotę, bo pracują za darmo, a oni by chcieli godziwie zarobić? Kamieniołomów jakoś specjalnie w Polsce nie mamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem powinno byc jak np w Iranie,tym czy zrobil krzywde powinno byc obcinane lub ukamieniowac takiego typa,gdyby obcieli mu przyrodenie,jezyk,rece to nie mial jak by ruszyc innych niewinnych dzieci lub kobiet,takie cos pewnie by podzialalo.Kara smierci dla takich zwyrodnialcow to malo,niech chodza po swiecie bez waznych czesci ciala i sie mecza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jestem za kastracją. W ogóle chciałabym żeby dla tych największych zwyrodnialców były kary "oko za oko, ząb za ząb". Dlaczego oni nie mają cierpieć?
Taki pedofil czy gwałciciel trafi do więzienia i co? Może i będzie miał przechlapane ale i tak będzie mógł sprawiać sobie przyjemność ręcznie (przecież chyba każdy więzień to robi). Dlatego powinno się takich kastrować, po pierwsze, zeby już nigdy nie było zagrożenia z ich strony (jest chociaz wpewnym stopniu zniwelowane) po drugie, zeby już nigdy w życiu nie poczuli przyjemności i cierpieli. I co najważniejsze - faceci baliby się gwałcić i molestować bo za bardzo zależy im na swoich klejnotachi nie chcieliby ich stracić. Na pewno jakas część gwałcicieli zastanowiłaby się przed atakiem. Niech to już będzie humanitarne pozbywanie narządów, ok, byle by było. Chociaż ja osobiscie takim odcinałabym ***** siekierą. Dlaczego niby ma się szanować takich zwyrodnialców?
![]() Edytowane przez 00karolina00 Czas edycji: 2011-06-17 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko penisem można zgwałcić. Rąk mu nie obetniesz. A niezaspokojony popęd [chocby masturbajcą] może być jeszcze groźniejszy.
Jeżeli zabijesz mordercę, nawet w świetle prawa stawiasz się na tym samym poziomie moralnym co on.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ktoś napisał o wsadzenia pedofila do celi z niewyżytymi więźniami :P
No nie do końca się z tym zgadzam ,bo jeśli gość jest pedofilem to takie "zabawy" mogą mu się wręcz spodobać...jak ma źle pod sufitem to po całości.
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Słyszałam,że gdzieś w więzieniu (nie pamiętam jaki kraj) pedofile i gwałciciele sami zgłaszają się do kastracji.
Nie wiem,może jestem dziwna,ale jestem za karą śmierci. Gdybym była ofiarą jednego z nich (odpukać!) to wolałabym żyć z myślą,że ten ku**s nie żyje,niż po prostu jest po kastracji. A przed karą śmierci więzienie z podobnymi facetami i jak ktoś napisał, bez wazeliny. Moja koleżanka została zgwałcona. Do dzisiaj ma wielki uraz psychiczny,rzadko rozmawia z mężczyznami i jest bardzo zamknięta w sobie. Poza tym,wyobraźcie sobie,że facet idzie do więzienia np. na 8lat (8lat za zniszczenie komuś życia to jest niedorzeczne) i wychodzi z niego i widujesz go na ulicy jakby nigdy nic. Koszmar.
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Nie zakrywać twarzy zboczeńców, nie zatajać ich nazwiska. Ludzie potrafią być pamiętliwi, a czasem ta pamięć może być dostateczną karą.
"Nieboskłon zaczyna odpływać w dal, jego czysty błękit już dawno przestał wskazywać na lepsze jutro. Już nawet nie pamiętam, kiedy zaczęłam tonąć w tych mętnych głębinach... ...zamieszkanych przez ludzi niepotrafiących czerpać powietrza pełną piersią." Nico Touches The Walls - Diver |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
To nie jest wszystko takie proste, jak się wydaje. Każda decyzja pociąga za sobą konsekwencje. I tak jak piszą _vixen_ i Linaewen, jeżeli ktoś ma popęd, to musi go w jakiś sposób rozładować. Mniej szkody robi tą swoją częścią ciała, niż gdyby miał kobietę pokaleczyć jakimś ostrym przedmiotem. Słyszałam o różnych zabawach chłopaków, którzy nie chcą być oskarżeni o gwałt, ale chcą się trochę zabawić...
Od razu mówię, że gwałt jest straszny i powinni za to karać, ale chyba ktoś nad tym wszystkim się zastanawia i szuka najlepszych rozwiązań. Oczywiście, można dyskutować, ale pomyślcie o konsekwencjach. Ludzie rzucają fajne hasła, które są niby takie korzystne i sprawiedliwe, a nie myślą nad skutkami... "Tłum" to podłapie i już jest zamieszanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Bardzo trudny temat. Dla jednych więzienie i leczenie jest OK dla innych to zbyt mało. Moim zdaniem żadnego kompromisu tutaj nigdy nie osiągniemy.
Gdyby ktoś zrobił to mojemu dziecku, zamordowałbym go bez skrupułów, nie zastanawiając się nawet dlaczego to zrobił. Gdy analizuję ten społeczny problem najlepszym rozwiązaniem jakie przychodzi mi do głowy jest to jaka kara spotka takiego zboczeńca zależało wyłącznie od pokrzywdzonych (oczywiście gdy nie ma wątpliwości co do winy) Wtedy każdy będzie postępował zgodnie ze swoim sumieniem. Generalnie mało obchodzi mnie jaką karę wymierzy pedofilowi np. mój sąsiad. Nie czuję sympatii do pedofilów, i wiem ile znaczą dla mojego sąsiada jego dzieci. Jeśli zdecyduje się go zamordować, czy wysłać do więzienia czy do kastracji, będzie to jego decyzja nie moja, którą jaka by nie była zaakceptuję bez żadnych wyrzutów sumienia. Dzięki temu wspólnie osiągniemy najlepszy możliwy kompromis. Nie czuję się uprawniony by narzucać innym to jaką wartość powinno mieć dla nich zdrowie i życie ich dziecka. To już każdy ocenia sam. Edytowane przez leuwen Czas edycji: 2011-06-17 o 11:24 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Ja jestem za karą śmierci ale sposób w jaki straci życie niech wybiera rodzina ofiary (spośród tych niehumanitarnych sposobów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Pedofil ma zboczenie w kierunku dzieci, więc nie jestem pewna, czy zabawy z dorosłymi facetami by mu się spodobały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Jestem za, za za za po stokroć za i żaden argument przeciwników kastracji do mnie nie dociera.
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
mogą też podawać brom przymusowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.