Kastracja pedofili i gwałcicieli - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 08:56   #1
Majka_buziaczek
Raczkowanie

Thumbs down

Kastracja pedofili i gwałcicieli

Witam chciałabym założyć może trochę zbyt kontrowersyjny wątek, ale ciekawa jestem po prostu Waszych opinii Mianowicie chodzi tak jak w tytule o pedofili i gwałcicieli; tyle się teraz słyszy o tym,że gdzieś tam ojciec molestował swoją córkę, gwałcił potem ona miała z nim dzieci,aż dreszcze obrzydzenia mnie przechodzą kiedy czytam takie artykuły czy widzę i słyszę w telewizji , ale tego niestety nie da się uniknąć, bo co otworzę jakąś gazetę, wejdę na stronkę internetową z informacjami czy właczę telewizor to ten temat jest już na porządku dziennym Pocieszające, ale nie w pełni może być to,że taki pedofil czy gwałciciel trafiając do więzienia ma jednym słowem prze******* ., ale nikt nie ma pewności,że gdy wyjdzie na wolność nie będzie dalej tego robił, dlatego ja jestem za tym,aby w Polsce wprowadzić dla tych zwyrodnialców i zboczeńców właśnie karę kastracji, może wtedy odechce im się takich świństw. Piszę tak również dlatego,że mam małą córeczkę i nie wyobrażam sobie aby moja kruszynka trafiła w ręce kogoś takiego, bo wtedy chyba sama wymierzyłabym karę A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czekam na opinie
Majka_buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 09:17   #2
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Kastracja pedofili i gwałcicieli

Cytat:
Napisane przez Majka_buziaczek Pokaż wiadomość
Witam chciałabym założyć może trochę zbyt kontrowersyjny wątek, ale ciekawa jestem po prostu Waszych opinii Mianowicie chodzi tak jak w tytule o pedofili i gwałcicieli; tyle się teraz słyszy o tym,że gdzieś tam ojciec molestował swoją córkę, gwałcił potem ona miała z nim dzieci,aż dreszcze obrzydzenia mnie przechodzą kiedy czytam takie artykuły czy widzę i słyszę w telewizji , ale tego niestety nie da się uniknąć, bo co otworzę jakąś gazetę, wejdę na stronkę internetową z informacjami czy właczę telewizor to ten temat jest już na porządku dziennym Pocieszające, ale nie w pełni może być to,że taki pedofil czy gwałciciel trafiając do więzienia ma jednym słowem prze******* ., ale nikt nie ma pewności,że gdy wyjdzie na wolność nie będzie dalej tego robił, dlatego ja jestem za tym,aby w Polsce wprowadzić dla tych zwyrodnialców i zboczeńców właśnie karę kastracji, może wtedy odechce im się takich świństw. Piszę tak również dlatego,że mam małą córeczkę i nie wyobrażam sobie aby moja kruszynka trafiła w ręce kogoś takiego, bo wtedy chyba sama wymierzyłabym karę A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czekam na opinie
Tylko pamiętaj, że kastracja nie oznacza zlikwidowania popędu [chyba że silna chemiczna a i to nie zawsze] i nie tylko penisem można zrobić krzywdę.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 09:40   #3
Majka_buziaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Tylko pamiętaj, że kastracja nie oznacza zlikwidowania popędu [chyba że silna chemiczna a i to nie zawsze] i nie tylko penisem można zrobić krzywdę.
Zgadzam się z Tobą, ale może to jakoś by ich odstraszyło i zamiast robić krzywdę niewinnym dzieciom poddaliby się leczeniu. Nie wiem może jestem naiwna , ale myślę,że zamiast wsadzać ich do więzienia
warto by było wprowadzić coś takiego, może jakby obcieli jednemu i drugiemu to reszta zastanowiłaby się nad tym co robią,że to jest chore i złe .
Stary 2011-06-17, 09:44   #4
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą, ale może to jakoś by ich odstraszyło i zamiast robić krzywdę niewinnym dzieciom poddaliby się leczeniu. Nie wiem może jestem naiwna , ale myślę,że zamiast wsadzać ich do więzienia
warto by było wprowadzić coś takiego, może jakby obcieli jednemu i drugiemu to reszta zastanowiłaby się nad tym co robią,że to jest chore i złe .
To wtedy działałaby kara śmierci. Niestety, potencjalna kara nie odstarasza przestępców, a tutaj do tego dochodzi skrzywienie psychiczne [w większości przypadków ]. Ja bym była za maksymalnym odizolowaniem takich ludzi od społeczeństwa i zaostrzeniem kar za gwałt-dłużej posiedzi, dłużej nie zagraża społeczeństwu.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-06-17, 09:57   #5
Lea_
Wtajemniczenie

Przed chwilą czytałam o tym, że gdziesz koło Koszalina ojciec zgwałcił swoją 8 letnią córeczkę i nagrał to wszystko telefonem, żeby miec pamiątkę

Jakby ktoś coś takiego zrobił mojemu dziecku to sama bym mu fiuta obcięła.

„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”.

Al Pacino, "Zapach kobiety"

http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie.

Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 10:13   #6
Majka_buziaczek
Raczkowanie

Cytat:
To wtedy działałaby kara śmierci. Niestety, potencjalna kara nie odstarasza przestępców, a tutaj do tego dochodzi skrzywienie psychiczne [w większości przypadków ]. Ja bym była za maksymalnym odizolowaniem takich ludzi od społeczeństwa i zaostrzeniem kar za gwałt-dłużej posiedzi, dłużej nie zagraża społeczeństwu.
Właśnie o to chodzi "potencjalna kara nie odstrasza przestępców" i w tej kwestii nasze prawo jest do bani. Prawo Polskie przewiduje karę za pedofilię od 2 do 12 lat pozbawienia wolności z tymże za dobre sprawowanie wyjdzie wcześniej tymczasem w USA przeciętna amerykańska rodzina przy przeprowadzce najpierw sprawdza, czy koło nowego domu są dobre szkoły, a potem - czy nie ma groźnych przestępców seksualnych, zwłaszcza pedofilów; jest kilka stron internetowych z wyczerpującymi informacjami o wszystkich skazanych za przestępstwa seksualne. Także w Stanach z mocy prawa każdy skazany za przestępstwa pedofilskie musi być przez odpowiednie służby obserwowany po wyjściu z więzienia.
Ostatnio też natknęłam się na artykuł w necie, gdzie ankietowani zostali poproszeni o wyrażanie swojej opinii na temat kary dla pedofilów oto najciekawsze z nich:
* wieszanie za napletek,
*dożywocie w celi z najbardziej żądnymi wrażeń seksualnych zbirami. Bez wazeliny,
* zjeżdżanie nagimi pośladkami po nieheblowanej desce do wanny wypełnionej spirytusem,
* noszenie na barana Ryszarda Kalisza.
Stary 2011-06-17, 10:15   #7
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie o to chodzi "potencjalna kara nie odstrasza przestępców" i w tej kwestii nasze prawo jest do bani.
Ja nie mówię, że jest dobre, ale popatrz na te USA. Mają karę śmierci i co? Nie ma morderstw ze szczególnym okrucieństwem? Są. Bo psychopata nie myśli, że go złapią.

Cytat:
w USA przeciętna amerykańska rodzina przy przeprowadzce najpierw sprawdza, czy koło nowego domu są dobre szkoły, a potem - czy nie ma groźnych przestępców seksualnych, zwłaszcza pedofilów; jest kilka stron internetowych z wyczerpującymi informacjami o wszystkich skazanych za przestępstwa seksualne. Także w Stanach z mocy prawa każdy skazany za przestępstwa pedofilskie musi być przez odpowiednie służby obserwowany po wyjściu z więzienia.
I to jest dobre rozwiązanie.
Stary 2011-06-17, 10:21   #8
Majka_buziaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ Pokaż wiadomość
Przed chwilą czytałam o tym, że gdziesz koło Koszalina ojciec zgwałcił swoją 8 letnią córeczkę i nagrał to wszystko telefonem, żeby miec pamiątkę

Również to czytałam i byłam w szoku zresztą zawsze jestem kiedy czytam podobne artykuły Dlatego coś trzeba z tym zrobić oni czują się bezkarni jaką pózniej będzie miała psychikę zaoraną ta mała dziewczynka? Znam podobny przypadek tylko,że ta dziewczyna była starsza miała 14 lat, była sąsiadką mojego brata miała ojca alkoholika i młodszą siostrę. Tak się jakoś stało,że została z nim sama w domu zresztą nie pierwszy raz. Sąsiad schodząc na dół usłyszał krzyki tej dziewczyny i zainterweniował na szczęście drzwi były otwarte Jej ojciec usiłował ją zgwałcić wezwano policję koleś odsiedział swoje w wiezieniu a teraz chodzi sobie jakby nigdy nic po ulicach naszego miasta kiedy go widzę czuję takie obrzydzenia jak jeszcze nigdy wczesniej
Stary 2011-06-17, 10:24   #9
_vixen_
Zakorzenienie

Zdarza się też tak, że pedofil wie, że po wyjściu z więzienia będzie musiał ulżyć swojemu popędowi. Pamiętajmy o tym, że nie każdy pedofil to skrajnie zdegenerowany zboczeniec, który nie wie, co robi. Wielu z nich doskonale wie, że robi coś skrajnie złego. Są tacy, którzy błagają o pomoc. Wielu chętnie poddałoby się chemicznej kastracji, gdyby to było skuteczne i pewne. Dlatego też rozwiązaniem dla przynajmniej częsci osób z takimi zaburzeniami byłaby terapia psychologiczna połączona z lekami obniżającymi popęd, ale z tym w Polsce oczywiście bieda.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 10:26   #10
Majka_buziaczek
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie mówię, że jest dobre, ale popatrz na te USA. Mają karę śmierci i co? Nie ma morderstw ze szczególnym okrucieństwem? Są. Bo psychopata nie myśli, że go złapią.

I to jest dobre rozwiązanie.
Właśnie o to chodzi niby jest prawo,ale co z tego bardziej znęcają się nad zwykłym szarym człowiekiem, który klepie biedę i z musu pójdzie coś ukraść ,żeby miał co jeść ehhh szkoda słów na to wszystko
Stary 2011-06-17, 10:29   #11
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie o to chodzi niby jest prawo,ale co z tego bardziej znęcają się nad zwykłym szarym człowiekiem, który klepie biedę i z musu pójdzie coś ukraść ,żeby miał co jeść ehhh szkoda słów na to wszystko
Oho, od gwałtów dochodzimy do biednego, ucisnionego obywatela.
Stary 2011-06-17, 10:33   #12
Majka_buziaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Zdarza się też tak, że pedofil wie, że po wyjściu z więzienia będzie musiał ulżyć swojemu popędowi. Pamiętajmy o tym, że nie każdy pedofil to skrajnie zdegenerowany zboczeniec, który nie wie, co robi. Wielu z nich doskonale wie, że robi coś skrajnie złego. Są tacy, którzy błagają o pomoc. Wielu chętnie poddałoby się chemicznej kastracji, gdyby to było skuteczne i pewne. Dlatego też rozwiązaniem dla przynajmniej częsci osób z takimi zaburzeniami byłaby terapia psychologiczna połączona z lekami obniżającymi popęd, ale z tym w Polsce oczywiście bieda.
A dlaczego w Polsce jest bieda? Bo tak naprawdę nasi kochani politycy wolą w swoje kieszenie pchać hajs niż coś konkretnego zrobić dla tego kraju, pytam się na co idą nasze podatki zamiast utrzymywać tych darmozjadów w więzieniach mogliby ich zagonić do przymusowych prac niech sami zarabiają na swoje utrzymanie a wtedy państwo mogłoby wysyłać na leczenia właśnie pedofili itp.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Oho, od gwałtów dochodzimy do biednego, ucisnionego obywatela.
Ah taki przykład mi się nasunął
Stary 2011-06-17, 10:33   #13
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego w Polsce jest bieda? Bo tak naprawdę nasi kochani politycy wolą w swoje kieszenie pchać hajs niż coś konkretnego zrobić dla tego kraju, pytam się na co idą nasze podatki zamiast utrzymywać tych darmozjadów w więzieniach mogliby ich zagonić do przymusowych prac niech sami zarabiają na swoje utrzymanie a wtedy państwo mogłoby wysyłać na leczenia właśnie pedofili itp.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Ah taki przykład mi się nasunął
Może dla Ciebie są kochani, dla mnie nie, a temat jest jakby inny. I odeszłaś od niego w 10 poście, żeby ponarzekać na politykę.
Stary 2011-06-17, 10:39   #14
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja nie znoszę tego populistycznego tekstu o zaganianiu więźniów do roboty.
Praca w więzieniu to jest przywilej. Nie każdy się do takiej pracy nadaje. Chciałabyś, żeby pod Twoim domem chodnik robiła ekipa złożona ze złodziei (już badają, czy okolica bogata, czy będzie co kraść), gwałcicieli, chuliganów i innych zakapiorów? A do tego po 2 uzbrojonych po zęby strażników na każdego więźnia do pilnowania? Plus jeszcze protesty bezrobotnych, że więźniowie odbierają im robotę, bo pracują za darmo, a oni by chcieli godziwie zarobić?
Kamieniołomów jakoś specjalnie w Polsce nie mamy.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 10:46   #15
Majka_buziaczek
Raczkowanie

Cytat:
Może dla Ciebie są kochani, dla mnie nie, a temat jest jakby inny. I odeszłaś od niego w 10 poście, żeby ponarzekać na politykę.
Te "Kochani" to tak ironicznie. A co do polityki no to chyba w takich przypadkach dużo zależy właśnie od polityków a konkretniej od Ministra Sprawiedliwości. Ale dobra zostawmy to nie chcę sie kłócić Moje zdanie co do tej kwestii jest niezmienione kastracja ewentualnie zaostrzenie kary, publikacja w necie informacji o pedofilach gdzie mieszkają jak się nazywają (nie ukrywajmy ich typu Bogdan S. ...), dozór po wyjsciu z więzienia no i przede wszystkim leczenie i jeszcze raz leczenie.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Jak ja nie znoszę tego populistycznego tekstu o zaganianiu więźniów do roboty.
Praca w więzieniu to jest przywilej. Nie każdy się do takiej pracy nadaje. Chciałabyś, żeby pod Twoim domem chodnik robiła ekipa złożona ze złodziei (już badają, czy okolica bogata, czy będzie co kraść), gwałcicieli, chuliganów i innych zakapiorów? A do tego po 2 uzbrojonych po zęby strażników na każdego więźnia do pilnowania? Plus jeszcze protesty bezrobotnych, że więźniowie odbierają im robotę, bo pracują za darmo, a oni by chcieli godziwie zarobić?
Kamieniołomów jakoś specjalnie w Polsce nie mamy.
Niech budują autostrady mamy opóżnienia A tak serio może i masz rację po prostu kombinuję na różne sposoby jak taki problem rozwiazać po to min. założyłam ten wątek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-17, 10:51   #16
takaja13
Zakorzenienie

Moim zdaniem powinno byc jak np w Iranie,tym czy zrobil krzywde powinno byc obcinane lub ukamieniowac takiego typa,gdyby obcieli mu przyrodenie,jezyk,rece to nie mial jak by ruszyc innych niewinnych dzieci lub kobiet,takie cos pewnie by podzialalo.Kara smierci dla takich zwyrodnialcow to malo,niech chodza po swiecie bez waznych czesci ciala i sie mecza.

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 10:54   #17
00karolina00
Raczkowanie

Jestem za kastracją. W ogóle chciałabym żeby dla tych największych zwyrodnialców były kary "oko za oko, ząb za ząb". Dlaczego oni nie mają cierpieć?
Taki pedofil czy gwałciciel trafi do więzienia i co? Może i będzie miał przechlapane ale i tak będzie mógł sprawiać sobie przyjemność ręcznie (przecież chyba każdy więzień to robi). Dlatego powinno się takich kastrować, po pierwsze, zeby już nigdy nie było zagrożenia z ich strony (jest chociaz wpewnym stopniu zniwelowane) po drugie, zeby już nigdy w życiu nie poczuli przyjemności i cierpieli. I co najważniejsze - faceci baliby się gwałcić i molestować bo za bardzo zależy im na swoich klejnotachi nie chcieliby ich stracić. Na pewno jakas część gwałcicieli zastanowiłaby się przed atakiem. Niech to już będzie humanitarne pozbywanie narządów, ok, byle by było. Chociaż ja osobiscie takim odcinałabym ***** siekierą. Dlaczego niby ma się szanować takich zwyrodnialców?

Edytowane przez 00karolina00
Czas edycji: 2011-06-17 o 10:59
00karolina00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 10:57   #18
Linaewen
Zakorzenienie

Nie tylko penisem można zgwałcić. Rąk mu nie obetniesz. A niezaspokojony popęd [chocby masturbajcą] może być jeszcze groźniejszy.

Jeżeli zabijesz mordercę, nawet w świetle prawa stawiasz się na tym samym poziomie moralnym co on.
Stary 2011-06-17, 10:58   #19
Majka_buziaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinno byc jak np w Iranie,tym czy zrobil krzywde powinno byc obcinane lub ukamieniowac takiego typa,gdyby obcieli mu przyrodenie,jezyk,rece to nie mial jak by ruszyc innych niewinnych dzieci lub kobiet,takie cos pewnie by podzialalo.Kara smierci dla takich zwyrodnialcow to malo,niech chodza po swiecie bez waznych czesci ciala i sie mecza.
Zgadzam się w 100%

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-17, 11:05   #20
Burberry93
Raczkowanie

Ktoś napisał o wsadzenia pedofila do celi z niewyżytymi więźniami :P
No nie do końca się z tym zgadzam ,bo jeśli gość jest pedofilem to takie "zabawy" mogą mu się wręcz spodobać...jak ma źle pod sufitem to po całości.
Stary 2011-06-17, 11:06   #21
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś to w ogóle czytał ze zrozumieniem? Oprócz mnie?
Stary 2011-06-17, 11:09   #22
himym
Zadomowienie

Słyszałam,że gdzieś w więzieniu (nie pamiętam jaki kraj) pedofile i gwałciciele sami zgłaszają się do kastracji.
Nie wiem,może jestem dziwna,ale jestem za karą śmierci. Gdybym była ofiarą jednego z nich (odpukać!) to wolałabym żyć z myślą,że ten ku**s nie żyje,niż po prostu jest po kastracji. A przed karą śmierci więzienie z podobnymi facetami i jak ktoś napisał, bez wazeliny.

Moja koleżanka została zgwałcona. Do dzisiaj ma wielki uraz psychiczny,rzadko rozmawia z mężczyznami i jest bardzo zamknięta w sobie. Poza tym,wyobraźcie sobie,że facet idzie do więzienia np. na 8lat (8lat za zniszczenie komuś życia to jest niedorzeczne) i wychodzi z niego i widujesz go na ulicy jakby nigdy nic. Koszmar.

Nie subskrybuję wątków.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 11:09   #23
Raikiri
Przyczajenie

Nie zakrywać twarzy zboczeńców, nie zatajać ich nazwiska. Ludzie potrafią być pamiętliwi, a czasem ta pamięć może być dostateczną karą.

"Nieboskłon zaczyna odpływać w dal,
jego czysty błękit już dawno przestał wskazywać na lepsze jutro.
Już nawet nie pamiętam, kiedy zaczęłam tonąć w tych mętnych głębinach...
...zamieszkanych przez ludzi niepotrafiących czerpać powietrza pełną piersią."
Nico Touches The Walls - Diver
Raikiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 11:10   #24
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem,może jestem dziwna,ale jestem za karą śmierci.
A za zabicie niewolnika płacisz właścielowi 3 talenty.
Stary 2011-06-17, 11:23   #25
kocim
Rozeznanie

To nie jest wszystko takie proste, jak się wydaje. Każda decyzja pociąga za sobą konsekwencje. I tak jak piszą _vixen_ i Linaewen, jeżeli ktoś ma popęd, to musi go w jakiś sposób rozładować. Mniej szkody robi tą swoją częścią ciała, niż gdyby miał kobietę pokaleczyć jakimś ostrym przedmiotem. Słyszałam o różnych zabawach chłopaków, którzy nie chcą być oskarżeni o gwałt, ale chcą się trochę zabawić...
Od razu mówię, że gwałt jest straszny i powinni za to karać, ale chyba ktoś nad tym wszystkim się zastanawia i szuka najlepszych rozwiązań. Oczywiście, można dyskutować, ale pomyślcie o konsekwencjach. Ludzie rzucają fajne hasła, które są niby takie korzystne i sprawiedliwe, a nie myślą nad skutkami... "Tłum" to podłapie i już jest zamieszanie...
kocim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 11:24   #26
leuwen
Zadomowienie

Bardzo trudny temat. Dla jednych więzienie i leczenie jest OK dla innych to zbyt mało. Moim zdaniem żadnego kompromisu tutaj nigdy nie osiągniemy.
Gdyby ktoś zrobił to mojemu dziecku, zamordowałbym go bez skrupułów, nie zastanawiając się nawet dlaczego to zrobił.

Gdy analizuję ten społeczny problem najlepszym rozwiązaniem jakie przychodzi mi do głowy jest to jaka kara spotka takiego zboczeńca zależało wyłącznie od pokrzywdzonych (oczywiście gdy nie ma wątpliwości co do winy)
Wtedy każdy będzie postępował zgodnie ze swoim sumieniem. Generalnie mało obchodzi mnie jaką karę wymierzy pedofilowi np. mój sąsiad. Nie czuję sympatii do pedofilów, i wiem ile znaczą dla mojego sąsiada jego dzieci. Jeśli zdecyduje się go zamordować, czy wysłać do więzienia czy do kastracji, będzie to jego decyzja nie moja, którą jaka by nie była zaakceptuję bez żadnych wyrzutów sumienia. Dzięki temu wspólnie osiągniemy najlepszy możliwy kompromis.
Nie czuję się uprawniony by narzucać innym to jaką wartość powinno mieć dla nich zdrowie i życie ich dziecka. To już każdy ocenia sam.

Edytowane przez leuwen
Czas edycji: 2011-06-17 o 11:24 Powód: błąd
leuwen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 11:36   #27
karolinaP103
Zadomowienie

Ja jestem za karą śmierci ale sposób w jaki straci życie niech wybiera rodzina ofiary (spośród tych niehumanitarnych sposobów)
karolinaP103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 11:47   #28
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Burberry93 Pokaż wiadomość
Ktoś napisał o wsadzenia pedofila do celi z niewyżytymi więźniami :P
No nie do końca się z tym zgadzam ,bo jeśli gość jest pedofilem to takie "zabawy" mogą mu się wręcz spodobać...jak ma źle pod sufitem to po całości.
Pedofil ma zboczenie w kierunku dzieci, więc nie jestem pewna, czy zabawy z dorosłymi facetami by mu się spodobały.
fonn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 12:09   #29
Rose Madder
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lea_ Pokaż wiadomość
przed chwilą czytałam o tym, że gdziesz koło koszalina ojciec zgwałcił swoją 8 letnią córeczkę i nagrał to wszystko telefonem, żeby miec pamiątkę

: O
Rose Madder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 12:15   #30
muszynianka
Zakorzenienie

Jestem za, za za za po stokroć za i żaden argument przeciwników kastracji do mnie nie dociera.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
I tak jak piszą _vixen_ i Linaewen, jeżeli ktoś ma popęd, to musi go w jakiś sposób rozładować.
ale w planach była kastracja chemiczna.
mogą też podawać brom przymusowo.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości