Wyspa skiathos - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 14:27   #1
obozowiczka
Przyczajenie

Wyspa skiathos

hej zastawiam sie nad tym obozem http://www.witours.com.pl/oferta.php?id=22848
czy ktoś był na skiathos, interesuje mnie jak tam jest, zwłaszcza czy jest bogate życie nocne
obozowiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 15:06   #2
justine333
Zakorzenienie

Dot.: Wyspa skiathos

Skiathos jest cudowne <3 byłam tam 1 dzień na wycieczce i polecam, tylko drogo strasznie jest
Stary 2011-01-30, 17:17   #3
Rubinka01b
Raczkowanie

Ja również byłam na całodniowej wycieczce na Skiathos!
Niesamowicie pięknie, wspaniałe widoki, miasteczko, cudowne morze....
POLECAM!

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

po za tym znalazłam na jednej ze stron internetowych:

'' Tutejsze życie nocne cieszy się pewną sławą i czarterujący jachty turyści przyjeżdżają tutaj rok w rok, zamieniając wyspę w tętniący życiem ośrodek rozrywki. Bary i kluby podtrzymują głośną i rozrywkową atmosferę tutejszych wieczorów.''

ja sama byłam w nei pori, i życie nocne było bardzo rozwinięte więc na skiathos na pewno jest tak samo, jak nie bardziej (to w końcu bardzo popularna wyspa)

Rubinka01b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 13:31   #4
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

Oo . Tez biore pod uwage tą oferte ;p z tego co wiem zycie nocne to hm. Jest sporo turystów, barów. Ale o klubach nie ma nic nigdzie wspomniane. Jedynym pocieszeniem jest to, ze jest wycieczka fakultatywna na wyspę Skopelos kończąca sie dyskoteka W sumie, całkiem ciekawa oferta. Chyba ogranizowana po raz pierwszy bo w zeszłym roku jej na witoursie nie widziałam ;o Ale czy ktoś wie jak wyglądają te posiłki na obozach witours'a ? Bo jest to jakoś dziwnie opisane.
Yani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 09:08   #5
duskiee
Raczkowanie

bylam na Skiathos i szczerze to na prawde piekne miasteczko ale wedlug mnie tylko od strony portu, gdzie nie mozna plazowac, pozdrawiam
duskiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 17:38   #6
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

Cytat:
Napisane przez duskiee Pokaż wiadomość
bylam na Skiathos i szczerze to na prawde piekne miasteczko ale wedlug mnie tylko od strony portu, gdzie nie mozna plazowac, pozdrawiam
Dlaczego tak uważasz? Byłaś tam na wycieczce fakultatywnej czy na wczasach?
Stary 2011-02-14, 20:26   #7
duskiee
Raczkowanie

na wycieczce fakultatywnej, i tu masz racje mialam mala okazje by ja poznac, ale to jest tylko moja opinia, mam wiele wysp do porowania. pozdrawiam ale ze na samej wyspie jest stosunkowo drogo to prawda, ja bylam w Leptokarii z ok tours i bylo cudownie, fajne miasteczko

Edytowane przez duskiee
Czas edycji: 2011-02-14 o 20:28
Stary 2011-02-14, 21:23   #8
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

Cytat:
na wycieczce fakultatywnej, i tu masz racje mialam mala okazje by ja poznac, ale to jest tylko moja opinia, mam wiele wysp do porowania. pozdrawiam ale ze na samej wyspie jest stosunkowo drogo to prawda, ja bylam w Leptokarii z ok tours i bylo cudownie, fajne miasteczko
A mogłabyś troszke opowiedzieć jak tam jest ? Na przykład.. Można spotkać tam Greków czy głównie Polacy, Włosi i tak dalej ? No i jezeli byliście tam pod wieczór, to czy coś .. hm. odżyło? Było słychac jakąs muzyke z klubów czy coś takiego ? Oglądałam zdjęcia i wydaje mi sie ze to taka mała specyficzna wysepka z takim fajnym tradycyjnym klimatem greckim No i na filmie Mama Mia też wyglądała baaaardzo przyzwoicie Ze drogo, to logiczne Kazdy chce zarobić u nas nad morzem też jest drożej niż gdziekolwiek indziej
Stary 2011-02-14, 21:47   #9
duskiee
Raczkowanie

nie mowie o tym ze oootam jest drogo w sensie ze porownuje do cen w biedronce jest drogo w porownaniu do innych greckich miast i wysp o dziwo nie ma tam tak duzo Polakow, wyraze sie brzydko, ale szczerze to widzialam tam raczej 'bogatsze' narodowosci.. miasteczko samo w sobie ma swoj klimat... a turysci nie rzucaja sie w oczy, poniewaz kazdy sie wtapia w klimat, jest tak cudownie.. minus to malutka plaza, moge wrzucic kilka zdjec jak znajde jesli chodzi o kluby.. wydaje mi sie ze to nie jest imprezowa wysepka.. Skiathos kojazy mi sie z taka mala włoską wioską w ktorej wszystko jest takie spokojne i "malowane", mam nadzieje ze rozumiesz o co chodzi, a turysci, sa jak wszedzie

dobrze napisalas, z tradycyjnym greckim klimatem! O TAK!

'' Tutejsze życie nocne cieszy się pewną sławą i czarterujący jachty turyści przyjeżdżają tutaj rok w rok, zamieniając wyspę w tętniący życiem ośrodek rozrywki. Bary i kluby podtrzymują głośną i rozrywkową atmosferę tutejszych wieczorów.''
no to masz odpowiedz a ja jestem zaskoczona

Edytowane przez duskiee
Czas edycji: 2011-02-14 o 21:51
Stary 2011-02-15, 21:16   #10
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

Minusem dotyczącym małej plaży, bym sie nie przejmowała Przeciez to nie jedyna a jeżeli ja jade tam na obóz, konkretnie na tą wyspe, to pewnie chodzilibysmy na różne Zdjecia ? baaardzo chetnie Brak imprez chyba jakoś przeżyję Myśle ze widoki i ludzie mi to wynagrodzą, ale mam cichą nadzieję ze cos mi sie jednak trafi
Stary 2011-02-15, 21:31   #11
duskiee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yani Pokaż wiadomość
Minusem dotyczącym małej plaży, bym sie nie przejmowała Przeciez to nie jedyna a jeżeli ja jade tam na obóz, konkretnie na tą wyspe, to pewnie chodzilibysmy na różne Zdjecia ? baaardzo chetnie Brak imprez chyba jakoś przeżyję Myśle ze widoki i ludzie mi to wynagrodzą, ale mam cichą nadzieję ze cos mi sie jednak trafi
nie wiem czy jest tam jakas inna plaza ale ok

http://pl.wikipedia.org/wiki/Skiathos
zdjecie ktore jest na wikipedii to wlasnie od strony portu, a plaza chyba jest tylko jedna bo o jednej tylko wspomniano ale reki uciac nie dam

moje;
wszystkie zdjecia sa od strony portu, z wyjatkiem jednego od strony plazy, domyslisz sie ktore sa z 2008 roku takze jakosc slaba

ALE NAJEPIEJ JEST NIE OGLADAC NA NECIE TYLKO POTEM BYC ZASKOCZONYM WIDOKAMI A TAK ZADNYCH WESTCHNIEN NIE BEDZIE
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s2.jpg (55,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s3.jpg (33,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s4.jpg (35,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skiathos1.jpg (43,8 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez duskiee
Czas edycji: 2011-02-15 o 21:33
Stary 2011-02-17, 18:26   #12
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

Sporo czytałam o Skiathos i plaż jest ponad 60, dookoła całej wyspy w samej ofercie Witoursa sa wymienione trzy To by było zupełnie niemozliwe zeby na tak popularnej wyspie była tylko jedna plaża Zdjęcia bardzo ładne Chociaz zepwne na zywo wyglada jeszcze lepiej
Stary 2011-02-17, 19:12   #13
duskiee
Raczkowanie

chodzi mi o plaze dostepne,bylismy na jednej ale bylo dosc niebezpiecznie poniewaz przy brzegu byly jakies tam zwierzaki ktore kluja i cos tam potem sie dzieje, dlatego nie moznabylo wchodzic do wody
Stary 2011-02-17, 22:42   #14
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

Cytat:
chodzi mi o plaze dostepne,bylismy na jednej ale bylo dosc niebezpiecznie poniewaz przy brzegu byly jakies tam zwierzaki ktore kluja i cos tam potem sie dzieje, dlatego nie moznabylo wchodzic do wody
Kolczatki ! Kiedy byłam w Tunezji to niestety dobrze poznałam te paskudy wrrr. okropność Dużo jest plaż udostepnionych turystom, a przy dłuzszym pobycie wprost niemozliwym jest, zebysmy wylegiwali się tylko na jednej
http://www.allhotels.com.pl/przewodn...s-plaze-grecja
Tutaj jest wymienionych kilka Ale miałam inną strone gdzie było ich wymienionych znacznie więcej
Stary 2011-02-18, 07:05   #15
duskiee
Raczkowanie

zaczarowalas mnie i mysle o wczasach tam wlasnie, po maturze sie zrelaksowac ;D ale mam kilka innych miejsc jeszcze na oku takze sie zastanowie
Stary 2011-02-18, 18:00   #16
qwetr
Raczkowanie

skiathos? - jedno z piękniejszych miejsc które widziałam w życiu <3
qwetr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 21:37   #17
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

Tutaj jest jeszcze bardzo fajna stronka, tyle ze po angielsku i jakos nie bardzo chciało mi sie czytać całego
http://www.foxysislandwalks.com/Skiathos.html
Na dole jest krótko opisanych ponad 20 plaż , każda ze zdjeciami i wgl ciekawe informacje tam są wiec polecam przeczytac

Edytowane przez Yani
Czas edycji: 2011-02-18 o 21:42
Stary 2011-02-19, 11:51   #18
confusion37
Raczkowanie

Najsłynniejsza i chyba jedna z ładniejszych to Koukounaries
Piękne miejsce. Ale nie polecam chodzić na bosaka za deptakiem drewnianym. Kuuuupa szyszek jak mówi nazwa plaży :P
confusion37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 19:36   #19
SleepingBeuty
Zadomowienie

GG do SleepingBeuty

Hej, teraz znalazłam wątek
Zdecydowałaś się na obóz? Ja zamierzam jechać własnie z witoursem na skiathos, ale na wczasy. Od kilku lat z rodzina i znajomymi korzystamy z usług tego biura

SleepingBeuty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości