![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Uwierzyc jej czy swojej intuicji ?Pomocy
Odrazu przepraszam za chaos w moim wątku ,ale.... być może to moje emocje ale ....
Jestem w związku od 2 lat , wszystko się układa między nami dobrze . Na początku ja byłam nie ufna ,ale jakoś to pozbierałam do kupy , choć jestem strasznie zazdrosna mimo,że walczę z tym. Nie wiem po co to zrobiłam,ale to chyba dlatego,że moja zazdrość daje się we znaki z każdej strony , nawet jak mój tż rozmawia z koleżankami z pracy .... co zrobiłam ? zdobyłam numer gg jego byłej ..i udałam że się pomyliłam pisząc do niej jako ktos tam... ale rozmowa sie zagaiła, dziewczyna bardzo otwarta ( nie znam jej osobiście ) no i w którymś momencie temat zszedł na byłych facetów . Napisała mi ,że raz na pół roku odezwie się do swojego byłego ( napisała że rzadko ze sobą pisza , bo każde z nich ma swoje życie ) , zapytalam ją czy coś do niego nadal czuje ? Odpisała mi że tylko sympatie . Zapytałam o niego. No i tu się zaczyna ....napisała mi ,że on ją nadal kocha i ona jest miłością jego życia , ale ona się tym nie przejmuje i ona wie ze on ma kobiete ( chodziło o mnie ) , no to ja dalej ,że skoro on ma kobiete to chyba nie powienien z nią być skoro ją kocha ( że "ją" tą z którą pisałam o tym) a ona mi odpisała ze ona o tym nie myśli i nawet nie wie czy to prawda ,ale może ( że nadal kocha ją -swoją byłą, czyli moją rozmówczynię ) . Jak mi to napisała , to zaczęło mną trząść , jednocześnie pisałam z nim na gg , i miałam ochotę mu to wygarnąć ...ale się powstrzymałam . A jeszcze wczoraj napisałam mu ,że jestem z nim szczęśliwa ,że zaszliśmy tak daleko,że to jest to na co się czeka ...odpisał mi "nie ty jedna" , w sensie ,że on też tak czuje. Boże dziewczyny pomóżcie co mam z tym zrobic , nie sa ze sobą ponad 2 lata, nie spotykają się , i faktycznie rzadko piszą na gg albo wcale . W tej chwili mam takie nerwy ,że sama nie wiem co mam z tym zrobić . Mamy takie plany,że .... jak z nim pisałam to miałam ochotę mu napisać ,że wiem ,że on nadal swoją kocha itp. gdzieś w między zdaniu które napisałam dopisałam ,że to nie ma sensu , chodziło mi ,że nasz związek nie ma sensu , on zrozumiał ,że to " nie ma sensu " dotyczy czegoś innego , bo ja nie dopisałam dalej ,że my nie mamy sensu . Mam ochotę się spakować (teraz jest w pracy ) . !!!!!! Ktoś mi kiedyś opowiadał ze jest szczęśliwy w małżeństwie ale nadal kocha swoją którąś tam miłość , nie chciałam w to uwierzyć ale widzę ,że skoro nie uwierzyłam to mnie to spotkało ... i co teraz ????? Pisze z nim teraz na gg,jestem "zimna" , mam ochotę zapytać go czy mnie kocha ? I wiem ze odpowie ,że "tak" , i jeśli by mi tak napisał to ja z miejsca się wyłączam i nie rozmawiam z nim .... bo uznam to za kłamstwo :/ Sama nie wiem ...gapie sie w monitor jak debilka i nie wiem co mam zrobic ...odpisuje mu zdawkowo albo wcale ... ![]() Intuicja mi podpowiada ,że jednak kocha mnie , wskazuje też to jaki jest dla mnie , mimo ze czasami jestem dla niego okropna.. Edytowane przez misstyx Czas edycji: 2011-07-07 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jestę wieszczę
|
Dot.: Uwierzyc jej czy swojej intuicji ?Pomocy
Zaraz... to Ty jesteś w związku z nim, czy z nią? Co z tego, że ona tak twierdzi? Nie jest Twoją przyjaciółką. To do faceta powinnaś mieć zaufanie, skoro chcesz z nim budować związek. Co to za związek, że obca baba dyktuje, co masz myśleć o swoim TŻ.
Spytaj go jaki ma stosunek do byłej.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Daj spokój.
Laska sobie cos wydumała, ma nadzieje,m że facet Ja nadal kocha a On jest z TOBĄ i to ciebie kocha, a ona... coz- jest wspomnieniem Pewnie Ona sobie zycia nie ułozyła i dlatego tak myśli. Uszka do góry ![]() I daj spokój z ta zazdrościa, bo wyhodujesz sobie demona! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Porozmawiaj o tym ze swoim TŻ, a nie wierzysz w słowa obcej dla Ciebie dziewczyny. Może to tylko jej wyobrażenie, że były ją nadal kocha. Skoro nie są ze sobą ponad dwa lata to o czymś to świadczy. Poza tym nie rozumiem jak można być z kimś, a kochać zupełnie inną osobę, mogą to być jakieś wspomnienia, pewnego rodzaju sentyment, ale nie miłość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale masz urojenia!
Masz pretensje do TŻ o to, co sądzi o nim jakaś laska? Weź przeczytaj na spokojnie co napisałaś i zastanów się nad sobą. Nie wiem, czy nie powinnaś pogadać o twojej zazdrości z psychologiem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2011-07-07 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Kochana, dziewczyna zawsze chce się dowartościować i pewnie wszystkim opowiada, ze on ją nadal bardzo kocha, ale to ona go nie chce itp. Nie pomyślałaś po co jest z Tobą, skoro kocha tamtą? I to przez tyle czasu? Phi. Zresztą po 2 latach uczucie na pewno już wygasło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Może i w tym co jest , zapytałam jej czy pisza o tym , o tym co on rzekomo do niej czuje ,napisała mi ,że rzadko ... może to temat stary ,ale .... jak ty byś zaaragowała na coś takiego ? Bo nie wierzę ,że byłabyś spokojna .Tymbardziej,że on jej to napisał,nie wiem tylko kiedy.
Edytowane przez misstyx Czas edycji: 2011-07-07 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie przyszłoby mi do głowy zaczepiać eks mojego faceta.
Miłość mojego TŻ widzę na co dzień, jestem jej absolutnie pewna.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak sam mi mowił, to tylko z nią gada i to wszystko i sa tylko znajomymi . heh ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Właśnie analizuje to wszystko... nasz związek , jakis czas temu myślał ze chce sie spakować , ale moje zachowanie odebral całkiem inaczej niz chciałam dlatego tak pomyslal i sie załamał , potem powiedział zebym mu wiecej tego nie robiła .... Edytowane przez misstyx Czas edycji: 2011-07-07 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A może ona się zorientowała, że coś jest "nie tak" i specjalnie tak pisała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja tez ją widzę ,uwierz mi ,ale coś takiego odrazu mnie zwaliło z nóg ... wiem,że źle zrobiłam i wiem ze nawet nie moge go tym zaatakować bo wtyedy musialabym wszystko powiedziec o tej rozmowie z nia .... zostawilby mnie ... a może to i lepiej
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Coś ty nie sądzę . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
jakbys wierzyła w uczucie partnera, tobys nie zaczepiała jego eks.
Cytat:
Jak nie poskromisz swojej absurdalnej zazdrości, to i tak cię zostawi, bo kiedyś wybuchniesz z jakąś inną, wyssaną z palca historią, w którym będziesz go oskarżać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
z nudow przejrzalam Twoje poprzednie watki i poczatkowo myslalam, ze masz paranoje... ale doczytalam tu i owdzie ciekawych rzeczy jakie pisal sobie Twoj facet z ex i ja na Twoim miejscu juz dawno bym osiwiala tak go sprawdzajac, szpiegujac i takie intrygi knujac... rzucilabym go w pierony...
a tu niektore z tekstow Twojego Autorko chlopaka do jego ex w trakcie bycia z Toba juz chyba ponad rok: "że z nią byłoby lepiej" napisał jej " Oficjalnie jesteś moją przyjaciółką " Ona sie go pyta "A nie oficjalnie ?" On jej odpowiada " CHyba sie jeszcze nie odkochałem" juz w listopadzie 2010 pisalas,z ze zaczepilas jego ex na gg... po co Ty sie dziewczyno tyle czasu tak katujesz bedac z nim?
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-07-07 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Ale chyba postawie wszystko na jedna karte .... i zapytam wprost ,ale co mi to da ? Skłamać można zawsze . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
chcesz i będziesz drążyć temat. Z reguły nie sprawdzam historii osoby, która je zakłada, ale jeśli to, co pisze Caroline1920 jest prawdą, to doskonale wiesz co jest między nimi od roku, bo przeglądasz mu komputer.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A skąd wiesz , że ona jest szczera w tym co pisze? Co to spowiedź przez gg?
![]() Jakby Ciebie ktoś nieznajomy wypytywał na gadu o byłego to byłabyś w 100% zgodna z prawdą? Ja nawet nie podjęłabym rozmowy z kimś obcym, a wypytywanie o mojego byłego od razu naprowadziłoby mnie na jego nową dziewczynę. Bo kogo innego obchodzi czy on do mnie pisze i co pisze i czy może mnie kocha ?
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez juz pytalas go czy nadal ja kocha a on powiedzil, ze nie... Ty nadal weszysz, nie wierzysz mu, ja Ci sie w sumie nie dziwie, ze nie wierzysz po tym co on do niej pisal ale z drugiej strony dziwie sie, ze tak sie meczysz przez tyle czasu...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-07-07 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Kochasz mnie? -Tak. I tu Twój potok myśli o tym, że kłamie, za wolno odpowiedział, czy aby na pewno patrzył Ci w oczy itd. Więc wolisz żeby odpowiedział -Nie. ? Albo inaczej, co miałby zrobić/powiedzieć żebyś uwierzyła w to , że Cię kocha , nie byłą i to z Tobą chce być? Nie musisz przeglądać archiwum swojego faceta, czy pisać z jego byłą. Miłość albo jest, albo jej nie ma i to się czuje.
Obce ciała, psychicznie nadzy razem w łóżku. Edytowane przez Cocaine essence Czas edycji: 2011-07-07 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Czy sie przez to wszystko nakręciłam ?Niewiem .Tak ciężko mi dogodzić z tym się zgodzę ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Przepraszam zdublowało mi sie . |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Razem 2,5 roku, wiek nie jest aż tak ważny :p, tak mieszkamy , czas jaki minal miedzy nia a mna to jakiś rok ,może 1,5 roku.Tak, 1,5 roku był sam a potem poznał mnie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
wyjsci masz 2 no w sumie 3:
1) uwierzyc jemu i zaprzestac psychozy 2) uwierzyc jej i go rzucic 3) uwierzyc jej, ale zostac z nim, zadreczac sie do konca zycia Twoja paranoja na tym punkcie trwa juz kupe czasu, co jakis czas zakladasz watek i to samo w nim jest napisane tylko wiecej ekstremalnych faktow (jak: ponoc jej fotka w majtkach, fakt ze chlopak tej ex - Tomek ma pretensje do twojego faceta ze pisali pikantne smsy itd)... ta Twoja paranoja trwa tak dlugo, ze watpie, ze po tym wszystkim sie zmienisz i zapomnisz, zaufasz mu... Ty knujesz takie intrygi, ze w mojej glowie sie nie mieszcza, zyjesz checia znalezienia czegos na niego i na nia... a jak nawet cos znajdujeszz to nic z tym nie robisz (no bo jak to, wydalo by sie, ze jestes szpiegiem i grzebiesz) i szukasz dalej... wybor nalezy do Ciebie...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-07-07 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro coś wynajduję ... to nie wiem czy to moja obsesja i zawsze coś znajde wiec powinnam praktycznie mu wywalic to w twarz ...bynajmniej ja to tak rozumiem . Zresztą nie musi sie wydawac ze jestem szpiegiem bo sam mnie tak nazwał w jednej z sytuacji ...co nie było miłe ![]() Edytowane przez misstyx Czas edycji: 2011-07-07 o 23:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
poszłabym do psychologa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Kochana myślałam o tym, ale dlaczego to ja mam byc "nienormalna"? Bo jesli faktycznie ze mna jest coś nie tak i mozesz mi to napisac wprost wcale sie nie pogniewam to zaczne poważnie się nad tym zastanawiać , tymbardziej ,że już o tym myślałam , wiem z jednej strony ,że moje zachowanie nie jest ok ale z drugiej czy jego jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
bo:
- nie potrafisz uwierzyć w jego zapewnienia - nie wierzysz w jego okazywanie tobie uczuć - wietrzysz podstępy i oszustwa - ale pomimo to z nim jesteś - chcesz mu robić awantury za nic - wypytujesz w tajemnicy jego eks - szpiegujesz go przynajmniej od roku Z resztą Caroline tez określiła to słowem "paranoja"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Ci w sumie moge napisac co bym zrobila ale decyzje i tak podejmiesz Ty... gdyby mi cos padlo na mozg i zaczelabym grzebac facetowi po kompie to po przeczytaniu zacytowanych przeze mnie tekstow itd Twojego faceta i jego ex, nie wytrzymalabym nerwowo i powiedzialabym mu prosto z mostu o tym co wiem... nie darowalabym, nie wybaczylabym, nie zostalabym z nim aby w jeszcze wieksza paranoje nie popasc... a po wszystkim udalabym sie do porzadnego psychologa... ale ja to ja, ja mam radykalne poglady, zasady itd a Ty zrobisz jak uwazasz za stosowne dla Ciebie...
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
I to by było rozwiązanie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygarnij mu wszystko o czym napisała Caroline, zobacz jak się będzie tłumaczył. Może pod taką ilością Twoich argumentów przyzna się i będziesz miała jasno na czym stoisz, bo inaczej chyba nic nie jest w stanie Cię odkleić od niego. Wydajesz się trochę współuzależniona od tego co on robi, nakręciłaś się na szukanie, bo zawsze coś znajdywałaś.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
wiesz, jak chcesz go rzucić, to to zrób a nie szukaj sobie wymówi i jakiś dowodów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.