|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Kosmetoholiczki łączmy się! :d
cześć wam wszystkim! Przeszukałam trochę wyszukiwarkę, bo myślałam, by opisać mój pomysł na podobnym wątku, lecz nic takiego nie znalazłam..
Otóż, mam taki pomysł. Wypiszcie wszystkie swoje kosmetyki do pielęgnacji twarzy, również z podkładami, ale tylko twarz. Może macie jakieś manie na kupowanie kosmetyków? Ja np. mam manię kupowania żeli do twarzy ![]() moja kosmetyczka i półki : a) żele do twarzy, mam kilka; - SORAYA CARE&CONTROL Antybakteryjny żel do mycia twarzy - Clean & Clear, Głęboko oczyszczający kremowy żel do mycia twarzy (zakupiony dziś) ![]() - Garnier Czysta Skóra 3w1 to są żele, które są u mnie na topie, mam kilka jeszcze, ale resztki, które leżą zakopane w kostetyczce. ![]() - Avon Clearskin 3w1 b) peelingi : - Avon Clearskin, Pore Penetrating, Invigorating Scrub (Peeling oczyszczający do twarzy) ![]() - Under 20, WOW! Energy kremowy żel-peeling c) maseczki testuję różne, ale obecnie moim faworytem jest maseczka z Avonu Planet Spa z minerałami z Morza Martwego ![]() mam też maseczkę z Avonu z serii Clearskin i wiele, wiele innych, w tym ubóstwiam maseczkę Ziai z szarą glinką ![]() d) ostatnio ograniczyłam krem, tylko na powieki, usta i jakieś suche partie stosuję zwykły Nivea. A na noc na wypryski, bo mam cerę tłustą i trądzikową (obecnie stan średnio zaawansowany, przejściowy) używam Sudocremu. Mam kilka kremów (Nivea, taki jeden bardziej w swojej kosmetyczce, do użytku z bratem ![]() e) na jakieś zaczerwienienia czy większe 'niespodzianki' stosuję Nivea krem matujący+lekki podkład. Standardowo na świecący się wiecznie nos puder sypki (potem dopiszę nazwę ![]() rozwijamy wątek! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetoholiczki łączmy się! :d
Juz są takie wątki... o pielegnacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ale tu nie chodzi o porady w pielęgnacji, tylko o wypisanie swojej zawartości kosmetyków..
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.