|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Książki angielskie dla początkującego.
Słyszałam o tym, że czytając angielskie książki szybciej uczymy się tego języka. Chciałabym sobie kupić jakąś książkę, którą mogłabym zrozumieć. Mój angielski jest początkujący ale chciałabym to zmienić. Co mogłybyście mi polecić ?; >
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Książki angielskie dla początkującego.
Na sam początek chyba najlepsze byłoby coś, co już czytałaś i wiesz o co chodzi..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na poziomie B2 spokojnie można przczytać Zmierzch. Myślę, że nawet na B1 powinien być zrozumiały. Potter wiadomo też dość prosty. Ja na początek bym Ci polecała Readersy (to są wersje uproszczone książek). Na wielu jest podany poziom, na którym trzeba być żeby je czytać. Wydaje mi się, że zaczynając od nich unikniesz zniechęcenia dużą ilością słów, których nie znasz.
http://www.bookcity.pl/kategoria/lek...ders/angielski Najlepiej pójść do sklepu z książkami do nauki języków (np. Bookland) i spytać czy czegoś takiego nie mają. A mieć będą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
http://www.pearsonlongman.pl/pl/kata...ubcategory=569
polecam dla początkujących ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi ; ). Zaraz wybiorę jakąś książkę , może uda mi się coś przeczytać przez wakacje ; D.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.