|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy z głosem
Witam
![]() otóż mam z natury niski głos... tyle że parę lat temu nie chciałam się nim posługiwać i przez cały czas mówiłam cieńkim głosem, i do teraz nie mogę się tego oduczyć... Jak jest bardzo głośno to mówię już tym niskim ale w pomieszczeniach gdzie jest cicho mówię cieńkim głosem przez to jestem niesłyszalna za bardzo : ( przeszkadza mi to ale nie wiem co zrobić żeby sie tego oduczyć tego... to trochę głupie ale gdy nie towarzyszy mi hałas to nie wydobędę z siebie żadnego głośnego słowa... nie cierpię tego pomóżcie mi : ( może jakieś ćwiczenia albo coś w tym rodzaju... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problemy z głosem
Myślę, że powinnaś iść do poradni foniatrycznej i dostaniesz tam ćwiczenia od lekarza, który przy okazji stwierdzi czy nir masz np. guzków śpiewaczych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Byłam u foniatry... Zbadał mi gardło i powiedział że wszystko jest ok... żadnych ćwiczeń nie dostałam ani nic... : /
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Spróbuj zmienic lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Myślę że to jest bardziej kwestia głowy niż gardła, znaczy chodzi tu bardziej o Twoje psychologiczne przyzwyczajenia, niż możliwości strun głosowych.
Skąd ta niechęć do niskiego głosu? Niski głos jest seksowny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nie idz do lekarza tylko do nauczyciela spiewu i cwiczcie nuty przy pianinie. Od cwiczen jest wlasnie nauczyciel spiewu/emisji glosu a nie lekarz (widzisz jak to traktuje).
Jesli masz instrument jakis typu pianino to naciskaj klawisz i sie staraj dostosowac glosem do tego dzwieku i tak lec przez cala game. A jak chcesz po prostu wzmocnic glos to spiewaj piosenki roznych wykonawcow (zeby rozne glosy byly) i probuj w te same nuty uderzac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.