Sklepy z rozmiarówką 42+ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 21:20   #1
Ewelynka88
Raczkowanie

GG do Ewelynka88

Sklepy z rozmiarówką 42+

Hej dziewczyny,

Ponieważ w sklepach wyprzedaże ruszyły pełną parą chciałabym Was zapytać o sklepy gdzie można kupić ubrania o większych numerach - szczególnie chodzi mi o to żeby numer 42 był numerem 42 a nie 38 bo co roku te rozmiarówki są mniejsze. Interesuje mnie szczególnie opinia dziewczyn które np w H&M kupują rozmiary 44 i ciuchy tego samego rozmiaru spotkały gdzieś indziej? Będę wdzięczna za ułatwienie!
Ewelynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 21:40   #2
indja2
Zakorzenienie

Dot.: Sklepy z rozmiarówką 42+

Na pewno ładne rzeczy w takiej rozmiarówce są w Kappahl i Marksie & Spencerze - całkiem ładna kolekcję znajdziesz w Tesco z marki F&F z tego co wiem teraz jest tam promocja 70%

edit: TKMaxx, Promod i Camaieu, Takko dorzuciłabym do listy

Edytowane przez indja2
Czas edycji: 2011-06-25 o 21:46
indja2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 21:42   #3
malagaw
Zakorzenienie

KappAhl.
C&A.
Stary 2011-06-25, 21:51   #4
Ewelynka88
Raczkowanie

GG do Ewelynka88

Do tych właśnie chadzam i wydaje mi się że to by było na tyle...niestety... :/ no chyba że wpadnie wam jeszcze jakiś do głowy??
Stary 2011-06-25, 22:00   #5
indja2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelynka88 Pokaż wiadomość
Do tych właśnie chadzam i wydaje mi się że to by było na tyle...niestety... :/ no chyba że wpadnie wam jeszcze jakiś do głowy??
Z internetowych to bon prix tylko tam trzeba uważać, bo często jakość inna niż się spodziewamy i przważnie trzeba zamawiać o rozmiar mniejsze niż się nosi w rzeczywistości.

Z nowej letniej kolekcji w tym rozmiarze znajdziesz śliczne rzeczy w New Yorkerze, w Top Secret - ładna jest kolekcja sukienek. W Mohito też możesz coś znaleźć i nie wiem czy jest w Twoim mieście sklep Szachownica to taki dyskont odzieżowy.

A z zagranicznych z których dziewczyny robią zamówienia na wątku zakupowym to Delias - kocham ich sukienki (na moich wieszakach jest kilka możesz sobie zobaczyć) Dorothy Perkins też ma ładną kolekcję i też dziewczyny zamawiają i ubrania z Debenhams i zapomniałabym oczywiście Asos śliczne ubrania są częste promocje, można kupić na allegro lub poprzez stronę

W Pepco też możesz zobaczyć

Edytowane przez indja2
Czas edycji: 2011-06-25 o 23:21
indja2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 22:02   #6
mad86
Zakorzenienie

moze New Look?
Stary 2011-06-25, 23:14   #7
asia27100
Zakorzenienie

dorzuce jeszcze do wymienionych carry, ostatnio znalazlam cos tez w tally weijl

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 08:48   #8
Sherezada
BAN stały

wydaje mi się że w C&A jest zawyżona rozmiarówka, tam 34 potrafi byc jak 38, a ciuchy maja bardzo ładne i niedrogie
Sherezada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 10:16   #9
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Orsay - normalnie noszę na dole 42, tam zdarza mi się wejść w 38. Terranova, gdzie pasuje na mnie XL
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 10:59   #10
Ewelynka88
Raczkowanie

GG do Ewelynka88

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Orsay - normalnie noszę na dole 42, tam zdarza mi się wejść w 38. Terranova, gdzie pasuje na mnie XL

Kurcze a mnie się właśnie wydaje, że Orsay się popsuł z rozmiarówkami...jeszcze zależy co, ale np. spodnie kiedyś spokojnie 42 i wchodziłam a teraz nie, i nie jest to kwestia tego że przytyłam, czy coś bluzki jeszcze nawet, sukienkę mierzyłam i była opięta, ale ostatecznie wlazłam..
Ja jestem z Warszawy, więc niby powinno być w czym wybrać, z resztą chadzam do tych popularnych sieciówek, no ale np w H&M kolekcja się non stop powtarza i wchodząc do sklepu widzę ubrania, które kupiłam w zeszłym roku, czy dwa lata temu identyczne tylko tańsze i juz mnie szlag trafia!
A np. od jakiegoś czasu szukam szarych spodni i ostatnio były w H&M ale to jeszcze nie to czego poszukuję i postanowiłam właśnie Was zapytać bo może nie wiem o jakiejś sklepowej perełce
Stary 2011-06-26, 11:02   #11
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze a mnie się właśnie wydaje, że Orsay się popsuł z rozmiarówkami...jeszcze zależy co, ale np. spodnie kiedyś spokojnie 42 i wchodziłam a teraz nie, i nie jest to kwestia tego że przytyłam, czy coś bluzki jeszcze nawet, sukienkę mierzyłam i była opięta, ale ostatecznie wlazłam..
Ja jestem z Warszawy, więc niby powinno być w czym wybrać, z resztą chadzam do tych popularnych sieciówek, no ale np w H&M kolekcja się non stop powtarza i wchodząc do sklepu widzę ubrania, które kupiłam w zeszłym roku, czy dwa lata temu identyczne tylko tańsze i juz mnie szlag trafia!
A np. od jakiegoś czasu szukam szarych spodni i ostatnio były w H&M ale to jeszcze nie to czego poszukuję i postanowiłam właśnie Was zapytać bo może nie wiem o jakiejś sklepowej perełce
Sklepową perełką jest dla mnie Tesco i ubranka z F&F i Cherokee. Rozmiary są amerykańskie, więc np mam legginsy rozmiar na 12 lat albo rurki rozmiar 38. Ubranka są fajne, tanie, dobre jakościowo
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 11:04   #12
Ewelynka88
Raczkowanie

GG do Ewelynka88

A tak poza tym dzięki za odpowiedzi dziewczyny, a szczególnie Indja2 bo faktycznie o kilku z tych sklepów nie miałam pojęcia!!
Kurcze nie mam pojęcia czemu modnie mogą się ubierać tylko szczupłe dziewczyny...czy te przy kości już całe życie muszą nosić worki i czuć się gorzej..ktoś o tym przesądził bo nic mi nie wiadomo?? Pozdrawiam!

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Sklepową perełką jest dla mnie Tesco i ubranka z F&F i Cherokee. Rozmiary są amerykańskie, więc np mam legginsy rozmiar na 12 lat albo rurki rozmiar 38. Ubranka są fajne, tanie, dobre jakościowo
Z tym się zgodzę!! I ceny też ok..ale tak wiesz chciałam zapytać bo może jeszcze coś sobie wyszukamy ciekawego
Stary 2011-06-26, 12:43   #13
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez indja2 Pokaż wiadomość

edit: TKMaxx, Promod i Camaieu, Takko dorzuciłabym do listy
W camaieu to nie zawsze. Moja znajoma ma 38, a w camaieu 42 To jeśli chodzi o spódnie i spódnice. Bo góry mają znowu duże naprawdę, nie wiem jaki rozmiar ma moja kuzynka, ale nadwagę ma sporą, a na górę znajduje ładne rzeczy na siebie.

W cubusie widywałam jeansy 44, a w cubusie jest bardzo optymistyczna rozmiarówka

Nawet w orsayu i new yorkerze parę razy mi błysnęło na wieszaku 44.

A tak to nie wiem, bo nie jest to w kręgu moich zainteresowań.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
dorzuce jeszcze do wymienionych carry, ostatnio znalazlam cos tez w tally weijl
Wow, kiedyś tally był do max 40, a zwykle na wieszakach królowało s i xs.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2011-06-26 o 12:45
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 13:29   #14
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym się zgodzę!! I ceny też ok..ale tak wiesz chciałam zapytać bo może jeszcze coś sobie wyszukamy ciekawego
Ale tez nalezy uwazac z jakoscia, super ze jeansy sobie kupilam za 16zl, jak po pierwszym praniu zaczely przypominac cos w polaczeniu papieru/kartonu i bawelny.
Nie wiem czy nie Reserved...
Ale juz na pewno to ciuchlandy (moge Ci przeslac pare namiarow na PW)
No ale pewniaki to NewYorker (zwlaszcza koszulki, ktore mimo ze sa np. 42 dobrze tez leza na 46 ) C&A, M&S, Cubus (nosze 48 i kupilam swietna kurtke puchowa, dluzsza, dopasowana, a jaka cieeeplaaaaa) te 3 sklepy dobrze odwiedzac w blue city, cicho, spokojnie
W zlotych tarasach jest New Look - spokojnie maja i 20stki. Wspomniane Tesco (zwlasza na jelonkach i na pradze, ale serio ogladac ciuchy)
H&M omijalabym wieeeelkim lukiem, bo tam nigdy nie ma nic ciekawego
Jeszcze nie wiem jak sie pisze, ale czyta sie Żaklin Riu Na wileniaku maja na pewno sklepik

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 13:53   #15
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sherezada Pokaż wiadomość
wydaje mi się że w C&A jest zawyżona rozmiarówka, tam 34 potrafi byc jak 38, a ciuchy maja bardzo ładne i niedrogie
oj tak, dlatego uwielbiam tam chodzic. wbijam sie do 42 i mi sie humor poprawia

ostatnio kupilam w carry parę bluzeczek, niezle maja przeceny, i w camanieu sukienke ( ale rozmiarowka zaniżona, bo w 44 sie wbilam ale lepiej mi bylo w 46... zwykle nosze 42, 44)

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 14:30   #16
lemoorka
Zakorzenienie

Dorzuce wysyłkowe

bon-prix
hallens

swego czasu był neckerman, ale czy dalej istnieje?
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 17:04   #17
mimosa
Rozeznanie

Ja bym dodała jeszcze Charles Vogele (sieciówka). W zależności od marki (mają kilka) rozmiary mogą się różnić, ale ogólnie polecam.
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 18:51   #18
pabi28
Rozeznanie

W Kappahi są bardzo ładne ciuszki w większych rozmiarach, tak więc polecam

pabi28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości