|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sklepy z rozmiarówką 42+
Hej dziewczyny,
Ponieważ w sklepach wyprzedaże ruszyły pełną parą chciałabym Was zapytać o sklepy gdzie można kupić ubrania o większych numerach - szczególnie chodzi mi o to żeby numer 42 był numerem 42 a nie 38 bo co roku te rozmiarówki są mniejsze. Interesuje mnie szczególnie opinia dziewczyn które np w H&M kupują rozmiary 44 i ciuchy tego samego rozmiaru spotkały gdzieś indziej? Będę wdzięczna za ułatwienie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sklepy z rozmiarówką 42+
Na pewno ładne rzeczy w takiej rozmiarówce są w Kappahl i Marksie & Spencerze - całkiem ładna kolekcję znajdziesz w Tesco z marki F&F z tego co wiem teraz jest tam promocja 70%
![]() edit: TKMaxx, Promod i Camaieu, Takko dorzuciłabym do listy ![]()
Edytowane przez indja2 Czas edycji: 2011-06-25 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
KappAhl.
C&A.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Do tych właśnie chadzam i wydaje mi się że to by było na tyle...niestety... :/ no chyba że wpadnie wam jeszcze jakiś do głowy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nowej letniej kolekcji w tym rozmiarze znajdziesz śliczne rzeczy w New Yorkerze, w Top Secret - ładna jest kolekcja sukienek. W Mohito też możesz coś znaleźć i nie wiem czy jest w Twoim mieście sklep Szachownica to taki dyskont odzieżowy. A z zagranicznych z których dziewczyny robią zamówienia na wątku zakupowym to Delias - kocham ich sukienki (na moich wieszakach jest kilka możesz sobie zobaczyć) Dorothy Perkins też ma ładną kolekcję i też dziewczyny zamawiają i ubrania z Debenhams i zapomniałabym oczywiście Asos ![]() ![]() ![]() W Pepco też możesz zobaczyć ![]()
Edytowane przez indja2 Czas edycji: 2011-06-25 o 23:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moze New Look?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dorzuce jeszcze do wymienionych carry, ostatnio znalazlam cos tez w tally weijl
![]() |
#8 |
BAN stały
|
wydaje mi się że w C&A jest zawyżona rozmiarówka, tam 34 potrafi byc jak 38, a ciuchy maja bardzo ładne i niedrogie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Orsay - normalnie noszę na dole 42, tam zdarza mi się wejść w 38. Terranova, gdzie pasuje na mnie XL
![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze a mnie się właśnie wydaje, że Orsay się popsuł z rozmiarówkami...jeszcze zależy co, ale np. spodnie kiedyś spokojnie 42 i wchodziłam a teraz nie, i nie jest to kwestia tego że przytyłam, czy coś ![]() ![]() Ja jestem z Warszawy, więc niby powinno być w czym wybrać, z resztą chadzam do tych popularnych sieciówek, no ale np w H&M kolekcja się non stop powtarza i wchodząc do sklepu widzę ubrania, które kupiłam w zeszłym roku, czy dwa lata temu identyczne tylko tańsze i juz mnie szlag trafia! A np. od jakiegoś czasu szukam szarych spodni i ostatnio były w H&M ale to jeszcze nie to czego poszukuję i postanowiłam właśnie Was zapytać bo może nie wiem o jakiejś sklepowej perełce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
A tak poza tym dzięki za odpowiedzi dziewczyny, a szczególnie Indja2 bo faktycznie o kilku z tych sklepów nie miałam pojęcia!!
Kurcze nie mam pojęcia czemu modnie mogą się ubierać tylko szczupłe dziewczyny...czy te przy kości już całe życie muszą nosić worki i czuć się gorzej..ktoś o tym przesądził bo nic mi nie wiadomo?? ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
zawsze mam racje
|
W camaieu to nie zawsze. Moja znajoma ma 38, a w camaieu 42
![]() W cubusie widywałam jeansy 44, a w cubusie jest bardzo optymistyczna rozmiarówka ![]() Nawet w orsayu i new yorkerze parę razy mi błysnęło na wieszaku 44. A tak to nie wiem, bo nie jest to w kręgu moich zainteresowań. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Wow, kiedyś tally był do max 40, a zwykle na wieszakach królowało s i xs.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-06-26 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy nie Reserved... Ale juz na pewno to ciuchlandy (moge Ci przeslac pare namiarow na PW) ![]() No ale pewniaki to NewYorker (zwlaszcza koszulki, ktore mimo ze sa np. 42 dobrze tez leza na 46 ![]() ![]() W zlotych tarasach jest New Look - spokojnie maja i 20stki. Wspomniane Tesco (zwlasza na jelonkach i na pradze, ale serio ogladac ciuchy) H&M omijalabym wieeeelkim lukiem, bo tam nigdy nie ma nic ciekawego ![]() Jeszcze nie wiem jak sie pisze, ale czyta sie Żaklin Riu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio kupilam w carry parę bluzeczek, niezle maja przeceny, i w camanieu sukienke ( ale rozmiarowka zaniżona, bo w 44 sie wbilam ale lepiej mi bylo w 46... zwykle nosze 42, 44)
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dorzuce wysyłkowe
bon-prix hallens swego czasu był neckerman, ale czy dalej istnieje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja bym dodała jeszcze Charles Vogele (sieciówka). W zależności od marki (mają kilka) rozmiary mogą się różnić, ale ogólnie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
W Kappahi są bardzo ładne ciuszki w większych rozmiarach, tak więc polecam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.