![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Last minute we wrześniu? Warto czekać?
Hej,
Właściwie pytanie jak w temacie ![]() Pytam gdyż chciałam lecieć na tydzień np do Tunezji jednak zależy mi, żeby się zmieścić w 1500zl/os na tydz, oczywiście all inclusive i nie wiem czy mi się uda. Marzy mi się Egipt ale wyczytałam, że we wrześniu można pomarzyć o lastach do tego kraju i jeszcze za taką kwotę ![]() No chyba, że macie jakiś inny kraj, tak bym się zmieściła w tej cenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Last minute we wrzesniu?Warto czekac?
Ja byłam w zeszłym roku w Turcji w połowie września na dwa tygoodnie z all za 1500 zł. Także spokojnie da radę
![]() wydaje mi sie ze do Egiptu również można pojechac za 1500 zł/tydzien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Niestety w grę wchodzi tylko tydzień, gdyż muszę wziąć urlop jeszcze w sierpniu. A powiedz mi ile dni wcześniej kupowałaś? Ja liczę na to, że kupie 2-3dni wcześniej, może być nawet dzień. Tylko boję się jak to będzie z miejscami wolnymi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja bylam we wrzesniu w Egipcie za 1400zł all , 2tygodnie hotel 4,5 gwiazki kupilam w tym samym dniu co wyjazd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
warto, warto czekac sama bede polowac na lasta na kanaryjskie chce odwiedzic znajoma ktora pracuje jako przewodnik z alfastar na teneryfie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak tak piszecie, to może i ja poczekam i złapie jakąś okazję
![]() a czy można dorwać takie ceny jak piszecie ale w sierpniu????????? jakie biura polecacie na takie last minute?
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja byłam z Exim Tours
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Ja leciałam w 2007r. Last minute w październiku do Tunezji.Nie udało mi sie zamknąc w tej kwocie. zapłaciłam 2100zł.I była to jedna z najtańszych ofert
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że możesz wyjechać tylko na tydzień. Ja kilka dni temu wróciłam z tygodniowych wczasów w Tunezji i obiecałam sobie, że w przyszłym roku wolę nie wyjechać w ogóle niż wyjechać na tydzień. To jest zdecydowanie za krótko!
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lucrecia3 planowałam tylko tydzień ze względu na osobę towarzyszącą. Niestety chyba moje plany legną w gruzach bo na 99% jednak nie będę miała z kim lecieć a sama się boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja w sierpniu zaczynam polowanie, po raz pierwszy decydujemy się na last. Pod tym względem jestem optymistką i wierzę, że znajdę coś ciekawego w rozsądnej cenie. W grę wchodzi Turcja i Maroko, choć wiem, że to ostanie moze byc trudniejsze do zrealizowania. Chociaż parę dni temu znaleźliśmy z TŻtem świetne oferty na dodatek w interesujących nas hotelach (!) za 2/3 ceny, którą byśmy zapłacili normalnie. Sądzę, że spokojnie coś się znajdzie we wrześniu. Na to liczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Leciałam sama z Itaki, hotel 4**** więc musiałam dopłacić ,że sama.Zależało mi na wycieczkach fakulatywnych.Poza tym moi rodzice jechali z tego biura i byli zachwyceni.Faktycznie, teraz można na jeszcze lepsze oferty sie zapałapać.Byłam na tydzień, bo studiowałam zaocznie.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Myślę, że spokojnie warto poczekać. Ja byłam jak do tej pory w Hiszpanii i w Egipcie i oba wyjazdy były wykupione tuż przed wyjazdem. Znacznie mniej pieniędzy, a ta sama jakość. Bez względu na biuro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja w zeszlym roku pojechalam do tunezji na przelomie sierpnia /wrzesnia za 1450zl, all inclusive, hotel*** z tym ze wycieczke wykupilismy sobie miesiac wczesniej bo sie balismy ze nam wykupia. pozniej cena spadla jeszcze o okolo 200zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Z jakiego biura???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
a po co czekasz az do wrzesnia? np. w TravelTeam.pl znalazlam wyjazd do Turcji z last minute za 699 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie czekałabym, bo często zostają na lastach drogie hotele, bądź jakieś koszmarne, których po prostu nikt nie chce (nie mówie że zawsze i wszędzie, ale trzeba mieć to na uwadze..)
Druga rzecz - jest mnóstwo atrakcyjnych cen teraz i nie są to lasty, więc nie ma co czekać, tylko w necie przeglądnąć najtańsze i rezerwować ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
nie zgodze sie z poprzedniczka. wystarczy po prostu dobrze szukac.. ja z last minute jezdze od 4 lat i jakos nigdy nie narzekalam. Wyjezdzalam zawsze w lipcu, za wyjazd placilam kilka dni przed wylotem i zawsze byl to strzal w 10. moze po prostu mam szczescie
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No właśnie...trzeba mieć szczęście z takimi wyjazdami.
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie no oczywiście, że tak, jeśli ktoś może czekać i kupić na np. 3 dni przed wylotem, to takie super last minute się bardzo opłaca. ale jeśli jest fajna cena i do wyjazdu zostało np. ponad 2 miesiące to opłaca się także. Często są rabaty jednodniowe, że np. dana wycieczka w jakimś dniu jest tańsza o 500zł pod warunkiem, że od razu wpłaci się zaliczkę (30% ceny). Mi się tak udało fuksem, przypadkiem trafiłam w biurze na taką promocję i byłam bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
A w jakim biurze takie okazje??
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że mają to biura, które sprzedają wycieczki różnych firm. Mi się tak udało z firmą Alfa Star. Musisz śledzić w necie ceny, a jeśli nie masz do tego głowy ani chęci to zadzwoń do jakiegoś biura, gdzie mają jak najwięcej innych firm zostaw swój numer, czy e-mail i powiedz jakiejś miłej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cały czas śledze oferte na Alfastar.Nie powiem biuro jest bardzo konkurencyjne ,bo jeszcze żadne nie ma tylu wycieczek fakultatywnych w Sharm el Sheik.Zaletą są ceny dla singli. Niestety muszę się liczyć z tym,że jak Egipt to dwa tyg. i jeszcze kase na samochód musze odkładać
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do super lastów, często dwa, trzy dni przed wylotem mozna upolowac naprawdę świetną okazję. Ale z okazjami jest tak, żę zostaja, powiedzmy, 4 wolne miejsca. Taka informacja idzie do wszystkich biur agencyjnych w kraju i często po 15 minutach po tych miejscach nie ma śladu. Dlatego jak chcecie czekac na ostatnią chwilke, to idźcie do biura od razu z gotówką, decydujcie się na miejscu i od razu podpisujcie umowę. Z własnego doświadczenia wiem, jak się kończy, kiedy klient dostanie super ofertę i idzie do do mu jeszcze się zastanowić i obgadać z żoną. przychodza oboje po paru godzinach, już zdecydowani - a miejsc już nie ma. I jest wielki zawód, chociaz uprzedzam, że w przypadku super lastów trzeba się decydować praktycznie od razu.
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Witam po krótkiej przerwie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja czekam na lasta ale tak w 2 połowie sierpnia chciałabym wyjechać. Myślicie że da się coś upolować?
![]() Taj w ogóle jak najlepiej szukać takich wycieczek - w necie? (jeśli tak to jakie strony polecacie) czy raczej w stacjonarnych biurach podróży na mieście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
sikorko, fakt wycieczki teraz są bardzo drogie. Mam nadzieję, że do wrzesnia to sie zmieni!
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja wycieczka, którą kupiłam miesiąc temu na wrzesień obecnie podrożała o prawie 300 zł, także teraz się cieszę, ale wiadomo, reguły nie ma i jeszcze przed wyjazdem może być o wiele tańsza jak będą miejsca. poprzednio ktoś pytał czy warto czekać - zależy też ile osób jedzie,bo jeśli więcej to może być problem,bo czasem zostają np. 2 miejsca promocyjne. i tak jak ja pisałam wyżej tak na taki totalny last nie czekałabym,bo to jest ryzyko- może będzie coś super, a może nie. Też już nie raz było tak, że np. miejsce w hotelu było do spania, ale nie było miejsca już w samolocie no i w takim wypadku nie da się jechać.
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja akurat jadę z Tż tylko, muszę wybrać się do biur w moim mieście i zobaczyć co ciekawego mają do zaoferowania, nie wiem może jestem jakaś przewrażliwiona ale jakoś bałabym się przez net kupić wycieczkę
![]() Princeska87 a gdzie lecisz? ![]() i za ile? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lecę do Turcji za 2375 zł, ale to z biura podróży, gdzie pracowałam i będę mieć zniżkę, ale jeszcze dokładnie nie wiadomo ile. Także taniej wyjdzie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.