Brak psychicznego komfortu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 14:19   #1
rysienka
Wtajemniczenie

Brak psychicznego komfortu

.

Edytowane przez rysienka
Czas edycji: 2013-07-17 o 12:54
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 14:23   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Brak psychicznego komfortu

Wynajmij sobie sama pokój
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 14:27   #3
rysienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
ale co to zmieni? nie rozumiem Twojej odpowiedzi.
Stary 2011-06-27, 14:35   #4
muszynianka
Zakorzenienie

No dużo zmieni moim zdaniem jesteś masochistką że sobie takie przygody fundujesz? Sama nazwałaś wątek brak komfortu psychicznego, po co ci taka niezdecydowana paczka ludzi i problemy...
Stary 2011-06-27, 14:40   #5
rysienka
Wtajemniczenie

Cytat:
No dużo zmieni moim zdaniem jesteś masochistką że sobie takie przygody fundujesz? Sama nazwałaś wątek brak komfortu psychicznego, po co ci taka niezdecydowana paczka ludzi i problemy...
nie, nie źle mnie zrozumiałaś.
od samego poczatku pokój wynajmuje tylko z chłopakiem. ekipa w drugim mieszkaniu to była zbieranina ludzi razem wynajmujących jedno mieszkanie, na poczatku było super, później przerodziło się w piekło, jeżdżących gości na fotelach na kółkach o 4 nad ranem, obrzygane łóźko i brak dostępu do własnej łazienki bo goście współlokatorów pili tam wódkę
także wynajmuję tylko z chlopakiem i to chyba nie on jest przyczyną pecha.
Stary 2011-06-27, 14:44   #6
olcix
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rysienka Pokaż wiadomość
Witam

Niektórzy moga pomyśleć, że to błahy problem, ale jest to coś przez co spać spokojnie nie mogę. Zresztą poczucie bezpieczeństwa to jedna z ważniejszych rzeczy, które czlowiek MUSI mieć aby móc skupić się na innych sprawach.
Sytuacja wygląda tak. Odkąd przeprowadziłam się na studia do dużego miasta (wrzesień tamtego roku) ciągle zmieniam miejsce zamieszkania. W tym tygodniu będę się przeprowadzać 4 raz włącznie z przeprowadzką. W pierwszym mieszkaniu nie mogliśmy żyć bez pralki, w obdrabanych ścianach z nienormalnym właścicielem. W drugim mieszkaliśmy pół roku, ale po prostu w domu zrobiła się tragiczna atmosfera, ekipa się rozpadła każdy chciał gdzieś się przeprowadzić. No i znaleźliśmy akurat świetne mieszkanie, także przeprowadzka była nam na rękę. Myśleliśmy, że będzie to koniec przeprowadzek. Ale po dwóch miesiącach właściciel stwierdził, że on jednak chce tu mieszkać no i do widzenia. Mieliśmy miesiąc czasu na znalezienie kolejnego. I znaleźliśmy. (ja z chłopakiem). Mieszkanie który znalazł jakiś koleś i chciał lokatorów do drugiego pokoju. Mieszkanie super, tulko nasz 'przyszły' pokoj nie do końca umeblowany. Stwierdziliśmy, że super, no ale bylo to miesiąc temu i ten chłopak musiał zdecydować, albo bierze całe i płaci za całe mieszkanie, albo znajdą kogoś innego. teoretycznie umówiliśmy się, że za czerwiec damy mu 300 zł za przetrzymanie (jeśli umeblują nam pokój) oraz 300 zł za kaucje/od osoby. No i ok, tylko mamy się wprowadzać w czwartek a tych mebli nie ma? I jak mamy zapłacić 300 zl za miesiąc skoro tych mebli tam nie było i możliwe, że nie będzie jak się tam wprowadzimy. Jakie przetrzymanie skoro i tak by się tam nikt nie wprowadził przez miesiąc bez mebli. Zasnawiamy się czy nie robi nas kantem. Nie znamy się w ogóle ani nic i chłopak zapłacił za całe mieszkanie z własnej kieszeni żeby nam przetrzymać? Jak miał czas na znalezienie innych lokatorów którzy wprowadziliby się od razu. I kaucja? SKąd mamy pewność czy nam ją odda skoro nie możemy miedzy sobą sporządzić umów, bo byłby to podnajem.
Sama nie wiem co robić, zostały 3 dni na podjęcie decyzji, ja wciąż szukam innego mieszkania i nie mogę nic znaleźć. Pragnę już komfortu psychicznego związanego z własnym lokum a tu nic. Jakie macie rady dotyczące wynajmowania mieszkań? I czy byłoby w porządku jeśli odmówilibyśmy mu tego mieszkania? Albo płacenia, skoro nie ma i nie bylo tych mebli, a zgodnie z umową płacimy jak będą meble. Chce być w porządku wobec innych ludzi, ale też nie będę za nic dawała komuś pieniędzy. Co o tym sądzicie?
Proponuję spisywanie umów pisemnych. To bardzo ułatwia sprawę. A jeśli nie zgodzi się na umowę, to wtedy już znaczy, że coś kręci. Ale wątpię, ze coś pomogłam, bo to żadna filozofia

‎"[...] zamartwianie się tym, nad czym nie mamy kontroli, jest bezsensu, prawda?"
/King/

Edytowane przez olcix
Czas edycji: 2011-06-27 o 14:49
olcix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 17:39   #7
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
dokładnie.
ja wynajmuje sama pokój w mieszkaniu studenckim. umowę mam bezpośrednio z właścicielami na mój konkretny pokój, a nie na całe mieszkanie więc np. gdy ktoś z pokoju obok się wyprowadzi to nie będę musiała nagle płacić sama czynszu za całe mieszkanie i komfort psychiczny jest.

tak czy siak, nie dawaj żadnej kasy bez umowy na piśmie.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 18:01   #8
muszynianka
Zakorzenienie

nom o to mi chodziło, dokładnie
Stary 2011-06-27, 18:15   #9
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Odpuśćcie tamto mieszkanie, bo może się okazać, że skończcie bez pieniędzy i bez mebli. Nie chciałabym inwestować 600 zł w uwierzenie nieznajomej osobie na słowo.

Znajdźcie coś innego i najlepiej skontaktujcie się z właścicielem, żeby podpisać umowę za pokój.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 18:23   #10
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Odpuśćcie tamto mieszkanie, bo może się okazać, że skończcie bez pieniędzy i bez mebli. Nie chciałabym inwestować 600 zł w uwierzenie nieznajomej osobie na słowo.

Znajdźcie coś innego i najlepiej skontaktujcie się z właścicielem, żeby podpisać umowę za pokój.
Głos rozsądku.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 09:42   #11
rysienka
Wtajemniczenie

macie racje. chociaż bardzo bym sie chciała wprowadzić do tego mieszkania, tylko pod pozorem zapłacenia kaucji WŁAŚCICIELOM mieszkania, a nie kolesiowi, który wynajął to mieszkanie bo między sobą umowy nie zrobimy. i nie płacenia za "przetrzymanie" mieszkania przez czerwiec. tylko normalnie płacąc od lipca. widze, że lubie wszędzie chcą się dorobić na innych ..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 10:02   #12
vainilla
Zakorzenienie

i daliście mu kasę za 'przetrzymanie' tak na gębe?

koleś może Wam zrobić kuku w każdej chwili, bez konsekwencji!

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 10:08   #13
rysienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vainilla Pokaż wiadomość
i daliście mu kasę za 'przetrzymanie' tak na gębe?

koleś może Wam zrobić kuku w każdej chwili, bez konsekwencji!
no nie właśnie mu nie daliśmy tej kasy. niby się tak umawialiśmy, że jeśli będą wszystkie meble to mu damy, bo naprawdę nam zależało na tym mieszkaniu. ale naaweet dzisiaj napisał, że szafa jest (bez drzwi ), a kanapa zamówiona. no to cholera gdzie on oczekuje od nas pieniędzy przepraszam? już po tych wszystkich doświadczeniach mam nauczkę, że dopóki nic nie jest pewne i ustalone pieniędzy się nie daje i koniec. także chyba chlopak nie powinien mieć do nas pretensji, bo nie ma mebli nie ma pieniędzy i on też nie powinien płacić właścicielom za nieurządzone do końca mieszkanie.
Stary 2011-06-30, 13:11   #14
Lianca
Zadomowienie

Skoro chcesz stabilizacji- ja bym olała to mieszkanie, skoro już na samym początku są jazdy... pragniesz spokoju i poczucia bezpieczeństwa to trzymaj się zdala od afer i dramatów Moje motto życiowe Coś nie halo - idziesz w inna stronę...bo po co ci te nerwy?

jest mnóstwo ładnych mieszkań. proponuje tez takie z inną parą, a nie balangującymi studentami. Weź to pod uwagę.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa

04.07.2015 PM 2015

Lianca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości