|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ratunku! Kłopoty z rozczesywaniem
Poraździe mi proszę, które preparaty (szampony, odżywki, maseczki i inne) najlepiej ułatwiają rozczesywanie. Mam długie, rozjaśniane włosy, które starsznie mi się plączą.
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ratunku! Kłopoty z rozczesywaniem
Mi sie tak włosy placzą, że aż tworza sie takie kołtunyy... tyle co ja włosów wyrwe.. ;/ Po zastosowaniu odżywki pierwszego dnia sa znośne.. ale na drugi dzien uhuhu ;((( Dolaczam sie do pytania...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
No nie wierzę!
Błagam, poszperajcie w Waszych kosmetyczkach i pomóżcie, bo to dla mnie naprawdę duży problem.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam takie po zafarbowaniu...
kazda zwykla odzywka jest dobra...przynajmniej na mnie dziala. Szamponu uzywam normalnego,, dopiero po wysuszeniu wlosow recznikiem.. wcieram we wlosy odzywke ziaji PLANTICA obojetnie jaka bo kazda dziala super (jest min. do wlosow farbowanych, suchych, tlustych, zmeczonych ) no i potem roczesuje![]() albo plynny jedwab- tez ulatwia rozczesywanie. ja mam taki w spray z Gliss Kura
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Jak włosy kołtunią Ci się aż tak bardzo, spróbuj do szamponu dodawać trochę odżywki, potem spłukać i normalnie nałożyć odżywkę.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez polecam ziaje plantice
i te wszystkie l'oreala wygladzajace tez ulatwiaja rozczesywanie.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Jedwab i odżywki powinny pomóc
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
ja mialam odzywke z avonu bo kiedys mi sie plataly.. teraz jakas nie maja takich tendencji, moge sie 2 dni nie czesac i w ogole sie nie koltunia
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zadnych koltunow nie mam Zaradzą odzyki wgladzajace, z sylikonami... :
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
moje rady-najmniej szarapania i wypadania spodziewam sie gdy:
-rozczesuje wlosy szeroka szczotka przed umyciem, ZAWSZE zaczynam od końcówek -po umyciu nie czesze mokrych, tylko czekam az prawie calkiem wyschna i przeczesuje tylko palcami, dopiero gdy sa idealnie suche czesze szczotka(znowu zaczynam od gory) odzywki z silikonami, jak bylo wspomniane. jezeli ktos preferuje odzywki bez splukiwania to moge polecic jedwab biosilk(tylko kropelka) i odzywke bez splukiwania pantene |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Zanim zabiorę się za rozczesywanie, najpierw trochę podsuszam włosy
, to pomaga. Z kosmetyków polecam z całym sercem - kryształki Alfaparfu, maskę Loreala profesjonalną - do wygładzania włosów, niestety nie pamiętam jak nazywa się ta seria, ale ma fioletowe opakowanie, poza tym wax i Dove. |
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uzywam odzywki Timotei do spłukiwania, wygładzająca.. spłukuję chłodną wodą i nawet czesać włosków nie muszę
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
ja za namową koleżanki kupiłam odżywkę z jedwabiem z rossmanna za 3.99 i włoski mam super, rozczesują się bez problemu, są miłe i miękkie w dotyku, mam nadzieję, że znajdziesz jakiś produkt, który Ci pomoże
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
jeeej ja to mam straszne włosy, jak nie rozczeszę, to kołtun na kołtunie, straaasznie się plączą. A jak rozczeszę, to wyglądają jakby były tłuste
bo są takie przylizane etc
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Jedwab biosilk jest dobry na takie problemy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
a jakie dokładnie daje efekty?
nie przeciąża włosów?
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Jadwab, jedwab i jeszcze raz JEDWAB!!!
![]() Jeśli o mnie chodzi to grzebień po prostu ślizga się po włosach i praktycznie w ogóle nie muszę przez to ich rozczesywać hehe. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
A ja polece stary,ale sprawdzony sposob
![]() Po umyciu i splukaniu wlosow zwykla woda,plukam je jeszcze taka plukanka:do garczka ok.litrowego wlewam ciepla wode i troche octu(na oko). Splukuje tym wlosy i jest naprawde super!! A tez mialam wlosy dlugie i rozjasniane!! Stary sposob ale polecam!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

obojetnie jaka bo kazda dziala super (jest min. do wlosow farbowanych, suchych, tlustych, zmeczonych ) no i potem roczesuje