|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Faberlic
Poszukuję osoby,która mogłaby mnie wprowadzić do Faberlic!
Czekam na osoby zainteresowane! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Faberlic
Wejdź na stronę i się zaloguj - tak chyba będzie najprościej
![]() Ktoś na pewno się do ciebie odezwie. Ja tak własnie zaczynałam karierę konsultantki w Faberlicu. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
dalidka.. opisz mi korzyści jakie płyną z bycia konsultantką w tej firmie i wady tez. u mnie wogule nie jest ona popularna..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do pytania. Jakie są ceny kosmetyków w tej firmie?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja swojego czasu poszukiwałam konsultantki faberlica żeby wypróbować te kosmetyki, ale nic z tego
![]() też chętnie poczytam, może rozszerzę działalność ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiałam się ostatnio nad tym, jak by tu dorobić parę groszy. Pierwsza moja myśl- konsultantka firmy kosmetycznej. Ale Avon, czy Oriflame są "przejedzone" i już jest tego aż za dużo na rynku...
Może Faberlic? Problem w tym, że nie mogę znaleźć strony internetowej, wcięło gdzieś, czy jak? Jak mam dołączyć do ich zespołu, skoro nie wiem nawet jak to zrobić? Czy ktoś może mi pomóc? Czy to się opłaca? Słyszałam, że kosmetyki mają w stosunkowo dobrej jakości i w rozsądnych cenach. A tak w ogóle, z jakiego kraju pochodzi ta firma? Z Rosji? Pamiętam, gdy kiedyś miałam z nią styczność - zauważyłam na opakowaniach wiele rosyjskich napisów i oznaczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nieoficjalnie masz rację
![]() Powiem tak. Pracowałam w firmie Faberlic 3 lata jako dyrektor województwa. Dużo wiem i wiele potrafię powiedzieć. Jeśli macie jakieś pytania, możecie pisać. Co do rozrastania się firmy. Niestety firma się nie rozrasta a pomału wycofuje z rynku polskiego. Ja w niej zaczęłam pracę w 2003 roku. Po prostu była źle zarządzana, popełniono masę błędów marketingowych. Ale jeśli chcecie szczegółów piszcie ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Ceny są w tej chwili wyższe od avonu, a jakość kosmetyków nie współmierna do ceny.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej dzidwczyny, mam takie pytanie...kilka lat temu zapisałam się do Faberlic, po krótkim czasie zaprzestałam zamawiać w tej firmie. Nie mam już na nich namiarów, a nie składałam oświadczenia o wyrejestrowaniu. Czy orientujecie się czy wypis nastepuje automatycznie i czy nie wiąże sie to z jakimiś karami pieniężnymi za brak zamówień? Będę wdzięczna za odpowiedź,pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Witaj,
Firma nie miała uregulowanej kwestii o której wspominasz. Owszem można było złozyć pisemne oświadczenie o rezygnacji z członkostwa. Wtedy firma na stałe i trwale powinna usunąć Twoje dane. W przypadku, gdy zaprzestałaś zamawiać, jedyną niedogodnością jest fakt, iż przy zamówieniu w tej chwili musiałabyś zapłacić ponownie wpisowe. Jeśli go nie płaciłaś przy rejestracji, oznacza to, że osoba która Cię wprowadzała zapłaciła za Ciebie. W ostatnim czasie kilka osób które były konsultantkami dostało z firmy windykacyjnej wezwania do zapłaty (za 2003-2004 rok!). Przestrzegam was! Takie należności przedawniają się po dwóch latach. Po drugie gdyby firma faktycznie miała podpisany przez was dokument odbioru kosmetyków, a nie miała wpłaty, już dawno poszłaby z tym do sądu. Sprawa odbyła by się zaocznie, a wy dostalibyście nakaz płatniczy.
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
podbijam.
też mnie to interesuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Czy to prawda ze Faberlic sie wycofuje z rynku ???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
[1=79b766797f0f9433209e13e 148084d88aa8181d5;2167223 9]Czy to prawda ze Faberlic sie wycofuje z rynku ???
![]() Prawda ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
kurcze ale właściwie to nic na to nie wskazuje. dalej mają ciekawe promocje itd. fakt rzeczywiście coraz mniej akcesoriów dla konsultantów.
mam nadzieje ze całkiem sie nie wycofają bo lubię tą firmę :/ MagdaPK czy istnieją wogóle jeszcze jakieś biura regionalne tej firmy? z tego co wiem to jeszcze pare lat wstecz były |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Niestety, biur regionalnych już nie ma. Kilka lat temu były biura regionalne, otwarte przez firmę. Potem były biura kierowników regionalnych. Potem i to się zawaliło. Wiem, że dziewczyny próbowały na takich zasadach jak mają biura avonu czy oriflame, zakładały je jako trenerki. Ale też wiem, że nic z tego nie wyszło.
Szkoda biur regionalnych, bo to był fajny pomysł i rozwijały się świetnie ![]() faba co do kosmetyków to firma miała kilka swoich "perełek". Uważam, że była w stanie dobrze wejść na rynek polski i nieźle tu zarobić. Niestety pewne osoby nie udźwignęły cieżaru odpowiedzialności i źle się do tego zabrały. Na temat wprowadzania faberlica na rynek Polski można by książkę napisać pt : "Błędnie pojęty marketing sieciowy" :P
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
a ja szukam konsultantki z faberlica z okolic gliwic. chciałabym kupić jedna rzecz - moja ulubiona szminke i niestety zauwazylam ze na allegro juz praktycznie nie ma tych kosmetykow...
![]() Moze znacie kogos? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
firma jak widać nie wyszła z rynku. Być może w Polsce słabo, ale na świecie nieźle się rozwija. Jest jeszcze mało znana,ale to daje dużą możliwość rozwinięcia się a kosmetyki ma świetne, sama mam problem z łuszczeniem skóry na twarzy i one mi pomogły. Związałam się więc nimi. Jak Panie byłyby chętne to zapraszam. Podam mój mail: kontakt@faberlicosmetics. pl (to mój prywatny). Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Kilka informacji. Firma w Polsce praktycznie nie istnieje pod względem dostępności kosmetyków. Firma jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym pod nazwą Faberlic Sp. z o.o.. Prezesem jest ANDREJS TOLOKNOVS. Firma nie posiada swojej strony internetowej. Przez "złe początki" zakupienie kosmetyków w Krakowie jest niemożliwe. Sama próbowałam ostatnio zakupić żel termoaktywny i nie udało mi się to.
Kilka istotnych zmian jakie znalazłam na prywatnej stronie internetowej (w czerwcu ostatni raz aktualizowanej) :
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Podaję stronę firmy: faberlic.com. Jak wszystkie oddziały na świecie podłączeni są do rosyjskiego serwera, centrali firmy. Tam też można obejrzeć katalog on-line. Firma jak najbardziej istnieje i rośnie.
![]() Do MagdaPK: Proszę nie podawać nieprawdziwych wiadomości o firmie (np. strona internetowa nie istnieje). Jeżeli chodzi o Kraków to można dostać kosmetyki sama mam tam swoja konsultantkę, więc jeśli Pani potrzebuje to skontakuję Panie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam! Ja zapisałam się do Faberlic 7 listopada. Pierwsze zamówienie składam przed 20 listopada no i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Możecie mi powiedzieć jakie są te kosmetyki? Nie uczulają?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
![]()
Jestem konsultantką firmy FABERLIC
![]() osoby z Torunia zapraszam do oglądania kosmetyków + katalog kontakt -607973985 lub wisniewska_olga@wp.pl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.