|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z opłatą za rekrutację
Witam.Trochę mi głupio bo pisałam już wcześniej o moich wątpliwościach z opłatami za rekrutację i pewnie pomyślicie że jestem nienormalna i bezdennie głupia.Z góry przepraszam za zaśmiecanie forum.Chciałam tylko poradzić się w jeszcze jednej sprawie.Głupia sytuacja,zawaliłam z własnej winy,tzn zdecydowałam się w ostatnich dniach zalogować się na jeszcze jedną uczelnię,mianowicie na PWSZ w Raciborzu na kierunek edukacja elementarna z j.angielskim.Niestety pomyliły mi się daty wpłacania opłat,nie dopilnowałam i wczoraj był ostatni dzień.Dzwoniłam tam wczoraj i powiedziano mi że można jeszcze wpłacać w banku albo przez internet,"ważne żeby dzisiaj doszło"(tzn wczoraj,bo to fragment rozmowy z wczoraj).Koleżanka poradziła mi że lepiej żebym zapłaciła przez internet,a skoro sama nie mam konta,to ona wpłaciła za mnie.Powiedziała że dojdzie w 15 minut.Chciałam zapytać,czy mam jeszcze szansę,że zaakceptują tą wpłatę? Z jednej strony myślę że powinni,w harmonogramie nie było ustalonej godziny,jedynie data,do 1 lipca,z drugiej jednak strony biuro rekrutacyjne jest czynne do godz 16,a przelew był wysyłany ok 16.15.Jeszcze raz przepraszam za zawracanie głowy
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z opłatą za rekrutację
Cytat:
ale w banku byłoby jeszcze dłużej ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() więc nikt na to nie da Ci pewnej odpowiedzi. jeśli przelew doszedł przed północą - to ok. jeśli przelew nie doszedł przed północą - to nie ok.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ale ostatnia sesja wychodząca elixir w banku jest przewaznie o 16. Zalezy w jakim banku kolezanka ma konto. Ale szczerze to watpie ze doszlo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
na przekór do celu
|
No w sumie nie wiemy o której godzinie pieniądze zostały przelane... I pytanie między jakimi bankami.
W poprzednim wątku Wizażanki zachęcały Cię autorko do założenia własnego konta - chyba w końcu się zdecydujesz? Bo nie raz będziesz go potrzebować.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Sądzę, że koleżance autorki chodziło o przelew ekspresowy w mBanku - wtedy rzeczywiście w 15minut pieniądze są na koncie odbiorcy. I nie za znaczenia, z jakiego banku zostały wysłane.
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
a jesli bylo to w innym banku to najlepiej wydrukowac potwierdzenie wplaty i przefaksowac/przeslac mejlem do biura rekrutacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ale musi dojść tego samego dnia?
ja pamiętam, że jak dwa lata temu szalałam z opłatami rekrutacyjnymi to liczył się dzień wpłaty (nie kiedy im dojdzie na konto, a to kiedy ja wpłaciłam). więc musiałam mieć poprostu czy to kwitek z banku, że zrobiłam ten przelew akurat konkretnego dnia czy potwierdzenie przelewu internetowego.
![]() |
#11 |
na przekór do celu
|
to zazdroszczę takiej szybkiej obsługi, ja raz czekałam nawet pół h
![]() ale zwykle 15 min ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.