Marc Jacobs Daisy - 3 wersje? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 13:07   #1
ropuszka
Zakorzenienie

Marc Jacobs Daisy - 3 wersje?

Zainteresowalam sie ostatnio stokrotka Marca Jacobsa, glownie ze wzgledu na uroczy flakonik. EDT mi sie podoba, ale uwazam ja za zbyt dziewczeca, zeby jej uzywac. Juz nie ten wiek Wyczytalam niedawno w Elle, ze niedlugo wejdzie wersja EDP w cudnym czarnym flakonie. Marze, zeby ja poznac. Poszlam do Douglasa i co widze... Jest EDT w tradycyjnej przezroczystej butelce z zoltym plynem w srodku. Obok czarne pudeleczka. Czy to, co juz znam. Powyzej zlote pudeleczka EDP, a obok tester niemal identyczny jak EDT, tylko odzobiony u dolu biala wstazka z jedna stokrotka... No i teraz ja sie pytam, gdzie jest zcarny flakonik? Oto jakie wersje Daisy kojarze - zalaczam fotki. Moze ktos mi wyjasni czym jest zapach z biala wstazka?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12e8c4f98719467a.jpg (18,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 37c359c75edc3793.jpg (32,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg th_marc_jacobs_daisy_100ml_edt.jpg (18,1 KB, 29 załadowań)
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 13:25   #2
Kagan
Wtajemniczenie

Dot.: Marc Jacobs Daisy - 3 wersje?

Ropuszko, proszę http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...1352_739338_-1
U nas nie widziałam w czarnych buteleczkach

50ml kosztuje 45 funtów.
To jest wersja limitowana - chyba.
A ten z białą wstążką to chyba tester. Tak bynajmniej znalazłam.

Edytowane przez Kagan
Czas edycji: 2009-02-12 o 13:30
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 13:30   #3
ropuszka
Zakorzenienie

Dzięki za linka Tylko nadal nie widze wersji z biała wstążeczką na flakoniku... Może to taka wersja luxe wersji EDT? heheh Muszę się przejśc chyba do Sephory, tam na pewno będzie czarny flakonik
Stary 2009-02-12, 13:32   #4
Kagan
Wtajemniczenie

Edytowałam swoją wiadomość już po Twoim wpisie Znalazłam je jako tester - nawet na Allegro.http://www.allegro.pl/item553967412_...sc_unikat.html
Stary 2009-02-12, 13:41   #5
ropuszka
Zakorzenienie

Dziękuję zatem za wiadomość W takim razie wstążeczka to jest tester EDP prawdopodobnie... Ech, muszę to wszystko osobiście w perfumerii zweryfikować Ale za bardzo to skomplikowali, żeby się biedny człowiek nie mógł połapać
Stary 2009-02-12, 13:46   #6
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Dziękuję zatem za wiadomość W takim razie wstążeczka to jest tester EDP prawdopodobnie... Ech, muszę to wszystko osobiście w perfumerii zweryfikować Ale za bardzo to skomplikowali, żeby się biedny człowiek nie mógł połapać
To jest po to, zeby biedny człowiek musiał uruchomić zwoje mózgowe A na aukcji podane jest, że to tester edt

Edit : Na stronce znalazłam tylko coś takiego http://www.daisymarcjacobs.com/us/main.php nie ma nigdzie z wstążeczką.

Edytowane przez Kagan
Czas edycji: 2009-02-12 o 13:51
Stary 2009-02-12, 13:52   #7
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
To jest po to, zeby biedny człowiek musiał uruchomić zwoje mózgowe A na aukcji podane jest, że to tester edt

Edit : Na stronce znalazłam tylko coś takiego http://www.daisymarcjacobs.com/us/main.php nie ma nigdzie z wstążeczką.
Tester EDP jest czarny, od jakiegos czasu EDP jest do kupienia w Sephorze tester ze wstążka to EDT.
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 14:30   #8
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
Tester EDP jest czarny, od jakiegos czasu EDP jest do kupienia w Sephorze tester ze wstążka to EDT.
Ja już sobie nawet stworzyłam teorię, że wstążka na testerze EDT jest montowana, żeby można było od razu zidentyfikować zapach - bez koreczka butelka ginie w tłumie innych testerów i się nie wyróżnia - ze wstążeczką łatwiej skojarzyć, co to takiego

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 14:40   #9
Kagan
Wtajemniczenie

Chodzi mi po głowie tylko jedno pytanie : dlaczego tester, który miałam w łapkach na lotnisku nie miał wstążeczki Na pewno był od edt.
Stary 2009-02-12, 16:08   #10
camelia111
Zakorzenienie

Czarna butelka to wersja EDP, pozostałe dwie to EDT - ta z białą gumową "przepaską" to wersja testowa, jest nie w każdej perfumerii. Tak samo, jak w niektórych perfumerach testery mają korki.
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 19:04   #11
Kattarina
Zakorzenienie

Ostatnio wlasnie kraze wokol Stokrotki i ilekroc jestem w perfumerii to testuje na sobie- dojrzewajac do wiosennego zakupu.
W kwestii flakonow, jeszcze musze sie im przyjrzec, ale o ile sie nie myle, u mnie wystapuja na razie tylko 2:
-EdT- zolto-zloty plyn, w przezroczystym flakoniku, z bialymi stokrotkami- zapachowo: skromne, jak to stokrotki, ale niewatpliwe slicznosci , w ktorych rzeczywiscie wsrod bukietu kwiatow czuje stokrotki, "zalatujace" odrobine laka, pastwiskiem i....konskim lajnem , ale b. dyskretnie.

-EdP- czarny flakon ze zlotymi kwiatkami- na ten wlasnie mam chrapke
W tym wcieleniu zapach jest gesty i w poczatkowych akordach ostry, choc pod wzgledem nut, pachnie w zasadzie tak samo, jak EdT- z tym, ze to wlasnie stezenie decyduje o jego charrrrrakterze.
Nie tylko kolorystyka flakonu, ale i sama moca, kojarzy mi sie z Jasmin Noir Bvlgari. Niby kolejna kwiatowa kompozycja, ale w jakis tajemniczy sposob kusi mnie i uwodzi....

Szkoda, ze cena EdP jest iscie zaporowa
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 21:57   #12
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

A ja troche namieszam i wklejam kolejną wersję. Według opisu 3 odslona Daisy.
Daisy Bloom
The third edition of ‘Daisies’ this exciting new fragrance evokes joy and bright colours and was originally created as a fresh mixture of violets and white daisies reflecting sensuality and sophistication.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marc_jacobs_daisy_bloom.jpg (11,4 KB, 17 załadowań)
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 16:31   #13
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
A ja troche namieszam i wklejam kolejną wersję. Według opisu 3 odslona Daisy.
Daisy Bloom
The third edition of ‘Daisies’ this exciting new fragrance evokes joy and bright colours and was originally created as a fresh mixture of violets and white daisies reflecting sensuality and sophistication.
Ta wersja jest już chyba dostepna za granicą jakoś od tego miesiąca. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem zwykłe EDT a tylko flakon limitowany w każdym razie w środku są jakies naklejki, którymi mozna sobie przyozdobic flakon wedle uznania
Stary 2009-02-14, 18:04   #14
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Tak, flakon ten wyczaiłam na stronie sklepu wolnocłowego z Anglii. Ale w perfumeriach go nie widziałam jeszcze.
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 21:57   #15
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
Ta wersja jest już chyba dostepna za granicą jakoś od tego miesiąca. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem zwykłe EDT a tylko flakon limitowany w każdym razie w środku są jakies naklejki, którymi mozna sobie przyozdobic flakon wedle uznania
O ile dobrze wyczytałam, to jest to inna wersja.
http://www.*************/jeszcze-bogatsza-linia-daisy-od-marca-jacobsa/

Edytowane przez Kagan
Czas edycji: 2009-02-15 o 11:58
Stary 2009-02-15, 15:42   #16
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
O ile dobrze wyczytałam, to jest to inna wersja.
http://www.*************/jeszcze-bogatsza-linia-daisy-od-marca-jacobsa/
Rzeczywiście zaczyna mnie ciekawić ta nowa Daisy, ciekawe kiedy do nas dotrze...
Stary 2010-12-16, 23:22   #17
Atasa
Raczkowanie

Dziewczyny a ta wersja Daisy Garland z niebieskimi kwiatuszkami to jest tan sam zapach co "normalna" Daisy w jasnym opakowaniu czy jakaś jej odmiana?
Pytam ponieważ ostatnio wąchałam tą niebieską i się zakochałam w tym zapachu Na stronie Marca Jacobsa niestety nie widzę tej wersji z niebieskimi kwiatuszkami

Zauważyłam jednak jeszcze wersję z czerwoną butelką o nazwie Daisy Pop Art Edition EDP... to jest ten sam zapach co Daisy EDP w czarnej buteleczce? Bardzo proszę o odpowiedź bo wolałabym chyba zamówić sobie zapach w perfumerii internetowej niż kupować w Douglasie bo tam ceny są zabójcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg daisy.jpg (16,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg daisy 2.jpg (14,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg daisy 3.jpg (12,4 KB, 6 załadowań)
Atasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-23, 00:02   #18
tajik girl
Raczkowanie

Podłączę się pod wątek z pytaniem

Może któraś z was wie jaka to wersja w przezroczystym opakowaniu z czarnymi kwiatkami na korku?
Wąchałam w Douglasie i bardzo mi się spodobała, ale nie mogę jej znaleźć w internecie
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-23, 11:42   #19
bonda2
Raczkowanie

Ja też jestem bardzo ciekawa. Piszczie jak ktoś wie.
Ostatnio wąchałam Daisy w Sephorze i mi się bardzo spodobała, wróciłam do domu i przeglądałam net pod katem Daisy (chciałam wkleić fotkę perfum do katalogu w którym mam inne fotki perfum czekających na zakup w przyszłości) i lekko zgłupiałam....
No cóż, stwierdziłam, że jak skończą mi się moje obecne zapasy perfum i będę już się nosić z zamiarem zakupu Daisy to podejdę jeszcze raz do perfumerii i podpytam o co chodzi z tymi flakonami....
bonda2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości