|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Marc Jacobs Daisy - 3 wersje?
Zainteresowalam sie ostatnio stokrotka Marca Jacobsa, glownie ze wzgledu na uroczy flakonik. EDT mi sie podoba, ale uwazam ja za zbyt dziewczeca, zeby jej uzywac. Juz nie ten wiek
Wyczytalam niedawno w Elle, ze niedlugo wejdzie wersja EDP w cudnym czarnym flakonie. Marze, zeby ja poznac. Poszlam do Douglasa i co widze... Jest EDT w tradycyjnej przezroczystej butelce z zoltym plynem w srodku. Obok czarne pudeleczka. Czy to, co juz znam. Powyzej zlote pudeleczka EDP, a obok tester niemal identyczny jak EDT, tylko odzobiony u dolu biala wstazka z jedna stokrotka... No i teraz ja sie pytam, gdzie jest zcarny flakonik? Oto jakie wersje Daisy kojarze - zalaczam fotki. Moze ktos mi wyjasni czym jest zapach z biala wstazka?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marc Jacobs Daisy - 3 wersje?
Ropuszko, proszę
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...1352_739338_-1U nas nie widziałam w czarnych buteleczkach 50ml kosztuje 45 funtów. To jest wersja limitowana - chyba. A ten z białą wstążką to chyba tester. Tak bynajmniej znalazłam. Edytowane przez Kagan Czas edycji: 2009-02-12 o 13:30 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za linka
Tylko nadal nie widze wersji z biała wstążeczką na flakoniku... Może to taka wersja luxe wersji EDT? heheh Muszę się przejśc chyba do Sephory, tam na pewno będzie czarny flakonik
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowałam swoją wiadomość już po Twoim wpisie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję zatem za wiadomość
W takim razie wstążeczka to jest tester EDP prawdopodobnie... Ech, muszę to wszystko osobiście w perfumerii zweryfikować Ale za bardzo to skomplikowali, żeby się biedny człowiek nie mógł połapać
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na aukcji podane jest, że to tester edt ![]() Edit : Na stronce znalazłam tylko coś takiego http://www.daisymarcjacobs.com/us/main.php nie ma nigdzie z wstążeczką. Edytowane przez Kagan Czas edycji: 2009-02-12 o 13:51 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzi mi po głowie tylko jedno pytanie : dlaczego tester, który miałam w łapkach na lotnisku nie miał wstążeczki
Na pewno był od edt.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna butelka to wersja EDP, pozostałe dwie to EDT - ta z białą gumową "przepaską" to wersja testowa, jest nie w każdej perfumerii. Tak samo, jak w niektórych perfumerach testery mają korki.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio wlasnie kraze wokol Stokrotki i ilekroc jestem w perfumerii to testuje na sobie- dojrzewajac do wiosennego zakupu.
![]() W kwestii flakonow, jeszcze musze sie im przyjrzec, ale o ile sie nie myle, u mnie wystapuja na razie tylko 2: -EdT- zolto-zloty plyn, w przezroczystym flakoniku, z bialymi stokrotkami- zapachowo: skromne, jak to stokrotki, ale niewatpliwe slicznosci , ale b. dyskretnie.![]() -EdP- czarny flakon ze zlotymi kwiatkami- na ten wlasnie mam chrapke ![]() W tym wcieleniu zapach jest gesty i w poczatkowych akordach ostry, choc pod wzgledem nut, pachnie w zasadzie tak samo, jak EdT- z tym, ze to wlasnie stezenie decyduje o jego charrrrrakterze Nie tylko kolorystyka flakonu, ale i sama moca, kojarzy mi sie z Jasmin Noir Bvlgari. Niby kolejna kwiatowa kompozycja, ale w jakis tajemniczy sposob kusi mnie i uwodzi.... Szkoda, ze cena EdP jest iscie zaporowa
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
A ja troche namieszam i wklejam kolejną wersję. Według opisu 3 odslona Daisy.
Daisy Bloom The third edition of ‘Daisies’ this exciting new fragrance evokes joy and bright colours and was originally created as a fresh mixture of violets and white daisies reflecting sensuality and sophistication. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w każdym razie w środku są jakies naklejki, którymi mozna sobie przyozdobic flakon wedle uznania
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, flakon ten wyczaiłam na stronie sklepu wolnocłowego z Anglii. Ale w perfumeriach go nie widziałam jeszcze.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.*************/jeszcze-bogatsza-linia-daisy-od-marca-jacobsa/ Edytowane przez Kagan Czas edycji: 2009-02-15 o 11:58 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ta wersja Daisy Garland z niebieskimi kwiatuszkami to jest tan sam zapach co "normalna" Daisy w jasnym opakowaniu czy jakaś jej odmiana?
Pytam ponieważ ostatnio wąchałam tą niebieską i się zakochałam w tym zapachu Na stronie Marca Jacobsa niestety nie widzę tej wersji z niebieskimi kwiatuszkami ![]() Zauważyłam jednak jeszcze wersję z czerwoną butelką o nazwie Daisy Pop Art Edition EDP... to jest ten sam zapach co Daisy EDP w czarnej buteleczce? Bardzo proszę o odpowiedź bo wolałabym chyba zamówić sobie zapach w perfumerii internetowej niż kupować w Douglasie bo tam ceny są zabójcze
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Podłączę się pod wątek z pytaniem
![]() Może któraś z was wie jaka to wersja w przezroczystym opakowaniu z czarnymi kwiatkami na korku? ![]() Wąchałam w Douglasie i bardzo mi się spodobała, ale nie mogę jej znaleźć w internecie
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem bardzo ciekawa. Piszczie jak ktoś wie.
![]() Ostatnio wąchałam Daisy w Sephorze i mi się bardzo spodobała, wróciłam do domu i przeglądałam net pod katem Daisy (chciałam wkleić fotkę perfum do katalogu w którym mam inne fotki perfum czekających na zakup w przyszłości) i lekko zgłupiałam.... No cóż, stwierdziłam, że jak skończą mi się moje obecne zapasy perfum i będę już się nosić z zamiarem zakupu Daisy to podejdę jeszcze raz do perfumerii i podpytam o co chodzi z tymi flakonami....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

Wyczytalam niedawno w Elle, ze niedlugo wejdzie wersja EDP w cudnym czarnym flakonie. Marze, zeby ja poznac. Poszlam do Douglasa i co widze... Jest EDT w tradycyjnej przezroczystej butelce z zoltym plynem w srodku. Obok czarne pudeleczka. Czy to, co juz znam. Powyzej zlote pudeleczka EDP, a obok tester niemal identyczny jak EDT, tylko odzobiony u dolu biala wstazka z jedna stokrotka... No i teraz ja sie pytam, gdzie jest zcarny flakonik?
Oto jakie wersje Daisy kojarze - zalaczam fotki. Moze ktos mi wyjasni czym jest zapach z biala wstazka?

Tylko nadal nie widze wersji z biała wstążeczką na flakoniku... Może to taka wersja luxe wersji EDT?