![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 241
|
Gdynia - PORD
Kochane które z Was zdawa³y w Gdyñskim PORDZIE.. podzielcie siê swoimi uwagami, informacjami i cennymi wskazówkami ..
![]() Przede mn± egzamin pañstwowy.. pierwsze podej¶cie. S± tu Gdynianki które tak¿e czekaj± na egzamin ? ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 785
|
Dot.: Gdynia - PORD
Ja zda³am za pierwszym w zesz³ym roku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w jakiej szkole robi³a¶ kurs? ![]() Edytowane przez Papiszynka Czas edycji: 2010-11-10 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 885
|
Ja zdawalam miesiac temu
![]() Powiem tak przy zapisywaniu sie na egzamin mialam stresa, bo babeczka albo miala zly dzien, albo z natury jest taka niemila. Przyszlam na egzamin. pierwszy byl oczywiscie teoretyczny(7:45) cala grupa zdala, skonczylismy w ciagu 5minut. Pozniej pan od teorii mowil nam na co mamy uwazac, nasze prawa i roznego rodzaju wskazowki. Pozniej czekalam z 15 minut az mnie wywolaja. Tak samo jak w mojej kolezanki i moich papierach byl blad, jesli chodzi o auto bo zdawalysmy na toyocie a wpisany byl punciak, ale na szczescie to nie byl problem- mimo to chwila zdenerwowania byla. Co do egzaminatora trafil mi sie calkiem sympatyczny ![]() Trase mialam dosc trudna, jezdzilam glownie po hutniczej, polskiej, wladyslawa IV, weglowej, skwerku i trwalo to prawie godzine-ale na to tez nie ma reguly, mozesz jezdzic 20 minut pojechac na chylonie i koniec- i o takiej trasie najczesciej slysze. Napewno nie stresuj sie za bardzo bo to w niczym nie pomoze ![]() Zdac sie da, mi udalo sie za pierwszym razem, po mnie 3 kolezanki tez za pierwszym podejsciem. Jest kilka osob ktore mecza sie i podchodza juz ktorys raz, ale to czy to jest PORD, MORD, WORD czy Gdynia, wroclaw czy Warszawa to panuja takie same zasady, i niestety nie ma zlotego srodka na to zeby zdac, miec fajnego egzaminatora i latwa trase, ale 3mam kciuki i zycze powodzenia (nie dziekuj) ![]() Moje wskazowki to glowie takie, zebys sie usmiechala, byla pewna swoich umiejetnosci i ubrala sie wygodnie, ale nie w dresie czy w bialych kozaczkach, rozowej bluzeczce i zielonej spodniczce z dwoma kitkami na glowie-bo tak wygodnie ![]() ![]() a kiedy masz termin? ![]()
![]() Edytowane przez Kolorowymaj Czas edycji: 2010-11-11 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hej ja robiê prawko w Akademii Prawa Jazdy w Gdyni. Jak bêdê zna³a termin egzaminu napewno napiszê. No ja s³ysza³am ze g³ównie s± trasy - Chylonia, Skwer Ko¶ciuszki, Polska.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
Ja mia³am w±tpliw± przyjemno¶æ odwiedzenia gdyñskiego Pordu kilka razy, zda³am dopiero za pi±tym razem 5.11, czyli jakie¶ 10 dni temu ;D
Có¿, raz zosta³am oblana za rzekome wymuszenie pierwszeñstwa, za drugim razem u tego samego egzaminatora za to, ¿e maj±c pieszego na przej¶ciu, który szed³ na czerwonym a ja mia³am zielone powinnam by³a jechaæ, a nie utrudniaæ ruch (kompletna paranoja), za trzecim je¼dzi³am ko³o 40 min. i w koñcu udupi³ mnie za kierunkowskazy, za czwartym obla³ mnie, bo samochód mi siê delikatnie stoczy³ (max. 5 cm), on uzna³, ¿e to mega wielkie zagro¿enie i ¿e od razu powinnam ruszaæ z rêcznego, a nie z no¿nego (który notabene mi zablokowa³) no i w koñcu zda³am za 5. ! Có¿, powiem Ci tak, wszystko zale¿y od szczê¶cia, umiejêtno¶ci to tylko 10 % sukcesu, ale b±d¼ dobrej my¶li ![]() PS Te¿ je¼dzi³am w Akademii ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a z kim jezdzilas?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
p. Leszek
![]() chyba jestem jego osobist± pora¿k± ^^
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Czy zna kto¶ nazwisko s³ynnego egzaminatora Jaros³awa? Tak siê sk³ada, ¿e zdawa³am dzisiaj u niejakiego Pana Jaros³awa K i dawno nie spotka³am siê z tak niemi³± osob± i w sumie z ciekawo¶ci chcia³abym wiedzieæ czy to ten s³ynny oblewacz;] Jkaby co¶ piszcie na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
przed swoim egzaminem buszowa³am po necie w poszukiwaniu informacji o gdyñskim Pordzie i gdzie¶ trafi³am na p. Jaros³awa K., ¿e to takie z³o i niedobro, wiêc chyba mia³a¶ do czynienia z oblewaczem
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Ja w³a¶nie te¿ spotka³am siê z opini± o Panu Jaros³awie, z tym ¿e kto¶ pisa³ te¿, ¿e jest dwóch Jaros³awów K. W ka¿dym razie ten który mnie egzaminowa³ mia³ nietêg± minê, by³ opryskliwy i z³o¶liwy... No i to spotêgowa³o stres. A zdziwiona by³am bo nawet m³ody jest, wiêc raczej nie powinien mieæ jeszcze tylu powodów do wy¿ywania siê na ludziach ;d Pierwszy raz spotka³am siê z sytuacj± ¿eby kto¶ komentowa³ jazdê po ³uku w taki sposób.Nie najecha³am na liniê ani nic a bola³ mi pierwsze podej¶cie za niedostatecznie czêste spogl±danie przez ramiê;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
oblewanie za zbyt rzadkie korzystanie z tylnej szyby to standard, dlatego mój sposób na to, to patrzenie siê na ni± przez ca³y czas i tylko ukradkowe zerkanie w lusterka ;p
ja tak robi³am, mimo ¿e tylko z lusterek potrafi³am jechaæ i nigdy mnie na ³uku nie oblali ;D no ja na moim 4. egzaminie (jak to brzmi, o losie ;p) mia³am egzaminatora, który mia³ góra 27 lat, a by³ na drodze taki niemi³y ¿e a¿ nie wierzê
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 898
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 103
|
Ja w piatek mam egzamin , ale sie boje dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 898
|
W³a¶nie masz super - trudne warunki wiêc nie bêdzie ¿e zbyt ma³o dynamiczna jazda (tylko nie tocz siê 3 na godzine jak nie trzeba - a¿ tak trudnych warunków nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 103
|
aaaaaa nie zdalam !
oblal mnie na znaku stop, jechalismy tam na tej drodze na abrahama gdzie elka school ma swoje parkingi. znak stop byl zasloniety tirem i go nie zauwazylam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja zda³am za drugim razem co prawda ale zda³am ;D
![]() ![]() ![]() mialam egzamin 27.12
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam!
Zda³am za 5 razem. Po raz pierwszy wyjecha³am z placu i od razu siê uda³o ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 093
|
Hey, hey!
s± tu osoby zdaj±ce w Gdyni? ![]() jak by³o u was? jakie wra¿enia? jak egzaminatorzy, trasa? podzielcie siê opiniami! ja 22go czerwca test i praktyczny! raz siê bojê, a raz nie mogê doczekaæ ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 524
|
Hej, hej, Dziewczyny
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=584315&page=38 <--- w tym w±tku podzieli³am siê swoimi wra¿eniami po wszystkich trzech egzaminach, które prze¿y³am w gdyñskim PORDzie ( zda³am za trzecim ). O panu Jaros³awie K. s³ysza³am i nie tylko - mia³am okazjê je¼dziæ z nim za pierwszym razem - mój egzamin trwa³ 7 minut, obla³ mnie, bo potr±ci³am tyczkê na ³uku... ![]() Co o samym PORDzie mogê powiedzieæ..? Hmm, przede wszystkim (i to mówi³ mi nawet sam mój instruktor :P ) - NIE OGL¡DAJCIE tych durnych filmów, które s± wy¶wietlane w sali ogólnej. Nie do¶æ, ¿e niczego nie da siê z nich wywnioskowaæ, to jeszcze wzmagaj± stres (wci±¿ siê ³apiesz na tym, ¿e mo¿esz czego¶ nie pamiêtaæ -_- ). Najlepiej przyj¶æ z 15 minut wcze¶niej - nie ma sensu przychodziæ np. 1h wcze¶niej, bo w Gdyni w PORDzie zdarzaj± siê czêsto opó¼nienia, lub np. jest ma³o egzaminatoró i godziny oczekiwania siê przeciagaj± (w moim przypadku - egzamin mia³am na 14:00, czeka³am do 15:45 ![]() przede wszystkim trzeba zrobiæ dobre wra¿enie na egzaminatorze. Ubraæ siê skromnie, schludnie; byæ uprzejmym, pogodnym, u¶miechaæ siê - oni naprawdê zwracaj± na to uwagê ![]()
"Trzyma w rêkach wróbelka ze z³amanym skrzyd³em, w³asne pieni±dze na podró¿ dalek± i d³ug±, tasak do miêsa, kompres i kieliszek czystej. Dok±d tak biegnie, czy nie jest zmêczona. Ale¿ nie, tylko trochê, bardzo, nic nie szkodzi..." ......................... . wcze¶niej jako arcydiablica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 975
|
Ja w³a¶nie wczoraj zda³am prawko w Gdyñskim PORD-zie - za 5 razem
![]() Powiem szczerze ¿e na egzaminatorów nie mogê narzekaæ, wszyscy u¶miechniêci, nie czepiaj±cy siê "pierdó³". Tylko raz trafi³am (za drugim podej¶ciem) na jakiego¶ gbura, który mia³ jakie¶ g³upie komentarze i co chwila pyta³ "dlaczego co¶tam zrobi³am?" Na co oczywi¶cie zawsze stara³am siê jako¶ odpowiedzieæ sensownie i grzecznie (nie ¿adne pyskówki czy co¶), wiêc po kilku odpowiedziach na JEGO pytania stwierdzi³ z przek±sem "Pani to ma na wszystko odpowied¼!" ![]() ![]() ![]() ![]() No ale tak jak mówiê, tylko ten jeden by³ taki nieprzyjemny, reszta u¶miechniêta, nie maj±ca g³upich komentarzy maj±cych zestresowaæ egzaminowanego, jedynie wydawali polecenia ![]() A i mi nie zdarzy³o siê jako¶ d³ugo czekaæ na wywo³anie, chyba tylko raz ok.20 czy 25 min.czeka³am, a tak to punktualnie ![]() ![]() Jeszcze mogê Wam napisaæ co do trasy - to na pewno trzeba mieæ obcykane te dwa skrzy¿owania na morskiej, to pod estakad± i nastêpne, poza tym u mnie powtórzy³ siê przejazd tak± ma³± uliczk± (jadaæ w stronê centrum skrêca siê z Morskiej w prawo w Dzia³dowsk± i zaraz znów w prawo) z dwoma "¶pi±cymi policjantami" i STOPem na koñcu i to jak siê z niej wyje¿d¿a jak ka¿± w lewo skrêciæ na skrzy¿owaniu pó¼niej i zawracanie "na 3" przy tzw.Dêbie - jak siê jedzie Hutnicz± w stronê makro to tu¿ przed nim (a za przejazdem kolejowym) jest taka ma³a dró¿ka w któr± skrêca siê w lewo (trzeba przejechaæ przez przeciwny pas ruchu) ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2012-07-13 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje ! ! ! ![]()
"Trzyma w rêkach wróbelka ze z³amanym skrzyd³em, w³asne pieni±dze na podró¿ dalek± i d³ug±, tasak do miêsa, kompres i kieliszek czystej. Dok±d tak biegnie, czy nie jest zmêczona. Ale¿ nie, tylko trochê, bardzo, nic nie szkodzi..." ......................... . wcze¶niej jako arcydiablica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dziêki
![]() A Ty te¿ niedawno zda³a¶ - odebra³a¶ ju¿ plastik? U mnie mimo ¿e w czwartek zda³am to jeszcze na PWPW siê nic nie pojawi³o ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 262
|
ja rowny tydzien czekalam az po zdaniu bylo na pwpw ze trwa postepowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, odebra³am jako¶ w zesz³ym tygodniu ![]() Na samo powiadomienie, ¿e "trwa postêpowanie administracyjne" czeka³am oko³o tygodnia, wiêc spokojnie, nie martw siê. Za kilka dni, mo¿e w przysz³ym tygodniu powinno siê co¶ pojawiæ ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pyta³am te¿ T¯ i on mówi, ze u niego w ogóle nic siê nie pojawi³o, nawet po odebraniu ju¿ prawka ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to dziwne... Ach, nasze polskie urzêdy... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
eh no , ja dzi¶ w naszym by³am - dokumenty z egzaminów z 11 i 12 lipca dalej u nas le¿± xD ale pani mi powiedzia³a ¿e, ponoæ mi wy¶l± smsa jak prawko bêdzie do odebrania - która¶ z Was co¶ takiego dosta³a? czy dzwoni³y¶cie, ¿eby siê dowiedzieæ czy jest?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow, SMS-a? ![]() U mnie niczego takiego nie by³o, patrzy³am tylko co jaki¶ czas na tê stronê pwpw i ¶ledzi³am losy mojego prawka ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie na PWPW nadal nic nie ma ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
W³a¶nie u mnie siê pojawi³o
![]() (2012-07-18 12:06:24) Prawo Jazdy: Przyjêto wniosek - trwa postêpowanie administracyjne. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- oj, sorki za post pod postem, my¶la³am ¿e mi po³±czy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.