![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() GDAŃSK - spełniam marzenie i za 3 dni tam będę :-)
Hej!
Coś Wam opowiem ![]() ![]() ![]() Nie zamierzam w Gdańsku imprezować, szaleć. Chciałabym spokojnie spędzić ten czas, pracując, ucząc się a w wolnej chwili po prostu posiedzieć na plaży... Trzymajcie za mnie kciuki a jeśli jesteście z Gdańska to chętnie nawiążę internetowy kontakt...Toż to czasem będę potrzebować jakiejś pomocy/informacji. Może jakieś podpowiedzi w sprawie pracy? p.s. nie mogę się doczekać by zobaczyć miasto za którym całe życie tęsknie ![]() ściskam cieplutko!!!!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: GDAŃSK - spełniam marzenie i za 3 dni tam będę :-)
życzę powodzenia i trzymam kciuki za Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witamy w grodzie nad Motławą;]. W razie czego służę pomocą, jeśli chciałabyś coś pozwiedzać i zgłębić wiedzę o mieście ;].
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Polecam couchsurfing albo hospitality club - to strona dla ludzi szukających towarzystwa w podróży albo darmowego noclegu - sama korzystam i z całego serca polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Jeeej jak fajnie, że napisałyście
![]() mam nadzieję, że nie będę czuła się samotna w nowym kompletnie nie znanym mi mieście. W razie czego-będę tu pisać ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jesse, nie martw się, Gdańsk jest mały i szybko się w nim połapiesz. A szukasz jakiejś konkretnej pracy? Jeśli nie masz wygórowanych wymagań względem pracy i płacy, to najłatwiej znajdziesz przez agencje pracy tymczasowej (Work Service i inne takie).
Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() W razie pytań to ja również służę pomocą ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje i zycze powodzenia
![]() W Gdansku jestem co roku na kilka dni, przepiekne miasto ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Wiele sklepów w galeriach będzie szukało pracowników na sezon, więc najlepiej będzie faktycznie, jeśli rozejrzysz się tu na miejscu ;].
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
będę mieszkała na ul. Długie Ogrody. Widzę na mapie, że to blisko centrum
![]() Może podałybyście mi jakiś tel.na tanią taksówkę? Będę jechała 14-go czerwca PKSem (z Krakowa do 11 godzin jazdy) a na miejscu będę następnego dnia o 6:30 rano. Będę miała na pewno duuuuuży bagaż i się zastanawiam jak się dostać z dworca na docelowe miejsce. Wiem z doświadczenia, że taxi z dworca suto sobie liczą, więc wolałabym zamówić taksówkę, najlepiej tanią. Kurcze takie są uroki podróżowania w samotności, że nawet nie ma kto po Ciebie wyjść na dworzec. ![]()
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mushroomko a czy taxi AS korzystają z gpsów? pytanie wydaje się tendencyjne, jednak w praktyce na pewno sprawa przydatna. P.S. dziękuję za telefon, skorzystam ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() znalazłam taką stronę http://www.ztm.gda.pl/ czy to oficjalna strona komunikacji miejskiej w Gdańsku? nie mogę się przyzwyczaić, bo znajduje mi połączenie z opcją "na pieszo np.250 metrów...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w razie czego służę pomocą ![]() ja zawsze korzystam ze strony którą podałaś ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() ale tam są chyba teraz remonty na nowych ogrodach ![]() więc lepiej jedź taksówką ![]()
![]() Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-06-11 o 19:02 |
||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() Kurcze nie ogarniam tej strony...jakoś... Nie da się zaznaczyć wyszukiwania połączeń bez chodzenia? Dziewczyny ile powinnam jechać taksówką z dworca pks na długie ogrody?
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
aha, no właśnie tylko ja będę z tym ogromnym bagażem po 11 godzinnej podróży więc pewnie wolałabym dojechać autem pod same drzwi swojego pokoju
![]() ciekawa ta strona gdańskiej komunikacji miejskiej ![]() ![]() zastanawiam się ile mam do przejechania kilometrów, żeby mnie pan kierowca w bola nie zrobił, jak wcześniej wspomniała mushroomcia ![]() ale zaraz sobie odnajdę taką informację. aha, zapomniałam wspomnieć, że przesyłką kurierską przez PKP zamierzam sobie wysłać rower i będę po Gdańsku jeździć na moim ukochanym rowerku. Serdecznie zapraszam do wspólnych tripów jeśli też któraś z Was lubi jeździć na rowerku ![]()
"...powiedziałabym raczej, umiarkowany optymizm" Edytowane przez Jesse Czas edycji: 2011-06-11 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dróg rowerowych ci u nas dostatek, chociaż nadal podobno za mało ;]. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
hehehe to tak jak w Krakowie. Nawet jak zainwestowano w nowe ścieżki rowerowe to jednak nie wszyscy potrafią z nich korzystać. I tak-"chodziarze" łażą po ścieżkach jak po chodniku. Rowerzyści w cały świat jeżdżą też po chodnikach...Jakos się dogadać ludzie nie potrafią. Jednak fajnie jak ścieżeczki rowerowe są i zamierzam śmigać w wolnym czasie na jakieś wycieczki malutkie
![]() Jeeeej ale się rozmarzyłam już, jedną nogą jestem w Gdańsku ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Gdańsk jest cudny! Prawie co roku tam przyjeżdżam, a jak kilka lat temu po raz pierwszy go zobaczyłam, doszłam do wniosku, że muszę w nim mieszkać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
-wyjazd z dworca (za plecami pozostawiacie zielony wieżowiec tzw.Zieleniak) -jedziecie trójpasmówką (wały Jagiellońskie) cały czas prosto -po chwili (jakieś 2-3 minuty) po lewej miniecie miedziany lustrzany budynek (budynek LOT) i pojedziecie wiaduktem do góry i w lewo -znowu prosto i za chwilę (jakieś 3-4 minuty) po prawej będziesz miała stadion żużlowy (nie widać go dokładnie, ale będzie stacja benzynowa LOTOS i na pewno jakiś szyld kiedy jest najbliższy mecz), wtedy na pierwszych światłach w lewo (z lewej miniecie ceglaną zabytkową bramę - nie pamiętam jej nazwy:/ ) -znajdziecie się na ul.Elbląskiej - czyli przedłużeniu Długich Ogrodów, a potem to już prosto, pod dom ![]() To jest najkrótsza i najbardziej prawdopodobna trasa - ja bym tak pojechała ![]() Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało ![]() - |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
http://www.juzwychodze.pl/
myślę, że będzie użyteczne ![]() no i witamy w gdańsku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Asia84 baaaaaaaaardzo użyteczne info. Mieszkałam już w wielu miastach i podałaś bardzo porządne informacje. Jak będę jechała z taksówkarzem, to podam mu trasę, którą mi podałaś
![]() Dobranooc dziękuje za słowa otuchy. Chyba jednak faktycznie według statystyk z 2008 roku potwierdzają się po dziś dzień. Gdańszczanie to najszczęśliwsze miasto Polski. Pomagać lubicie ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Marcelover ♥♥♥
|
Witamy
![]() jeśli chodzi o odległość z dworca do Długich Ogrodów to nie jest daleko, jednak z bagażem i po podróży może Ci się nie chcieć spacerować. Hmm taksówką myślę, że max 10minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
I jak tam pierwsze chwile w Gdańsku? Mam nadzieję, że wszystko poszło po Twojej myśli, chociaż pogoda na powitanie mogłaby być lepsza :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Asiuniu, ja dzisiaj mam dopiero PKS. W Gdańsku będę jutro o 6:30 rano
![]() Przede mną jeszcze długaśna podróż ale uzbroiłam się w książkę. Tego roweru jednak nie zabieram cholera bo problem z transportem...Może mi go ktoś dośle.. Dam Wam znać jak już będę na miejscu, zdążę się kimnąć i wyjść na jakiś spacer na miasto pozwiedzać... ![]() ![]() P.S. sądząc po Twoim nicku, to jesteś z mojego rocznika ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Hmm, zainspirowałaś mnie
![]() Jestem parę miesięcy po rozstaniu i mieszkając w pobliżu ex i mając kontakt ze wspólnymi znajomymi, nie mogę uwolnić się od plotek, podejrzeń i takiej dziwnej niezdrowej atmosfery. I jestem już tym zmęczona. Zainspirowałaś mnie do zrobienia czegoś podobnego, tylko nie na całe wakacje, ale na miesiąc na przykład. Zmienić środowisko i odpocząć. ![]() Dzięki za podsunięcie pomysłu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.