|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
kwasy owocowe a solarium
Ile czasu trzeba odczekać po ostatnim posmarowaniu twarzy kremem z kwasami, żeby iść na solarium?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: kwasy owocowe a solarium
Temat solarium pozostawię bez komentarza. Zaś jeśli chodzi o kwasy to po zakończeniu kuracji kwasami nalezy odczekać conajmniej miesiąc przed ewentualnym opalaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
kwasy owocowe
Bardzo proszę o radę a mianowicie chciałabym zastosować kurację kwasami owocowymi, Nie mam wiekszych problemów z cerą od czasu do czasu pryszczyk,trochę rozszerzone pory,trochę zaskórników na brodzie,nosie i wokół nosa ,cera niezbyt wrażliwa z tendencją do rozszerzających sie naczynek.Po 30-stce .Przeglądałam KW ,ale nie wiem co byłoby dla mnie stosowne, czy teraz w tym okresie mogę to zrobić? Jaki preparat mógłby być najodpowiedniejszy/wiem ,że to wychodzi po czasie a ja nigdy kwasów nie stosowałam/ ale tak orientacyjnie.
Bardzo proszę o jakąś informację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Re: kwasy owocowe
Plissss ,przypominam się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Re: kwasy owocowe
wsumie to jest bardzo wile kremikow z kwasami wiedz wybor masz duzy!ja jednak na twoim miejscu powaznie bym sie zastanowila.u mnie z poczatku wyskoczylo mi troche pryszczykow,pozniej stan mojej cery znacznie sie poprawil.a jak zmienilam krem na mocniejszy to doslownie zaluje ze siegnelam po te kremy.jestem w trakcie leczenia swojej cery po szkodach jakie wyrzadzil mi lysanel activ.wiem ze nigdy mnie niepokusi na kwasy!!radze ci sie zastanowic....
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kwasy owocowe
Witam Panie.Mam pytanie odnośnie kremu Garnier Skin Naturals Swierza skóra,mam zestaw tonik ,mleczko i krem z tej serii i na toniku jest napisane: z żywą wodą z owoców.
Czy to znaczy że ten krem i te produkty mają kwasy owocowe?Bo jeśli tak to chyba nie moge się opalać.A dlaczego ?Dziękuję za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: Kwasy owocowe
woda z owoców to nie kwasy owocowe. z tego, co pamiętam w tym toniku nie ma nawet sladu kwasów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kwasy owocowe MFA
Chciałabym zapytac, czy wiecie może co to są kwasy MFA? Szukałam w wyszukiwarce, ale nie ma. Noszę się z zamiarem kupienia kremu Soraya z serii Kuracja Wodna, a tam w składzie są własnie kwasy owocowe MFA. I teraz nie wiem, czy "kurację" tym kremem odłożyc na zimę, czy to są "inne" kwasy, takie, po których nie trzeba chronic twarzy przed słońcem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwasy owocowe MFA
hmmm ciekawe. Monounsaturated Fatty Acids - jednonienasycone kwasy tłuszczowe. w pożywieniu OK, ale nie słyszałam wcześniej o ich stosowaniu w kosmetykach, w dodatku w charakterze kwasów złuszczających. i owocowe, piszą? czy orzechy albo migdały to owoce?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
kwasy owocowe
Proszę o podstawowe informacje na temat kwasów owocowych.Mam mieszana cerę i chciałabym poprawic jej stan ( zlikwidowac zaskórniki itp)
co radzicie? slyszałam rewelacje na temat kwasów, lepiej u kosmetyczki czy samej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dot.: kwasy owocowe
Witaj, bo widze, ze to Twoj pierwszy post!
Podstawowe wiadomosci znajdziesz w wyszukiwarce forum > pasek pod dzialami forum, "przycisk" 7 od lewej. Ewentualnie na glownej stronie Wizazu, po lewej stronie znajdziesz przewodnik po zabiegach gabinetowych: http://www.wizaz.pl/?content=category&id=19 Milej lektury, bylo juz wieeeeeele watkow na ten temat, bedzie co czytac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
mam wielka prosbe do wszystkich pan..
czy ktoras z pan posiada dostep do szerszej literatury odnosnie kwasow owocowych... jesli tak prosilabym baardzo o namiary typu tytul autor.. jest to baardzo wazne dl amie gdyz pisze prace lic. z tegoz tematu.. z gory dziekuej wszystkim pozdrawiam gooraco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
kwasy owocowe w poznaniu
Cześć dziewczyny!
Może któraś z Was mi polecić jakiś dobry gabinet kosmetyczny/kosmetologiczny w Poznaniu gdzie wykonują zabiegi złuszczające kwasami? Mieszkam na Winogradach i widziałam ostatnio program w telewizji o peelingach właśnie w gab. Esthetic i się zastanawiam czy ktoś tam był? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dot.: kwasy owocowe w poznaniu
hej! ja też widziałam ten program i napisałam do nich maila z zapytaniem jak to wygląda dokładnie. Idę tam na darmową konsultację za 2 dni więc wtedy coś więcej napiszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dot.: kwasy owocowe w poznaniu
Więc byłam w sobotę i od razu miałam wykonane kwasy. Buzia była trochę zaczerwieniona i trochę piekło. Ale dostałam kremy do smarowania w domu i na drugi dzień już było dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Kwasy owocowe i salicylan sodu
Witam
kupiłam na obóz sobie kilka kosmetyków. Do tej pory używałam kosmetyków z tej samej serii, ale teraz kupiłam z różnych firm, bo tylko takie były. No i żel jest z salicylanem sodu, a krem z kwasami owocowymi. Czy może to wywołać jakieś reakcje alergiczne albo czy jest to 'niezdrowe' dla skóry? Nie mam wrażliwej cery. Piszę, ponieważ wyjeżdżam już w niedzielę, a jest piątek... Tak czy siak nie zdążę przetestoewać dobrze tych kosmetyków... Proszę o odpowiedzi ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwasy owocowe i salicylan sodu
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Kwasy owocowe latem
WIitam
![]() Mam problem. Nie dawno dostałam krem z firmy Avene który ma w składzie kwasy owocowe, niestety nie doczytałam w pore że nie można stosować ich latem. Użyłam tego kremu dwa razy na noc a w dzień stosowałam na twarz filtr 50. Oczywiście jak sie tylko dowiedziałam czym może grozić użycie kwasów latem odrazu odstawiłam jednak użyłam go dwa razy. I teraz nie wiem co robić, chciałbym sie dowiedzieć czy może mi zaszkodzić i mogą powstać plamy po słońcu? Cały czas stosuje filtr 50 i staram sie siedzieć w domu i nie wystawiać twarzy na słońce. Czy mimo iż użyłam go tylko 2 razy i stosowałam filtr 50 mogą pojawić mi sie plamy? I czy długo musze stosowac az tak wysoki filtr, kiedy te kwasy nie będa już zagrażać? Bardzo prosze o odpowiedz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kwasy owocowe latem
Kwasy zawarte w kremach mają dużo mniejsze stężenie od kwasów stosowanych podczas zabiegów kosmetycznych. Dlatego nie masz co się obawiać i nie powstaną Ci żadne plamy na twarzy, jeżeli już nie stosujesz tego kremu w ciągu dnia. Także śmiało możesz wyjść z domu, a wysoki filtr na twarz jest zawsze dobrym posunięciem
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo za odpowiedź.
![]() Chciałabym zadać jeszcze jedno pytanie. Czy ten krem mógł już wpłynąć na moją skóre w znacznym stopniu jeśli był użyty tylko te dwa razy? Bo jednak kwasy i słońce to zawsze jest jakieś ryzyko. Edytowane przez becia_060 Czas edycji: 2012-07-04 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
W znacznym stopniu, na pewno nie. Takie kremy należy stosować przez min. tydzień lub dwa aby zauważyć ich działanie. 2 dni to zdecydowanie za krótko.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Przyłącze się do wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.