|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Inkwizytor
|
Aspekt prawny pisania tekstów on line
Dziewczyny mam pytanie, z tego co wiem wiele z was dorabia pisząc teksty on-line. Jak to wygląda prawnie, dostajecie jakąś umowę do podpisu i odsyłacie? Znalazłam kilka serwisów ( np http: // authors. helpful. com/ )które oferują możliwość zatrudnienia, ale tam nigdzie nic nie pisze o umowie. trzeba z tego odprowadzać, tylko że trzeba samodzielnie odprowadzać z tego podatek, ale jak skoro nie ma umowy a wynagrodzenie nie jest stale i nie jest co miesiąc? Czy jeżeli to portal zagraniczny to to sie jeszcze inaczej rozlicza? Już nic z tego nie wiem, ratunku
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aspekt prawny pisania tekstów on line
Od każdego zarobku przekraczającego kwotę wolną od podatku musisz odprowadzić podatek. W tym przypadku masz nieregularne zarobki więc nie musisz zakładać firmy. Jednak wszystko zależy od interpretacji danego urzędu skarbowego. Proponuje się przejść do swojego i po prostu spytać na jakim picie masz się z tego rozliczać. Różne urzędy różnie interpretują przepisy i tu jest największy problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aspekt prawny pisania tekstów on line
Podpisujesz umowy o dzieło i rozliczasz się normalnie w US.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.