Porada w sprawie dodatków ślubnych - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 20:33   #1
Marta19082011
Przyczajenie

Smile

Porada w sprawie dodatków ślubnych

Witam serdecznie drogie Wizażanki

Od bardzo dawna śledzę wiele rożnych i ciekawych wątków, jednak do tej pory ograniczało się to tylko do samego czytania "z ukrycia" .
Dziś postanowiłam założyć jednak nowy wątek, ponieważ sama potrzebuję pomocy i bardzo liczę na Wasze cenne ready. Przeszukałam forum wzdłuż i wszerz oraz przekopałam Google i nie natknęłam się na nic, co by mi pomogło - w sumie to mam mętlik w głowie ... ale do rzeczy:

za 1,5 miesiąca wychodzę za mąż. Suknia jest już wybrana i się szyje. Zdjęcia w załączeniu. Wymyśliłam sobie do tego delikatne dodatki 0 jedynie kolczyki (długie) oraz bransoletkę ze względu na zdobiony dekolt.

Ale jeżeli chodzi o pozostałe rzeczy - to klapa totalna, a czasu coraz mniej

Zastanawiam się przede wszystkim nad uczesaniem - podobają mi się koki w stylu hiszpańskim z żywym kwiatem, ale nie wiem czy będzie pasować ponad to nie wiem czy ładniejsze będą delikatne róże z frezjami w bukiecie (od tego zależy kwiat we włosach) czy może zaryzykować i zrobić sobie jakiś ładny niebieski bukiecik. A może niezależnie od bukietu wpiąć sztuczny kwiat lub coś innego? Nie potrafię podjąć decyzji - mam wrażenie, że nic nie pasuje. A dodam, że nie przewiduję welonu więc coś fajnego na tej głowie musi być

A może zamiast koka hiszpańskiego jednak rozpuszczone włoski? opadające na ramionka plus kwiatek?

doradźcie proszę - niedługo powinnam biegać na próbne uczesanie, a nie mam pojęcia z czym iść do fryzjera
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg forum1.jpg (83,2 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forum2.jpg (63,6 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forum3.jpg (93,8 KB, 95 załadowań)
Marta19082011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 12:07   #2
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Porada w sprawie dodatków ślubnych

ja bym polecała z przodu zebrane włosy i rozpuszczone z tyłu, ładnie wydłużą sylwetkę, pomimo zdobień zastanowiłabym się nad naszyjnikiem i to nie takim małym, albo większe kolczyki,
a włoski może cos w tym stylu
http://www.projectwedding.com/photo/...humbs_page=118
http://www.projectwedding.com/photo/...humbs_page=126

Edytowane przez barwineczek
Czas edycji: 2011-07-06 o 12:08
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 19:53   #3
Marta19082011
Przyczajenie

Witaj Barwineczek - dziękuję za odpowiedź

Jeżeli chodzi o naszyjnik czy zdobienie szyi to na pewno wiem, że nie chcę nic na niej zakładać - dobrze się czułam w wersji minimalnego zdobienia dekoltu poza tym biżuteria już jest wybrana - na zdjęciu jej nie widać - kolczyki rzucają się w oczy

Propozycje fryzur są bardzo ładne - co prawda pokazane są tam długie, a moje obecnie sięgają troszkę za ramiona więc ni wiem czy uda się uzyskać taki efekt. Poza tym boję się, że po 2-3 godzinach zrobią mi się z loków fale... włosy mam cienkie i ciężkie.

Nie wiem czy w moim przypadku lepiej nie sprawdzi się takie uczesanie, jak na zdjęciu 1 w przypadku włosów rozpuszczonych z tyłu.

Zastanawiam się też czy któraś z fryzur przedstawiona na kolejnych zdjęciach nie byłaby dobrym dopełnieniem?

Pozdrawiam
M.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg forum_fryzurka.jpg (9,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzurka.jpg (31,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002sec01ic6.jpg (23,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9106946.jpg (24,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fryzura (334).jpg (16,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2k6b23dce884.jpg (33,2 KB, 8 załadowań)
Stary 2011-07-07, 08:56   #4
barwineczek
Wtajemniczenie

jakbyś chciała miec dłuższe włoski to polecam treske, ładnie przedłuży włoski i nie będzie widoczna

a z tych fryzurek które pokazałaś to 1 lub 2 myślę, że będą najlepiej pasowały
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 16:50   #5
Marta19082011
Przyczajenie

Hey

skłaniam się również ku ropzycji nr 2, ew. 3 - mam nadzieję, że moja fryzjerka mnie nie zawiedzie

dzięki za pomoc - czesanie próbne umówione na środę - może podeślę kilka fotek i ocenisz efekt próbny, chętnie poczytam opinie.

pozdrawiam
M.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości