|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak to interpretować?
Już sama nie wiem, w jakim dziale zamieścić ten wątek.
Jeśli źle- proszę o przeniesienie ![]() Potrzebuję porady kogoś, kto miał może podobny przypadek, zna kogoś z takim przypadkiem, albo po prostu ma jakąś wiedzę. Mam 24 lata, z końcem kwietnia odstawilam tabletki anty i do dziś się nie zabezpieczamy. Po miesiącu od odstawienia tabletek poszłam go gina na ogólna badania. Okazało się, że mam torbielowate jajniki... ( w wieku 16 lat miałam torbiela na jajniku, ale wchłonął się po hormonach). Gin ogólnie powiedział, że "może będą problemy z zajściem w ciążę, ale tym będziemy się martwić, gdy będzie pani ją planować", etc. Od odstawienia anty minęło 6 miesięcy. Moje cykle były nieregularne: 30 dni, 16 dni, 39 dni, 34 dni, 30 dni i dziś jest 35 dzień cyklu. Ogólnie zaczęłam obserwować swój organizm, śluz itp. Wydaje mi się, że miewam owulację ok. 15 dni po okresie- zazwyczaj wtedy czuję ból jajników. Zawsze przed nadejściem miesiączki mam typowe objawy- ból jajników, "krocza", brzucha. Od kilku dni mam takie objawy, a dziś ustapiły, ALE strasznie nabrzmiały mi piersi i odczuwam w nich ból. Nigdy tego nie miałam. Kochamy się dość często, 2-4 raz/tyg. Nie wiem, czy to możliwe, bym była teraz w ciąży? Czy ból piersi może by jej objawem? Czy to jednak miesiączka? Wszak to dopiero jakby dzień spóźnienia ( o ile tu można mówić o spóźnieniu). Wiem, że wiele z Was napisze, bym poprostu poszła do lekarza. Mam już umówioną wizytę, aczkolwiek..... po prostu się boję, że usłyszę, że nie mogę mieć dzieci.... wiem, że zajście w ciążę to nie zawsze jest takie hop siup, że po kilkuletnim braniu anty może być róznie, ale czy 6 mies to nie za długo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak to interpretować?
Niby bolące piersi mogą być objawem ciąży, ale najlepiej zrób test. Możesz też iść na badanie z krwi BetaHCG. Jak się bardzo chce, to ma się wszystkie objawy i ja jestem tego najlepszym przykładem. W trafionym cyklu nie miałam praktycznie objawów oprócz tego że byłam wiecznie senna ale myślałam, że to raczej efekt stresu w pracy. Nie martw się, 6 miesięcy to wcale nie jest długo.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Przez te pół roku już parę testów zrobiłam, iwynika zawsze ten sam: jedna kreska, a chwilę potem okres.
Może i racja, że jak się bardzo chce, to wszystkie objawy się wynajdą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Właśnie, właśnie
![]() Ale czy Ty też miałaś jakieś problemy z jajnikami? cokolwiek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
niby miałam problem z pierwszą fazą, i bardzo późne owulacje ( w 25 dc). Wydaje mi się, że skoro lekarz wie że się starasz, to powinien Ci pomóc jeśli ma to być u Ciebie trudne. Od tego właśnie jest. Nie martw się na zapas, lekarz mi powiedział że mam cykl bez owu a właśnie w tym cyklu zaszłam, więc sama widzisz...Głowa do góry
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Cześć wrzesien 2013
![]() Dzień po spodziewanej @ zrobiłam test płytkowy i wyszła bardzo słaba kreska. Następnego dnia zrobiłam test z krwi, beta wyszła na poziomie 553 więc niekwestionowana ciąża. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wrzesień2013 ja w pierwszą ciąże zaszłam jakieś półtora roku po odstawienia tabletek. Tak jak ty miałam bardzo nieregularne @ od 26 nawet do 32 dni. Tak jak ty jak tylko minął termin kolejnej miesiączki robiłam testy ale nic nie było. W końcu jak się udało moim pierwszym objawem były bolące piersi natomiast podczas drugiej ciąży pierwszy objaw który zaobserwowałam to zmieniony kolor śluzu. Jak zaszłam w pierwszą ciąże to test od razu wykazał drugą kreskę i wtedy poszłam na potwierdzenie z krwi, natomiast podczas drugiej ciąży druga kreska była mało widoczna więc umówiłam się nam wizytę do gin i zdiagnozowała pęcherzyk ciążowy. Ja zalecam badanie z krwi i wtedy będzie na 100% pewna.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie ma już co dumać, dostałam wczoraj miesiączki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Życzę wytrwałości...sama to przeszłam, jak się czeka na ten moment to wydaje się, że mamy wszystkie objawy ale w końcu nadchodzi @
![]() Jeżeli masz możliwość to idź na obserwacje cyklu - będziesz wiedziała czy tworzą się u ciebie pęcherzyki i kiedy możesz sie ich spodziewać.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.