|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() 'Ex' miesza gdy ja jestem daleko...
Witam!
Postaram sie w skrocie przedstawic sytuacje... Od kilku lat mieszkam w Stanach.W zwiazku z olbrzymimi kosztami nauki tam zdecydowalam sie na mala odmiane i robienie Mastera w Londynie.Decyzje podjelam na dlugo zanim poznalam mojego TZ....wiec teraz bedzie to zwiazek na odleglosc przez nastepne dwa lata... Teraz przylecialam na 2 miesiace do Polski spedzic tu lato z rodzina.TZ ze wzgledy na zobowiazania w szpitalu gdzie pracuje nie mogl ze mna przyleciec...zobaczymy sie dopiero w polowie wrzesnia... Historie z Ex musze zaczac od momentu gdy moj TZ sie z nia spotykal.Bylo to ponad rok temu...moj TZ byl swiezo po rozstaniu z narzeczona,ktora go zdradzala wiec zdecydowali z Ex,ze bedzie to otwarty zwiazek.Wspolne imprezy,spedzanie czasu,kino i czasem cos wiecej ale bez zadnych wiekszych perspektyw ( wiem,chamsko?....ale oboje wyrazili na to zgode...tzw.zwiazek otwarty (cusual dating)bardzo poularne w Amerykanskiej kulturze )... z czasem TZ zdal sobie sprawe ze to nie ma sensu i zdecydowal sie zakonczyc to.Niedlugo po tym ow Ex widziala go wychodzacego ze znajoma z klubu (haha najlepsze ,ze byla to lesbijka) ![]() ![]() Minelo wiele miesiecy i poznalam TZ przez wspolnych znajomych...oczywiscie slyszalam opienie jaka mu ona wyrobila i szczerze mowiac balam sie tego...wiedzialam tez,ze zaraz wyjezdzam z kraju na dosc dlugo i nie chcialam sie pchac w zadne relacje teraz...spotykalismy sie ok 2 miesiace kidy zrozumialam,ze nie mam juz sily walczyc z uczuciami i moj ostatni miesiac zanim wyjechalam z Chicago bylismy oficjalnie para... Ex probowala pierw sie ze mna zaprzyjaznic informujac mnie oczywiscie jaki z niego evil i dran...zdecydowalam sie sprobowac... Ona doskolane wie,ze jestesmy para.Na Fb tez jest to wyszczegolnione...ale wiadomo ja out of country to malpa harcuje... Wczoraj TZ mial impreze ze znajomymi.Ona pojawila sie w tym samym miejscu...po raz kolejny rozpoczela debate na temat tego 'jak to on ja zdradzil' powtarzajac przy tym ,ze jest singlem ... gdy TZ zapytal co z jej chlopakiem ona na to -nie jestem mezatka wiec jestem wolna...widzac,ze zadne argumenty do niej nie przemawiaja TZ po prostu odwrocil sie na piecie i dszedl... A ja jestem tu...daleko w podwarszawskiej miejscowosci i niewiele moge zdzialac.Ufam mojemu TZ ale mam wrazenie,ze to dopiero poczatek jej podchodow po tym jak sie dowiedziala ,ze wyjechalam na dlugo... ![]() Znajac ja i pamietajac co wyczyniala kiedy bylam jeszcze w Chicago (rzucanie mu sie na sile w mojej obeznosci i mizdrzenie sie ![]() ![]() Zaufanie zaufaniem ale boje sie,ze laska moze miedzy nami niezle zamieszac lub probowac wystawic moje zaufanie do niego na szwank...Jestesmy para dosc krotko i jest miedzy nami cudownie ale ona jest na miejscu,chetna dawac predzej na co u mnie TZ musi czekac...tak po prostu,po babskiemu troche sie boje bo naprawde mi na NIM zalezy ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: 'Ex' miesza gdy ja jestem daleko...
te wplatane "amerykanizmy" to tak specjalnie czy już tak długo tam siedzisz ,ze zdarza ci się wpleść tu i ówdzie jakieś angielskie słówko?
![]() to oczywiste ,że się denerwujesz.tez bym miała do tego powody ale nic nie możesz zrobić. To czy cię facet zdradzi czy nie zależy już tylko od niego. jeśli naprawdę mu na tobie zależy to oleje ex. Jak cię zdradzi to znaczy ,że lepiej ,że stało to się szybciej niż później i będzie znaczyło tylko tyle ,że nie był godzien zaufania i jestem zwykłym durniem. a kłamstwo ma krótkie nogi i choćby się starał ukryć potencjalna zdradę to i tak wyjdzie prędzej czy później....
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Easy, easy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Masz potenszial
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Chill out
![]() Ale tak seriously, I am afraid nie możesz zrobić za dużo w tej sytuacji, bo to już od Twojego faceta zależy, jak widać na razie odpiera jej ataki. Keep your head up girl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No przecież dziewczyna napisała, że już od kulku lat mieszka w Stanach
![]() "małpa harcuje" dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Taa, kolejna, która nie ma nic ciekawego do powiedzenia, więc musi się przyczepić choć.
Co do twojego faceta- to już zależy tylko od niego. Jeśli wie, jaka ona jest i czego można się po niej spodziewać, z pewnością będzie unikać jej towarzystwa.
![]() |
#8 |
BAN stały
|
nic nie możesz zrobić, możesz co najwyżej wrócić do Stanów i pilnować chłopaka przed determinacją jego byłej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a musisz siedzieć w PL do września? może skróc tu odwiedziny?
wiesz ja mam inne obawy, co do waszego związku. piszesz, że jedziesz robić mastera w Londynie i że będziecie funkcjonować przez dwa lata jako związek na odległość. ja wiem, że są samoloty, tel., internet, nadzieje, że się uda, ale.... to dla mnie za małe argumenty, by uwierzyć w związek na odległość. poza tym 2 lata to naprawdę sporo.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Boisz się 2 miesięcy... a co będzie gdy wyjedziesz na dwa lata?
Cały ten czas będziesz myślała, jak to malpa harcuje? Udręka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Ile Wy jesteście para? bo z moich wyliczeń wyszło, ze miesiąc-dwa. Po tak krótkim stazu wyjeżdżasz na dwa lata? Mmmm.... jezeli to jest prawdziwa miłośc to przetrzyma, ale to bedzie trudna ppróba dla Was obojga....
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tylko chyba ja nie skumałam co autorka pisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.