Kradzież wirtualnej zbroi - koniec w sądzie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 07:56   #1
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kradzież wirtualnej zbroi - koniec w sądzie

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Nie wiem, czy śmiać się czy płakać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 08:05   #2
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Kradzież wirtualnej zbroi - koniec w sądzie

Dlaczego płakać?

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,9...d_w_realu.html

Tu jest opisane ciut dokładnie i... ja jestem zdania, że kradzież wirtualnej własności w sumie niewiele się różni od kradzieży czegoś materialnego, jak widać sąd uznał podobnie.
Stary 2011-07-13, 08:13   #3
mushroomhunter
Zadomowienie

Własność wirtualna, ale często kupowana i sprzedawana za bardzo realne pieniądze, nie dziwię się, że właściciel się o nią upomniał ;].
mushroomhunter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 08:24   #4
nynka_1987
Zadomowienie

Mnie tam takie akcje zwyczajnie śmieszą, tak samo jak to, że ludzie wydaję realną kasę (dużą kasę) na wirtualne gadżety w grach. Co kto lubi
Stary 2011-07-13, 08:26   #5
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No właśnie - nie chodzi o sam fakt kradzieży, nagannej rzecz jasna, ale o to, że człowiek wyda kupę kasy na coś wirtualnego, co w każdej chwili może zniknąć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 08:32   #6
hihi
Zakorzenienie

A ten aspekt to mnie w ogóle nie interesuje, każdy wydaje kasę na to co mu się podoba, jeden wspiera głodujące dzieci w Afryce, których na oczy nie widział, drugi kupuje wirtualne zbroje, które mogą zniknąć razem z awarią serwera, trzeci przepuszcza kasę na drogie alkohole, a jeszcze inny ciuła każdy grosik na ładną trumnę, nic mi do tego.
Stary 2011-07-13, 08:44   #7
jodame
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28106019]http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Nie wiem, czy śmiać się czy płakać [/QUOTE]
Przestępstwa w internecie są tak samo realne jak te poza nim, dlatego powinny być karane. I dobrze, może ludzie wreszcie zrozumieją że w Internecie nie jesteśmy anonimowi i że nie wszystko jest dozwolone.

Ale w tej konkretnej sytuacji chłopak nie chciał "ukraść".. nie włamał się na cudze konto.. do tego panowie się wymieniali tymi zbrojami (), chłopak oddał.. . Pewnie wyjdzie z tego cało. Tyle, że się naje strachu.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Doczytałam ten artykuł. Ciekawe, czy gdyby tej matce skradziono samochód, a potem go oddano, to czy też uważałaby "że nic się nie stało, bo przecież oddali".
Cytat:
Napisane przez nynka_1987 Pokaż wiadomość
Mnie tam takie akcje zwyczajnie śmieszą, tak samo jak to, że ludzie wydaję realną kasę (dużą kasę) na wirtualne gadżety w grach. Co kto lubi
Ktoś wydaje masę pieniędzy na coś, co ktoś inny mu najzwyczajniej w świecie KRADNIE i Ciebie to śmieszy? Acha.. . Rozumiem, że jak ktoś wyrwie Ci torebkę na ulicy to zaczniesz się śmiać do rozpuku?

Każdy wydaje pieniądze na co chce. Jak ktoś się włamuje na cudze konta i kradnie "eurogąbki", to dlaczego miałby się nie włamać na cudze konto bankowe? Apetyty rośnie w miarę jedzenia.. .
Poza tym, te gry to czysty biznes (no, może nie taki czysty;p).

Edytowane przez jodame
Czas edycji: 2011-07-13 o 08:45
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 09:44   #8
nynka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jodame Pokaż wiadomość
Przestępstwa w internecie są tak samo realne jak te poza nim, dlatego powinny być karane. I dobrze, może ludzie wreszcie zrozumieją że w Internecie nie jesteśmy anonimowi i że nie wszystko jest dozwolone.

Ale w tej konkretnej sytuacji chłopak nie chciał "ukraść".. nie włamał się na cudze konto.. do tego panowie się wymieniali tymi zbrojami (), chłopak oddał.. . Pewnie wyjdzie z tego cało. Tyle, że się naje strachu.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Doczytałam ten artykuł. Ciekawe, czy gdyby tej matce skradziono samochód, a potem go oddano, to czy też uważałaby "że nic się nie stało, bo przecież oddali".

Ktoś wydaje masę pieniędzy na coś, co ktoś inny mu najzwyczajniej w świecie KRADNIE i Ciebie to śmieszy? Acha.. . Rozumiem, że jak ktoś wyrwie Ci torebkę na ulicy to zaczniesz się śmiać do rozpuku?

Każdy wydaje pieniądze na co chce. Jak ktoś się włamuje na cudze konta i kradnie "eurogąbki", to dlaczego miałby się nie włamać na cudze konto bankowe? Apetyty rośnie w miarę jedzenia.. .
Poza tym, te gry to czysty biznes (no, może nie taki czysty;p).
Ale mnie nie interesuje na co ludzie wydają swoje pieniądze, niech sobie kupują nawet powietrze na Marsie. Śmieszy mnie nie kradzież, a jedynie to, że można wydawać te pieniądze na rzeczy wirtualne, nie wiem...może dlatego, że samej nie przyszłoby mi do głowy w takie bzdety( dla mnie to są bzdety) inwestować ciężko zarobionej kasy .
Jeszcze raz napiszę, nie popieram kradzieży (obojętnie samochodu, torebki czy eurogąbek z NK)
Stary 2011-07-13, 09:49   #9
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nynka_1987 Pokaż wiadomość
Ale mnie nie interesuje na co ludzie wydają swoje pieniądze, niech sobie kupują nawet powietrze na Marsie. Śmieszy mnie nie kradzież, a jedynie to, że można wydawać te pieniądze na rzeczy wirtualne, nie wiem...może dlatego, że samej nie przyszłoby mi do głowy w takie bzdety( dla mnie to są bzdety) inwestować ciężko zarobionej kasy .
Jeszcze raz napiszę, nie popieram kradzieży (obojętnie samochodu, torebki czy eurogąbek z NK)
Źle Cię zrozumiałam. Sorry.
Również nie rozumiem pakowania pieniędzy w zbroje i miecze... Ale dobrze, jak ktoś ma hobby.. a każde hobby wymaga jakiegoś wkładu pieniężnego... . Ale sama również nie wydaję pieniędzy na takie abstrakcje
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 14:57   #10
Lady_Kala
Rozeznanie

Razem z moim ukochanym pogrywamy w przeklętego złodzieja czasu i uzależniacza-Wowa. Widzę na serwerze i wiem, że dla mnóstwa z tych ludzi ta gra jest najważniejsza i nie jeden popadł by w ciężką depresję gdyby mu ktoś okradł konto/skasował czy ukradł gear... Poważnie!
ADOPT! SAVE A LIFE!
Life saved: 2 Milka Draka
Dwie syberian husky
Lady_Kala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 15:58   #11
olcia 810
Wtajemniczenie

Ale jak on wycenił te 500 zł? Policzył ile prądu zużył? Bo nie rozumiem.
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 16:10   #12
mushroomhunter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olcia 810 Pokaż wiadomość
Ale jak on wycenił te 500 zł? Policzył ile prądu zużył? Bo nie rozumiem.
Zapewne po tym, za ile mógłby ją sprzedać, np. na Allegro ;].
mushroomhunter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 16:44   #13
awia
Zakorzenienie

Mnie nie smieszy.

Gracze wydaja kase na polepszanie swoich postaci, ale rowniez duzo czasu i energii poswiecaja na zdobycie takich artefaktów.
Kradziez jak dla mnie zblizona do kradziezy wlasnosci intelektualnej.

Ja co prawda tez nie do konca nie rozumiem idee spedzania tyle czasu grajac na komputerze, ale ich czas ich pieniadze.
Kazdy wydaje na co lubi. Ja sie tam nie wtracam.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 16:54   #14
muszynianka
Zakorzenienie

Kradzież to kradzież, jednego bawi kradzież zbroi ale gdy już kradnie się płyty czy filmy piosenkarzom czy reżyserom to już tak zabawnie nie jest.
Wirtualna kradzież to nadal kradzież.

Zgadzam się z awia, takie ludzie mają hobby. I często są to dorośli ludzie, każdy ma jakieś rozrywki, jedne kręcą filmiki na youtubie inne są blogerkami inni sobie grają.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Śmieszy mnie nie kradzież, a jedynie to, że można wydawać te pieniądze na rzeczy wirtualne, nie wiem...może dlatego, że samej nie przyszłoby mi do głowy w takie bzdety( dla mnie to są bzdety) inwestować ciężko zarobionej kasy .
Ty się śmiejesz że ktoś wyda 500 zł na zbroję, a ten ktoś padnie ze śmiechu jak uslyszy o kremie za 200 zł, i przeturla się gdy usłyszy że mam nie wiem, paletkę cieni za 100 zł i drogie pędzle.
Ja tam mam wysoką tolerancję na takie rzeczy.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 17:02   #15
awia
Zakorzenienie

Dokładnie, hobby jest drogie ogolnie
Tak samo znajomych wiecznie cieszyly moje zakupy jeździeckie.
Dobre bryczesy 500 zl, kask 1500, oficerki od 2000 do 5000 nawet.

Kto normalny kupilby oficerki za 5000 PLN?
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 17:08   #16
muszynianka
Zakorzenienie

No a kto normalny wyda setki zł na pędzle.
To trzeba być pasjonatem, podobnie jak z książkami - specjalne wydania, też są droższe...
Z resztą takich prostych rzeczy chyba nie muszę tłumaczyć. To że coś istnieje tylko wirtualnie nie znaczy że nie jest wartością.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości