![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
my decu story...
No więc... od kilku dobrych miesięcy zaglądam na forum i w końcu odważyłam się umieścić tu kilka moich prac. Ponieważ jestem "samoukiem" będę wdzięczna za wszystkie uwagi. Nie boję się krytyki, więc śmiało piszcie co myślicie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez riszelie Czas edycji: 2011-01-10 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: my decu story...
Kolejne rzeczy to prezenty świąteczne made by me
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No i na koniec prezenty dla sióstr...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Piękne prace
![]() ![]() Pudełko z bałwanem super ![]() Bardzo podoba mi się kolorystyka i staranność Twoich prac. Co do Klimta - ostatnio jest jakiś szał na niego, codziennie widzę dekupażowe prace z wykorzystaniem jego dzieł. Trochę go za dużo widzę i przestaje na mnie robić takie wrażenie, jak zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki za pozytywne komentarze
![]() ![]() anulkaczarna - niestety nie posiadam większej ilości serwetek z tymi kwiatami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jestem pod wieelkim wrazeniem Twoich pierwszych prac.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Witaj,
![]() Bardzo podobają mi sie Twoje prace, świetnie dobierasz kolory i motywy, tylko przydałoby sie nieco wiecej warstw lakieru i małe przetarcie papierem ściernym pomiędzy nimi. Spróbuj dopieścic jedną prace kilkunastoma warstwami lakieru a sama przekonasz się jaka jest różnica. Troszke też przeszkadzają mi pomaziane zawiaski i zamki, ja zawsze je odkręcam i po zakoczeniu pracy przykręcam, wtedy są czyściutkie. Ale to są takie małe techniczne sugestie , bo Twoje prace są świetne. ![]() Czekam na następne...
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witaj!I ślicznie i w miarę starannie i rzeczywiście dobry dobór motywów.Na pierwszym kuferku jak dla mnie za dużo tego brązu,szczególnie na wieczku.Dałabym go tylko tak aby wyglądał na pobrudzony.Pudełeczko na aniołka i cała aranżacja słodziutkie.Komplety dla sióstr napewno je ucieszyły.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za wszelkie uwagi
![]() ![]() ![]() ![]() jambolaja - też się zgadzam, że na wieczku było za dużo brązu... Niestety, przedobrzyłam w pewnym momencie z farbą (mam tendencję do "przedobrzania" ![]() ![]() babagaga - w tych pudełkach nie widziałam żadnych śrubek do odkręcenia elementów metalowych. Wyglądają jakby były wbite, albo przyklejone na stałe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety nie wszystkie zawiasy można samemu zdemontować i zamontować ponownie, trzeba sobie jakoś radzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne prace. Najbardziej podoba mi się ta skrzyneczka w czerwono-czarno-szare kwiatki. Jest rewelacyjna. No i oczywiście bałwanek też się podoba.
I aż się wierzyć nie chce, że to dopiero początki Twojej pracy z deco... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Osiołek z zakątka :)
|
Właściwie mogę się podpisać w całości pod opinią babagagi
![]() ![]() ![]() Mnie osobiście najbardziej podoba się pierwsza skrzynka. Chociaż muszę się zgodzić z jambolają, że mogłoby być mniej ciemnego tła, ale ta skrzynka jest zrobiona w taki mroczny sposób na wzór prac Asket, mnie się generalnie podoba. Ma swój styl i charakter. Osobiście tylko dałabym mniej kraka, ale to już kwestia gustu a na ten temat się nie dyskutuje ![]() Bałwankowa skrzynka fajna, podoba mi się ten wesoły motyw i pocięcie motywu ozdobnymi nożyczkami, bardzo ciekawy efekt. Natomiast jedna uwaga, zdecydowanie więcej lakieru jak już napisała Grażynka. Jak pomalujesz kilkonastoma warstwami lakieru jakąś pracę to dopiero wtedy zobaczysz różnicę ![]() ![]() ![]() Witaj wśród pozytywnie zarażonych ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ______________________ Pozdrawiam, Basia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pięknie dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do pudełka z bałwankiem to od razu chciałam wyjaśnić, że moim największym wkładem w tę pracę było znalezienie genialnej serwetki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Tym bardziej ogromne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Pojemniczek na długopisy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Bardzo ładne te Twoje pudełeczko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
|
Bardzo ładny dekupojemnik
![]() ![]() ![]() Od razu zrobiło się wiosennie, piękne motywy aż miło popatrzeć ![]() Co do lakierowania to po szlifowaniu ponownie lakierujesz, ostatnią warstwę lakieru pozostawiasz już nie szlifowaną. Szlifować należy zacząć gdzieś po 4 warstwie lakieru i szlifować też co mniej więcej 4 warstwy. Jak będziesz robić to częściej to będzie to syzyfowa praca - co namalujesz to zetrzesz papierem ![]() Woskiem można oczywiście wykańczać pracę, są niesamowicie przyjemne po nim w dotyku. Zwłaszcza samo drewno jest rewelacyjne po wosku, np. elementy bejcowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Pupil, a możesz mi polecić jakieś konkretne woski? Ostatnio oglądałam takie do samochodów, ale nie byłam przekonana czy można je stosować do decu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
Woski samochodowe nie nadają się
![]() Zajrzyj do Castoramy lub innych sklepów budowlanych. Do drewna są świetne właśnie woski ze sklepów budowlanych. W Castoramie jest też mały dział z preparatmi do renowacji mebli - tam z pewnością znajdziesz woski ![]() Możesz też nabyć woski w sklepach z artykułami do decu: http://www.decoupage.art.pl/product_...oducts_id=1670 http://www.swiatmargo.pl/magic_touch...ml,46,592.html - woski kolorowe http://www.decoupage.net.pl/index.ph...dm=25&idp=3937 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Podobaja mi się wszystkie prezenciki, które zrobiłaś, ale najcudowniejsze jest dla mnie pudełeczko z bałwankiem - mega urokliwe
![]() Pudełeczko na długopisy również bardzo fajnie Ci wyszło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Witaj wsrod decupazystek;D
Prace jak na pocztki sa bardzo, ale to bardzo ladne. dziewczyny napisaly co jest nie tak i sie pod tym podpisuje.wszystko mi sie podoba, a najbardziej pudelko na dlugopisy i pudelko z balwankiem! super! i czekam na wiecej ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe komentarze
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś dołączam pudełko, którego wieko okleilam papierem do scrapbookingu... Środek zepsułam malując podziałki na niebiesko, ale nie mam już ochoty na zdzieranie farby i ponowne malowanie, wiec musi tak zostać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
Fajna szkatułka czy herbaciarka
![]() A przedziałki po prostu możesz przetrzeć patyną, wyjdą stare z przebłyskiem błękitu - powinno być ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Bardzo bardzo bardzo fajna szkatułka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.