|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy któraś z Was kupowała telefon w sklepie internetowym orange?
cześć dziewczyny,
jak w temacie - czy któraś z Was kupiła telefon i zawarła umowę na abonament w skleoie internetowym sieci Orange? jeśli tak, to czy te zakupy są bezpieczne? jaki rachunek i dowód tożsamości trzeba pokazać przy odbiorze kurierowi? po jakim czasie wysyłają telefon? z góry dzięki, za informacje ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy któraś z Was kupowała telefon w sklepie internetowym orange?
Cześć
![]() Ja przedłużałam umowę przez internet, wszystko było w porządku. Zamówienie złożyłam w środę, a w piatek już miałam telefon. Podpisałam umowę, a kurier chciał tylko pesel. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zanim podpiszesz umowę, przeczytaj ją kilka razy. TŻ jest głupkiem i nie przeczytał i w ten sposób od prawie 3 lat jest na abonamencie a nie na mixie i nie ma obiecanych bonusów za przedłużenie umowy...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
My kupiliśmy synowi abonament z telefonem przez net od Orange
![]() Już prawie dwa lata temu,więc szczegółów nie pamiętam... pamiętam,że sto razy czytaliśmy umowę ![]() ![]() W sklepie on line są różne promocje czasem niedostępne u konsultanta (ale z konsultantem można negocjować,ze stroną nie za bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
telefon był ok,a kurier chciał tylko dowód osob. i podpis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ciocia przedłużała umowę i zamówiła telefon dla mnie
![]() Telefon doszedł po 1-2 tyg na jej adres, więc nie wiem jak to jest z tym dowodem tożsamości... Zakupy są bezpieczne ![]() Przed zamówieniem telefonu poczytaj na forach o nim, bo do ręki go przed zamówieniem nie weźmiesz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja 2 raz przedłuzałam umowe przez internet. tel i umowa przychodziła w przeciagu tygodnia. ostatnio przedłzyłam umowe i przeszłam na abonament okres rozliczeniowe miał sie zaczac 14 lipca a mamy 16 ja dostałam własnie doładowanie jeszcze z mixa nie wiem o co chodzi. juz miałam przejsc na abonament a tu co??????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja zamawiałam telefon dwa razy- za pierwszym razem umowa miała być na 18 m-cy, niestety przyszła na 24 m-ce. Niestety poganiana przez kuriera- nie przeczytałam jej, myśląc, że wszystko jest ok- podpisałam. Oczywiście można odstąpić od umowy, ale przyznam , nie chciało mi się w to bawić, bo zależało mi akurat na abonamencie z orange.
Tydzień temu, znowu przedłużyłam umowę z orange w sklepie. Chciałam w salonie na miejscu, ale niestety żaden salon- nie dawał mi takich promocji na telefon- jak właśnie sklep internetowy. W sklepie internetowym telefon był 100 zł tańszy. Tym razem przeczytałam dokładnie umowę i jak na razie wszystko się zgadza. Tak więc przeczytaj dokładnie umowę - czy to jest dokładnie to o co ci chodzi. Szczególnie zwróć uwagę na to- na ile jest umowa, czy są dane promocje, a przy przedłużaniu- czy to nie jest przypadkiem jakaś nowa umowa- na inny numer telefonu- bo słyszałam, że tak też potrafią zrobić. Zamiast przedłużenia- zupełnie nowy abonament. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja przedłużałam i czekałam na telefon 3tyg. (może dlatego że iphone). Czytaj umowę pięćset razy.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
ja zadzwoniłam dzis do Biura Obsługi klienteli i w koncu sie dowiedziałam co sie stało. wyobrazcie sobie ze oni moja umowe przegapili. wszystko zostało zatwierdzone tylko ze "zapomnieli" zmienic mi na abonamet...czyste zarty. jako zadosc uczynienie dostałam rekompensate w postaci doładowania 100% tego co miałam w miksie a abonament wejdzie dopiero w sierpniu. dobrze ze ja tam zadzwoniła.
Warto zamawiac przez internet, mozna kupic taniej telefon i wiecej prezentow sie dostaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie widziałam,ze mój telefon jest tańszy nawet o 300zł w internecie.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tak,to bezpieczne.
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Telefon przyszedl i umowa ok ale chcieli ode mnie wyciagu z konta bankowego, nie po to zeby sprawdzac co w nim jest tylko zeby zobaczyc ze mam konto bankowe. A jak nie konto to chcieli kilka ostatnich rachunkow placonych na moje nazwisko.
Najlepiej tam przedzwonic i sie spytac co bedzie potrzebne. Dodam tylko ze o osobach pracujacych w orange moge tylko powiedziec slowa niecenzuralne i forum by nie starczylo. Wywala klientow z salonu jak im sie cos nie podoba, nic nigdy nie wiedza albo nie moga powiedziec, jak sie w koncu spytalam co oni moga w tym salonie to powiedzieli- doladowac pani konto. Koniec... Powiedzialam im ze w takim razie moga sie bujac i ide do ery. W erze od razu kierownik z emna rozmawial, wszystko wiedzial, wszystko mogl, cud miod i orzeszki. Tylko w orange mialam niby jakis bonus dostac, ktorego koniec koncow nie dostalam bo chcieli 300 zl kaucji za zalozenie numeru... jak juz zalozylam na innych zasadach, dosc niekorzystnychm to nastepnego dnia zadzwonili jaka to oferte dla mnie maja, 500 minut darmowych, 3 numery darmowe, darmowe weekendy i po 18. Wyobrazacie sobie jaka .... mnie trafila? Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-07-16 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.