czy któraś z Was kupowała telefon w sklepie internetowym orange? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 12:29   #1
victoire
Raczkowanie

czy któraś z Was kupowała telefon w sklepie internetowym orange?

cześć dziewczyny,

jak w temacie - czy któraś z Was kupiła telefon i zawarła umowę na abonament w skleoie internetowym sieci Orange?

jeśli tak, to czy te zakupy są bezpieczne? jaki rachunek i dowód tożsamości trzeba pokazać przy odbiorze kurierowi? po jakim czasie wysyłają telefon?

z góry dzięki, za informacje

pozdrawiam
victoire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 13:16   #2
speechless
Raczkowanie

Dot.: czy któraś z Was kupowała telefon w sklepie internetowym orange?

Cześć
Ja przedłużałam umowę przez internet, wszystko było w porządku. Zamówienie złożyłam w środę, a w piatek już miałam telefon. Podpisałam umowę, a kurier chciał tylko pesel.
Stary 2011-06-04, 14:46   #3
baby montana
Zakorzenienie

zanim podpiszesz umowę, przeczytaj ją kilka razy. TŻ jest głupkiem i nie przeczytał i w ten sposób od prawie 3 lat jest na abonamencie a nie na mixie i nie ma obiecanych bonusów za przedłużenie umowy...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 16:07   #4
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

My kupiliśmy synowi abonament z telefonem przez net od Orange
Już prawie dwa lata temu,więc szczegółów nie pamiętam... pamiętam,że sto razy czytaliśmy umowę zapłaciliśmy przelewem i stos. długo czekaliśmy na kuriera - kilka dni (długo,bo ok. 12 minut od domu mamy salon w sumie można było podejść,ale jakoś tak wyszło.....
W sklepie on line są różne promocje czasem niedostępne u konsultanta (ale z konsultantem można negocjować,ze stroną nie za bardzo

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 18:06   #5
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez victoire Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

jak w temacie - czy któraś z Was kupiła telefon i zawarła umowę na abonament w skleoie internetowym sieci Orange?

jeśli tak, to czy te zakupy są bezpieczne? jaki rachunek i dowód tożsamości trzeba pokazać przy odbiorze kurierowi? po jakim czasie wysyłają telefon?

pozdrawiam
trzeba przezytac umowe,bo pracownicy ORANGE nie zawsze uwzględniają promocje w umowie.mnie zdarzyło się czegoś nie dostac w kontynuacji i musiałam to odkręcać telefonicznie.owszem,dost ałam to,ale po 3 mies i wstecz nie zwrócili naliczania sek. za darmo.
telefon był ok,a kurier chciał tylko dowód osob. i podpis.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 18:24   #6
Brodorex
Przyczajenie

Ciocia przedłużała umowę i zamówiła telefon dla mnie Wybrałam lg kf750
Telefon doszedł po 1-2 tyg na jej adres, więc nie wiem jak to jest z tym dowodem tożsamości... Zakupy są bezpieczne
Przed zamówieniem telefonu poczytaj na forach o nim, bo do ręki go przed zamówieniem nie weźmiesz...
)
Brodorex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 11:10   #7
negri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez victoire Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

pozdrawiam
w październiku 2010r. kupiłam tel. na abonament -już nie pamiętam dokładnie, ale realizacja była szybka, chyba ok. tygodnia. Kurierowi musiałam pokazać dowód i jakiś rachunek, np. za tel. Pierwszy raz tak kupowałam i wszystko poszło sprawnie. Jedyne, co mi się później nie podobało, to to, że wszelkie reklamacje musiałam załatwiać w specjalnie dedykowanym salonie obsługi - właśnie dlatego, że zawarłam umowę przez esklep (miałam wadliwy tel., ale już jest ok). Całe szczęście taki salon jest niedaleko mojego domu

negri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 22:54   #8
Ania09121983
Zadomowienie

ja 2 raz przedłuzałam umowe przez internet. tel i umowa przychodziła w przeciagu tygodnia. ostatnio przedłzyłam umowe i przeszłam na abonament okres rozliczeniowe miał sie zaczac 14 lipca a mamy 16 ja dostałam własnie doładowanie jeszcze z mixa nie wiem o co chodzi. juz miałam przejsc na abonament a tu co??????
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 07:55   #9
craliti
Raczkowanie

GG do craliti

Ja zamawiałam telefon dwa razy- za pierwszym razem umowa miała być na 18 m-cy, niestety przyszła na 24 m-ce. Niestety poganiana przez kuriera- nie przeczytałam jej, myśląc, że wszystko jest ok- podpisałam. Oczywiście można odstąpić od umowy, ale przyznam , nie chciało mi się w to bawić, bo zależało mi akurat na abonamencie z orange.
Tydzień temu, znowu przedłużyłam umowę z orange w sklepie. Chciałam w salonie na miejscu, ale niestety żaden salon- nie dawał mi takich promocji na telefon- jak właśnie sklep internetowy. W sklepie internetowym telefon był 100 zł tańszy.
Tym razem przeczytałam dokładnie umowę i jak na razie wszystko się zgadza. Tak więc przeczytaj dokładnie umowę - czy to jest dokładnie to o co ci chodzi. Szczególnie zwróć uwagę na to- na ile jest umowa, czy są dane promocje, a przy przedłużaniu- czy to nie jest przypadkiem jakaś nowa umowa- na inny numer telefonu- bo słyszałam, że tak też potrafią zrobić. Zamiast przedłużenia- zupełnie nowy abonament.
craliti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 11:09   #10
himym
Zadomowienie

Ja przedłużałam i czekałam na telefon 3tyg. (może dlatego że iphone). Czytaj umowę pięćset razy.

Nie subskrybuję wątków.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 14:48   #11
Ania09121983
Zadomowienie

ja zadzwoniłam dzis do Biura Obsługi klienteli i w koncu sie dowiedziałam co sie stało. wyobrazcie sobie ze oni moja umowe przegapili. wszystko zostało zatwierdzone tylko ze "zapomnieli" zmienic mi na abonamet...czyste zarty. jako zadosc uczynienie dostałam rekompensate w postaci doładowania 100% tego co miałam w miksie a abonament wejdzie dopiero w sierpniu. dobrze ze ja tam zadzwoniła.
Warto zamawiac przez internet, mozna kupic taniej telefon i wiecej prezentow sie dostaje a takie nieporozumienia to rzadkosc. idzie je rozwiazac
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 17:46   #12
himym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
ja zadzwoniłam dzis do Biura Obsługi klienteli i w koncu sie dowiedziałam co sie stało. wyobrazcie sobie ze oni moja umowe przegapili. wszystko zostało zatwierdzone tylko ze "zapomnieli" zmienic mi na abonamet...czyste zarty. jako zadosc uczynienie dostałam rekompensate w postaci doładowania 100% tego co miałam w miksie a abonament wejdzie dopiero w sierpniu. dobrze ze ja tam zadzwoniła.
Warto zamawiac przez internet, mozna kupic taniej telefon i wiecej prezentow sie dostaje a takie nieporozumienia to rzadkosc. idzie je rozwiazac
No to nieźle.

Właśnie widziałam,ze mój telefon jest tańszy nawet o 300zł w internecie.

Nie subskrybuję wątków.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 17:51   #13
platekrozy
Zakorzenienie

Tak,to bezpieczne.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 23:23   #14
201604250941
Konto usunięte

Telefon przyszedl i umowa ok ale chcieli ode mnie wyciagu z konta bankowego, nie po to zeby sprawdzac co w nim jest tylko zeby zobaczyc ze mam konto bankowe. A jak nie konto to chcieli kilka ostatnich rachunkow placonych na moje nazwisko.
Najlepiej tam przedzwonic i sie spytac co bedzie potrzebne.

Dodam tylko ze o osobach pracujacych w orange moge tylko powiedziec slowa niecenzuralne i forum by nie starczylo. Wywala klientow z salonu jak im sie cos nie podoba, nic nigdy nie wiedza albo nie moga powiedziec, jak sie w koncu spytalam co oni moga w tym salonie to powiedzieli- doladowac pani konto. Koniec... Powiedzialam im ze w takim razie moga sie bujac i ide do ery. W erze od razu kierownik z emna rozmawial, wszystko wiedzial, wszystko mogl, cud miod i orzeszki. Tylko w orange mialam niby jakis bonus dostac, ktorego koniec koncow nie dostalam bo chcieli 300 zl kaucji za zalozenie numeru... jak juz zalozylam na innych zasadach, dosc niekorzystnychm to nastepnego dnia zadzwonili jaka to oferte dla mnie maja, 500 minut darmowych, 3 numery darmowe, darmowe weekendy i po 18. Wyobrazacie sobie jaka .... mnie trafila?

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2011-07-16 o 23:27
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości