![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ty i teściowa... wcześniej i dziś.
Nie znalazłam takiego wątku, a szukałam
![]() Zastanawia mnie czy zmieniły się Wasze relacje z teściowymi? Jestem ze swoim TŻ od roku i mam wprost cudowne relacje z jego mamą. To wspaniała kobieta. Pożycza mi wszystkie swoje ubrania (proponuje zawsze przed imprezą), biżuterię, układa włosy. Zaprasza na kawę nawet kiedy Tż nie ma w domu. Plotkujemy sobie zawsze do woli, ostatnio jeździmy nawet razem na zakupy. Nie ma córki (za to 4 synów) i czasem mam wrażenie, że traktuje mnie właśnie jak taką córkę, której się nie doczekała. Nie mogę powiedzieć o niej złego słowa! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ty i teściowa... wcześniej i dziś.
Przeciez Twoj facet nie jest Twoim mezem. Skad wiec slowo "tesciowa"?
Nie wydaje Ci sie, ze martwisz sie na wyrost potencjalna zmiana relacji? btw: pozyczanie ubran od matki chlopaka wydaje mi sie dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja mam normalny kontakt (ja 20 lat, On 20 lat, razem jesteśmy 1,5 roku)- wpadnę na obiad, pogadam i nic więcej. Mam kumpelę, która z mamą swojego faceta rozmawia przez telefon, a jest z nim dopiero od 6 miesięcy...
Może kwestia takiego wychowania, ale ja nie dązę do tego, żeby mieć z Jego rodzicami świetne kontakty- albo mnie lubią albo nie, zwisa mi to :p natomiast głupio bym się czuła rozmawiając z jego rodzicami przez telefon albo pożyczając od Jego mamy rzeczy ![]() I na pewno nie dam się wkopać w mieszkanie z Jego rodzicami czy zaraz koło nich. Lubię być samodzielna, mam swoje zdanie i łatwo się irytuję gdy ktoś mi się wtrąca w moje życie, nawet jeśli ma dobre intencje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;27617619]Przeciez Twoj facet nie jest Twoim mezem. Skad wiec slowo "tesciowa"?
Nie wydaje Ci sie, ze martwisz sie na wyrost potencjalna zmiana relacji? btw: pozyczanie ubran od matki chlopaka wydaje mi sie dziwne.[/QUOTE] mi "tesciowa" (matka chlopaka) pozycza ubrania :p i ja jej tez czasami i jakos dla mnie to nie ejst dziwne ![]() ![]() Moje relacje z mama mojego chlopaka sa ciagle takie same ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Słowo 'teściowa' stąd, że pytam o relacje z teściowymi kobiet zamężnych
![]() Poza tym nie widzę nic dziwnego w tym, że pożyczy mi czasem fajną kieckę na wesele ( to młoda kobieta, w dodatku ma świetny styl). Zapytałam grzecznie, więc zamiast uwag, prosiłabym o podzielenie się doświadczeniami ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Malo ktora dziewczyna moze pochwalic sie takmi relacjami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Myślę,że macie bardzo fajne relacje i też mi się wydaje,że nie zmienią się na gorsze.
Moja teściowa ma 70 lat, jest gadatliwą i mądrą staruszką. Sugeruje wiele rzeczy, ale nigdy nas do niczego nie zmusza. Jej ulubione słowa: "Z resztą co ja tam wam mówię, zrobicie jak uważacie" ![]()
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mama mojego faceta jest naprawdę super. Zawsze piecze mi tort na urodziny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale niestety zbytnio nie mogę się wypowiedzieć na ten temat , ponieważ mama mojego TŻ mieszka w Polsce , a ja z Nim w Anglii... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
nie da sie ogolem odpowiedziec na to pytanie to zalezy jak kazdemu toczy sie zycie , ja z mama mojego partnera mialam swietny kontak zawsze mowila i dalej mowi ze szkoda ze nia m takiej corki jak ja , jednak teraz jest trosze wiekszy dystans , poniewaz z TŻ zamieszkalismy razem i mamy dzidziusia , i mamuska jest lekko zazdrosna choc nieraz jak popstrykam sie z jej synusiem czesto stoi za mna.. heh choc mi na tym nie zalezy....do czego zmierzam , jego mama jest ok ale jest z tych co " to nie ze ja sie wtracam ale powinniscie to dac tu a to tu " ale sie nie wtraca i za duzo chcieli by z tata mojego mena czyli moim tesciem spedzac z nami czasu ahhhh a ja juz troszke inna jestem nie jestem szra myszka ktora cieszyla sie z akceptacji przyszlych tesciow ...teraz mam dzidzie mam swoje zdanie w kazdej sprawie co najwazniejsze umiem wypowiadac je glosno i wyraznie , jestem pania swojego domu itp a nie u tesciowej ............ kurde strzez sie od mieszkania z tesciowa nawet jesli jest the best , bo mozesz stracic z nia dobry kontakt a co bedzie dalej zalezy od was , pozdro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moje relacje z teściową są fajne od 3 lat czyli odkąd nie mieszkamy razem
![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;27617619]Przeciez Twoj facet nie jest Twoim mezem. Skad wiec slowo "tesciowa"?
[/QUOTE] a jak krótko i zwięźle nazwać matkę TŻa? nie mówię o związkach mających np. pół czy rok stażu...wtedy to może ciut za szybko, ale skoro z TŻem (nie mężem) jestem od 8 czy 9 lat, mamy dziecko i wspólne mieszkanie, a ślubu nie...to nie wydaje mi się, że mówienie o matce mojego Towarzysza Życia "teściowa" jest na wyrost... co do samego tematu wątku- początkowo byłam zapatrzona w "teściową" jak w obrazek, wydawała mi się super uczynną kobieciną, mega zorganizowaną, zaradną i przede wszystkim taką "do rany przyłóż".to było na początku mojego związku z TŻem gdzie patrzyłam na niego i na całą jego rodzinę przez różowe okulary, poza tym chyba teściowa chciała dobrze wypaść i stąd wydawała się taka miła. Po latach...nie lubię tej kobiety i ona mnie też nie lubi. Ale nie lubię jej nie "od tak sobie"...długo i dużo pracowała na moje nie lubienie. Czary goryczy dopełnił jej beznadziejny stosunek do własnego wnuka(a mojego synka), bardzo nierówne traktowanie dzieci jej dwóch synów, oraz to, że jest niewdzięczna za okazaną pomoc. Ogolnie- moja teściowa to "złota kobieta" gdy spędza się z nią 5-15 minut raz w miesiącu i nie zauważa, że np. wnuczce dała na raz 3 prezenty a wnukowi "zapomniała" cokolwiek kupić...albo nie kupiła, bo "on taki mały i tak nie zrozumie" Ale jeśli mamy się widzieć choćby przez weekend- to staje się utrapieniem i niestety potrafi sprawić wiele przykrości, poza tym nie jest w stanie ogarnąć tematu pod tytułem "ja też mam w tym mieście własną rodzinę"- wydaje jej się, że gdy przyjeżdzamy z TŻem do naszej rodzinnej miejscowości to powinnam cały weekend spędzać u niej w domu i najlepiej nigdzie nie wychodzić, z moją rodziną się nie spotykać, za to sprzątać u niej piętra, gotować obiady i piec ciasta, oczywiście wszystko z niemowlakiem na ręku- gdy zamiast tego idę do swoich rodziców, dowiaduję się od niej, że NIGDY jej nie pomagam, a przecież powinnam(sic!) Mam też do niej wielki żal o brzydkie zachowania wobec mojego synka i brak akceptacji dziecka z powodu decyzji rodziców (np. to jak daliśmy dziecku na imię jej nie odpowiada), oraz o to, że mimo bycia z moim TŻem jakieś 8 czy 9 lat razem,wspólnego potomka i całkiem ustabilizowanej sytuacji życiowej, tesciowa mówi o mnie per "sympatia" (np. gdy opowiada komuś o tym co u niej mówi "przyjechał do mnie X z sympatią i synem"). tak więc relacje się zmieniły z czasem- na początku było cud-miód i orzeszki...teraz jest smutno-nie miło i gorzko ![]() ale się wyżaliłam na teściówkę...pewnie ją uszy pieką ![]()
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2011-06-19 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
To zalezy od czlowieka.
Moja ex tesciowa byla super kobita do dzis mamy jakis tam kontakt i wspominamy ten czas bardzo milo. Ona bardziej lubila mi sie zwiezac ze swoich problemow bo byla bardzo wrazliwa osoba. Ale i tak lubila wsadzic swoje piec groszy czasami. Moja obecna tesciowa dala mi popalic na maxa. Mialysmy ostre sciecia. Ja sew kasze nie dam dmuchac wiec bylo ostro. Spoko sie z nia czasem gadalo jak bylo na luzie, wystarczylo, ze sie sprzeciwilismy czemus i bylo pieklo. Ona czesto uwazala, ze my to w d... bylismy i g... widzielismy. Ona wie lepiej bo my jestesmy z amlodzi zeby cos pojac. Spoko, ze masz taka tesciowa, ale powiem Ci z doswiadczenia, ze dwie baby w domu, zwlaszcza w kuchni to nie jest dobry pomysl. Ona nawet moze Ci nic nie mowic , ani Ty jej, ale po czasie zaczyna sie odczuwac te inna atmosfere. Nie polecam mieszkania z tesciowa jaka by nie byla super.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No ja wg mamy TŻ jestem koleżanką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- naprawdę tego nie rozumiem...choć może...czekaj czekaj...nie mieszkacie pewnie razem? jakbyście zamieszkali to może byś awansowała na "współlokatorkę"...a po jakimś czasie..moze nawet na "sympatię" ![]() co za "dziwne ludzie" z tych teściowych?!
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ej no wiesz...moja mnie też ponoć "tak bardzo lubi"...niestety zdarzyło sie nie raz, ze np. moje wypieki, specjalnie przygotowywane przez całą noc przed świętami, w końcu lądują u psa w misce, bo teściowa pamiętała, żeby ciasta od innych synowych wyjąć na stół,a jedynie "zapomniała" o moich
![]() eh..o teściowej i jej "tak bardzo lubieniu" mogłabym książkę napisać
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Uzależnienie
|
Ja miałam z mamą tż super relacje, fajna, otwarta kobieta
![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
bardzo fajnie ,że masz taką relacje ale nie zapominaj ,że "wątróbka nie mięso, synowa nie córka"
![]() w sytuacjach kryzysowych miedzy tobą a jej synem nigdy nie bedzie obiektywna.....i po ślubie faktycznie moze sie zmienić, będzie was obserwować, patrzyć jak sie sprawujesz jako żona ![]() trzeba zachować jednak zdrowy dystans....nie rozluźniaj relacji ale pamiętaj ,że czasem cios pada z niespodziewanej strony. Ja tez miałam super relacje z teściową, po czym raz mnie brzydko potraktowała i zapamiętałam to sobie, od tamtej pory zawsze brałam na nią poprawkę, choć dalej zachowywała się jakby nic się nie stało
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z TZ prawie 2 lata a mame to ma super
![]() Nie mieszkamy razem, ale czesto jezdzimy do jego rodzicow na weekendy no i na wakacje za granice bo wsrod mlodych ciezko znalesc chetnych ktorzy wygospodaruja wolny czas i jednoczesnie są przy kasie.. Do tego zdarzają się wspolne imprezki. Tez jego mama pozycza mi czasem jakies fajne ciuchy, czasem jak cos kupi na np allegro a nie podpasuje to sie pyta czy mi sie podoba i jak chce moge brac bo co ma w szafie lezec itd. Do tego zawsze prawde powie czy mi w czyms dobrze czy nie, pozyczy dodatki jak ma wizje na stylizacje itd ![]() Ogolnie rowna babka, na czasie. I mimo ze to 'dopiero' dwa lata zwiazku to jestem nazywana synowa, czy to u jakis znajomych jego rodzicow czy na podpisach pod wspolnymi zdjeciami ![]()
Lepiej Żałować Tego Co Się Zrobiło, Niż Tego Że Się Czegoś Nie Podjęło ![]() ![]() Edytowane przez Malinezja Czas edycji: 2011-06-20 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobnie, doczytałam, że nie mieszkacie razem... Ja mieszkam z moim od prawie 2 lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem z moim chłopakiem rok i dzięki Bogu kontakty z jego mamą mam zerowe
![]() Za to nie rozumiem, jak można świadomie decydować się na mieszkanie z teściami... Masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() teściowa la'Mbria po prostu okazuje jej brak szacunku nazywając ją sympatią syna , tworzą rodzinę już od kilku dobrych lat , mają dziecko a ona wyskakuje z sympatią ![]() Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2011-06-20 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Ja z mamą tżta mam umiarkowane stosunku. Nie traktuje jej broń boże jak przyjaciółki
![]() ![]() ![]() A co do zamieszkania z teściami - nigdy w życiu ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Teściowa" la'Mbrii ma solidnie za uszami (pamiętam poprzednie wątki), ale może w tej sytuacji akurat nie chce dziewczyny poniżyć, a sama czuje się niezręcznie? A może w ten (idiotyczny) sposób próbuje nakłonić ich do ślubu? Oraz: jakie podejście? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.