|
Notka |
|
Moje wakacyjne przygody Konkurs z nagrodami! Chcemy abyście troszkę powspominały i opisały swoje najlepsze w życiu wakacje, albo najciekawszą, najśmieszniejszą przygodę wakacyjną. Mile widziana oprawa zdjęciowa lub graficzna ;) |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Hmmm ... Wakacyjne przygody . ?
Tyle tu ślicznych zdjęć i opowieść wakacyjnych . A moje wakacje są zazwyczaj tak samo smutne i nudne jak co roku . Mam 16 lat i wszyscy w moim wieku mają pełno zajęć na wakacje, że się nie wyrabiają . Dzwonią w kółko znajomi, żeby z nimi wyjść, gdzieś u kogoś śpią, imprezy, dyskoteki, ogniska nawet praca . A ja ? Śpię do 11 chodzę spać ok.1-2 . W tym odstępie czasu siedzę cały czas na komputerze, z jakimiś przerwami jak wyjście z psem na dwór czy do sklepu . Znajomi nie mają dla mnie prawie wgl. czasu ( Znajomi czyli liczba 6 osób ) Nie mam chłopaka . A jak nie siedzę na komputerze to czytam książki (Max. we wakacje 7 książek nie mających mniej niż 300 stron ) .Rzadko się tam z kimś zobaczę, czasami mnie odwiedzi babcia . Jeszcze w tym roku nie jadę na żadne wczasy . A pracę jak chciałam znaleźć to niby nigdzie nikogo nie potrzebują . Czy u was też tak smutno i nudno w te wakacje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hmmm ... Wakacyjne przygody . ?
Cytat:
btw. zwykła czcionka jest naprawde lepsza
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Festiwale i wakacje ze znajomymi . ? Moi rodzice i dziadkowie się nie zgadzają . Fajnie masz że ty mogłaś jechać .Niestety u mnie to nie możliwe .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Też mam tak samo wszyscy gdzieś wyjeżdżą. A ja co? Sam szara myszka w domu siedzę coś tam pomagam i tyle moich wakacji oprócz tego że mogę się wyspać porządnie. Szukałam jakiejś też pracy ale gdy już mogłam to byłam czym innym zajęta. Niestety...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
w łodzi dzieje się dużo. Daleko do niej masz? A moze poszukałabyś sobie jakiejś pracy zaocznej? nie namęczyłabyś się , a np pracując przez lipiec miałabyś potem argument wobec rodziców, nie pozwalających na wyjazd wakacyjny. Mogło by ich przekonać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jak się chce, to się da mieć udane wakacje bez wielkich nakładów finansowych
![]() Jeśli lubi się być w ruchu wystarczy chwycić za rower, rolki, kijki albo nawet bez niczego wybrać się na pieszą wycieczkę po okolicy - do parku, lasu, na jakieś łąki. Samemu albo z kimś znajomym, zrobić zdjęcia natury albo urządzić sobie na wzajem sesję zdjęciową ![]() Masz psa? Jeszcze lepiej, na pewno się ucieszy ze sporej dawki ruchu. Możesz nauczyć go różnych poleceń czy sztuczek. Czytanie książek - to się chwali, ale zamiast kisić się w domu można wypożyczyć coś ciekawego z biblioteki i poczytać na łonie natury ![]() To dobry czas, żeby dokładnie poznać swoje miasto/okolicę. Jego historię, ciekawe miejsca, zabytki, pomniki, muzea. Albo udać się w tym celu do większego miasta - na przykład do Łodzi, jeśli mieszkasz w okolicy. Jeśli lubisz makijaż albo modę możesz zastanowić się nad fajnym łączeniem ciuchów/kolorów na powiece na różne okazje - później np. zrobić fotki i zebrać je sobie w jakimś folderze czyniąc tym samym źródłem inspiracji na przyszłość. Co powiesz na kino? Można się dobrze bawić niekoniecznie w towarzystwie znajomych, a zamiast iść do popularnej sieciówki można poszukać jakiegoś mniejszego kina studyjnego w którym panuje zapewne nieziemski klimat ![]() Może masz blisko do jakiejś fajnej atrakcji turystycznej - ruin zamku, skansenu, zoo, wesołego miasteczka? Mogłabyś wybrać się z kimś znajomym albo nawet wyciągnąć rodziców/babcię na małą wycieczkę - może nie tylko na jeden dzień a na cały weekend? Pewna alternatywa dla wczasów. Nie ma co narzekać, tylko trzeba ruszyć cztery litery do działania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
myśle że do takiej sytualcji najlepszy będzie cytat:
"zrób coś, przestań pierd*lić jak Ci jest smutno." ![]() -krótko, zwięźle i na temat.
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem rok młodsza od autorki wątku a wakacje były cudowne i pełne luzu ![]() może dlatego, że mam jakieś 60km do morza i na obrzeżach miasta mam działkę babci (prawnie jak skoncze 18 bedzie moja) gdzie caly czas spalam z przyjaciolkami i innymi znajomymi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja miałam półroczne wakacje na Wyspach Kanaryjskich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Są fajne tanie oferty na www.travelway.pl korzystał ktoś z tego biura podróży? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
znacie jakieś fajne miejsca na wakacje lub ferie
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie wszystkie nadmorskie miejscowości <3
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Polskie góry są wspaniałe: nie tylko Tatry, ale też Bieszczady, Gorce, Beskidy... Mają moc przyciągania
![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.