Testy, dobre liceum. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 12:39   #1
J U L K A
Raczkowanie

Testy, dobre liceum.

Za rok będę pisać testy gimnazjalne. Chciałabym się dostać do dobrego liceum. <3 albo 6 w Gdyni?> Jestem dość w miarę dobrą uczennicą. Panicznie boję się testów. Że będę miała mały wynik itp. Moja średnia przekracza 5,0. Ile dostane punktów za średnią, jeśli ona będzie wynosiła w 3 kl. 5,25?
J U L K A jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 13:02   #2
maartuuss92
Wtajemniczenie

Dot.: Testy, dobre liceum.

Nie wiem jak jest teraz, ale kiedy ja zdawałam to poza punktami z egzaminu punktowano też oceny z wybranych przedmiotów (w zależności od profilu klasy), osiągnięcia dodatkowe + 10p za świadectwo z czerwonym paskiem i jeszcze wzorowe zachowanie ale nie pamiętam ile. Powiem ci szczerze, że nie masz czego się bać. Ucz się teraz dobrze, czytaj wszystkie lektury i na pewno dostaniesz się tam gdzie będziesz chciała. A jeśli jesteś tak dobrą uczennicą jak mówisz to spróbuj swoich sił w konkursach przedmiotowych, ich laureaci są zwolnieni z egz
p.s polecam VIII LO w bstoku

Nie zamykaj oczu - otwórz umysł.
Żyj. Poszukuj. Podążaj własną drogą.
Drogą szczęśliwego zycia...

maartuuss92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 13:03   #3
Jamajka007
Zakorzenienie

Za każdą ocenę z przedmiotów (polski, matematyka, j.obcy + dodatkowe przedmioty w zależności od profilu klasy) dostaje się punkty, wejdź na str liceum i zobacz jakie są przeliczniki. Dodatkowo punkty dostaje się za sprawowanie, konkursy przedmiotowe i osiągnięcia sportowe. Do tego oczywiście wyniki z testów.

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 16:13   #4
iguana00
Raczkowanie

Zbieram urodzinowe kliki-prezenty .. kto da ??
iguana00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 11:51   #5
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez J U L K A Pokaż wiadomość
Za rok będę pisać testy gimnazjalne. Chciałabym się dostać do dobrego liceum. <3 albo 6 w Gdyni?> Jestem dość w miarę dobrą uczennicą. Panicznie boję się testów. Że będę miała mały wynik itp. Moja średnia przekracza 5,0. Ile dostane punktów za średnią, jeśli ona będzie wynosiła w 3 kl. 5,25?
Z tymi punktami nie pomogę, bo ja 'starej daty' jestem, ale jeśli rozważasz dobre liceum w Trójmieście to oprócz Gdyńskiej 3 i 6 weź jeszcze pod uwagę Gdańską 5, 3, i 2.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez iguana00 Pokaż wiadomość
Zbieram urodzinowe kliki-prezenty .. kto da ??
A tu o co chodzi? Ma to jakiś związek z wyborem szkoły?
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 19:52   #6
Paseczkowa
Zakorzenienie

A może postaraj się zostać laureatką jakiejś olimpiady przedmiotowej ? Wtedy nie będziesz musiała przejmować się testami i punktami rekrutacyjnymi, zwłaszcza że celujesz w dobre szkoły
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 09:03   #7
Olaalla
Zadomowienie

GG do Olaalla

Hej
Ja w tym roku idę do LO w Gdyni
Poza testami dostaniesz punkty za świadectwo - z 4 przedmiotów ( do każdej klasy j. polski, 3 pozostałe zgodne z profilem, ale w niektórych szkołach wszędzie brana pod uwagę jest matematyka lub język obcy). Za 6 jest 19 pkt, 5- 15 pkt i tak dalej o 4 pkt mniej za każdą ocenę w dół Poza tym za świadectwo z paskiem są 4 pkt, za ocenę z zachowania nie ma nic. Warto brać udział w konkurach, jeśli zajdziesz odpowiednio daleko dostajesz 10 pkt, a jeśli jesteś laureatką to jesteś zwolniona z pisania egzaminów. I pomyśl o wolontariacie i pracy na rzecz szkoły - za to można w sumie zebrać 3 pkt, niby mało, ale każdy punkt się liczy
A egzaminy nie takie straszne, jak je malują Ucz się na bieżąco, czytaj lektury, rozwiązuj arkusze z poprzednich lat i przykładowe i powinno być dobrze A w szkole przed testami zawsze są od września dodatkowe lekcje przygotowujące do testów, a tuż przed testami w większości są powtórki
Powodzenia i pozdrawiam
Olaalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 09:12   #8
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olaalla Pokaż wiadomość
Hej
Ja w tym roku idę do LO w Gdyni
Poza testami dostaniesz punkty za świadectwo - z 4 przedmiotów ( do każdej klasy j. polski, 3 pozostałe zgodne z profilem, ale w niektórych szkołach wszędzie brana pod uwagę jest matematyka lub język obcy). Za 6 jest 19 pkt, 5- 15 pkt i tak dalej o 4 pkt mniej za każdą ocenę w dół Poza tym za świadectwo z paskiem są 4 pkt, za ocenę z zachowania nie ma nic. Warto brać udział w konkurach, jeśli zajdziesz odpowiednio daleko dostajesz 10 pkt, a jeśli jesteś laureatką to jesteś zwolniona z pisania egzaminów. I pomyśl o wolontariacie i pracy na rzecz szkoły - za to można w sumie zebrać 3 pkt, niby mało, ale każdy punkt się liczy
A egzaminy nie takie straszne, jak je malują Ucz się na bieżąco, czytaj lektury, rozwiązuj arkusze z poprzednich lat i przykładowe i powinno być dobrze A w szkole przed testami zawsze są od września dodatkowe lekcje przygotowujące do testów, a tuż przed testami w większości są powtórki
Powodzenia i pozdrawiam
Do którego liceum idziesz ?

Edytowane przez Paseczkowa
Czas edycji: 2010-07-24 o 17:40
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 09:14   #9
WhiteCherry
Zakorzenienie

dobra uczennica ze średnią ponad 5.0 chyba nie będzie miała problemów z testami gim? no chyba, że oceny to taki pic na wodę i dostaje się za ładne oczy
Stary 2010-06-27, 09:19   #10
Olaalla
Zadomowienie

GG do Olaalla

Paseczkowa, do I klasy

Edytowane przez Olaalla
Czas edycji: 2010-06-30 o 09:53
Olaalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości