|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pasmami czy całość?
Hej dziewczyny otóż miałam włosy dekoloryzowane z ciemnych i aktualnie mam taki hmm średni blond, nie jest jasny, nie ciemny, dokładniej to "średni srebrzysty popielaty". Ale pojawiły się odrosty, mam w domu farbę Preference ISLANDE czyli popielaty blond, wiem że wychodzi jak naturalny średni blond, mniej więcej w kolorze moich odrostów i chcę pomalować włosy omijając odrost (około 4 cm, nie chcę go dotykać i niszczyć zdrowych włosów), po umyciu włosów nie rzuca się w oczy, tylko kiedy włosy się już trochę przetłuszczą, są mniej świeże (nabierają wtedy takiej złotawej barwy, bo po umyciu są popielate) aczkolwiek obawiam się że może być inny kolor i nieciekawie będzie to wyglądać. Pomyślałam więc nad zrobieniem grubych pasemek (żeby naturalnie wyglądały) tą farbą ISLANDE mniej więcej żeby to tak wyglądało: http://thecia.com.au/reviews/n/image...k-minute-2.jpg http://madeinatlantis.com/movies_cen.../1ec190780.jpg
nie widać tu tego zbyt dobrze, ale jeśli ktoś widział Nowy Jork Nowa Miłość to skojarzy. I takie pytanie - lepiej zafarbować całość czy pasemka? Dodam że aktualnie jak umyję włoski to wyglądają okej i odrost się nie odróżnia mocno więc nie ma tragedii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pasmami czy całość?
Kurcze ja bym Ci z doświadczenia polecała zrobić jedno pasemko gdzieś w mniej widocznym miejscu i zobaczeć jak wyjdzie po prostu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Spróbuję!
![]() Ale myślę że kolor farby na 99% będzie mi odpowiadał, ale chciałabym żeby naturalnie to wyglądało i wymieszało włosy z odrostami, a ja osobiście zazwyczaj mam włosy pofalowane właśnie jak siostry Olsen, a wtedy pasma uroczo wyglądają. I teraz sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Skoro masz falowane włosy, to pasmami chyba będzie w porządku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.