![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o obiektywne spojrzenie na mój problem
hej
![]() jestem w związku z chłopakiem od roku. jest to mój PIERWSZY związek. (myślę, że może to mieć znaczenie) mój problem (bądź jego) polega na tym, że on chce być aktywny w moim życiu, natomiast nie dopuszcza mnie w ogóle do swojego. oto przykłady: - cały czas spędzamy u mnie w domu (mieszkam z rodzicami i z siostrą) ja nigdy u niego nie byłam, nie wiem gdzie dokładnie mieszka (on mieszka z ojcem i jego nową rodziną i ponoć mają zły kontakt) - jego mama mieszka w innym mieście - z 3 razy mnie tam zabral, ale zawsze wtedy, kiedy jej nie bylo, wiec nie mialam okazji jej poznac - jego siostra mieszka w tym samym mieście - nigdy nie mialam okazji jej poznac - wszystkie jego plany odnosnie wakacji, jakis wydarzen, sa bez mojego udzialu; mam wrazenie, ze jesli on jedzie ze swoimi znajomymi lub ze swoja rodzina - to ja juz nie moge - spotykamy sie glownie z moimi znajomymi (w przeciagu roku 3 razy spotkalismy sie z jego - tak to chodzi sam) zdaje sobie sprawe, ze moge troche nadinterpetowac pewne fakty, ale czuje, ze nie jest tak jak powinno byc. jest to moj pierwszy zwiazek dlatego nie mam doswiadczenia w tych sprawach, ale zawsze wydawalo mi sie, ze w zwiazku uczestniczy sie w waznych wydarzenich, organizuje sie wspolne wyjazdy nie tylko sam na sam, ale rowniez ze znajomymi. rozmawialam z nim kilka razy i tlumaczylam, ze przykro mi i ze nie chce zeby tak to wygladalo. on sie tlumaczy tym, ze jego poprzedni zwiazek przykro sie dla niego skonczyl, ze dla poprzedniej dziewczyny sie badzo otworzyl (znala jesgo rodzine, byla u niego w mieszkaniu) tylko dlaczego ja mam teraz odpowiadac za to, ze ona go potraktowala tak, a nie inaczej. czy ja przesadzam i mam cicho siedziec i czekac, az to sie zmieni? nie wiem ile razy mam mu bez skutku powtarzac, ze chce czegos wiecej. mam dac mu wiecej czasu? wydaje mi sie, ze rok to juz dosc sporo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Proszę o obiektywne spojrzenie na mój problem
Jesteś pewna, że to Twój chłopak, a nie kolega?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no wlasnie zastanawiam sie czy on mnie traktuje powaznie.
zawsze gdy zwracam na coś uwagę, przy każdej okazji, kiedy informuje mnie o swoich planach pada tekst w stylu "znowu się zaczyna" "już obrażona" - tak jakby to była moja wina Edytowane przez Petoia Czas edycji: 2016-06-05 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- - to jest paskudne zachowanie i odwracanie kota ogonem. Edytowane przez madana Czas edycji: 2016-06-05 o 17:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, ze on nie traktuje Cie powaznie, nie ma wobec Ciebie powaznych zamiarow i nie dba o Twoje uczucia. Im szybciej to zakonczysz, tym lepiej.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
tylko zastanawia mnie po co w takim razie dzwoni, przychodzi do mnie, zależy mu, żeby moi rodzice mieli o nim dobre zdanie; dlaczego to ciągnie, skoro nie traktuje mnie poważnie. przecież prościej byłoby powiedzieć, że nie chce mnie w swoim życiu i nie marnować czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
.
|
Cytat:
argument z eksią tak denny, że szkoda gadać. przez rok miał sporo możliwości przekonania się, że się jednak różnicie. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
poza tym niektórzy ludzie maja patologiczną potrzebę uchodzenia za kryształowych w oczach obcych ludzi.
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, ja mam 23 on 25. czasem już się zastanawiam czy to ze mną jest coś nie tak. tak naprawdę on sam nie potrafi mi odpowiedzieć jednoznacznie na pytanie dlaczego tak jest. owszem, może prowadzić podwójne życie, ja w końcu nie wiem gdzie mieszka, a może mieszka z żoną i dzieckiem - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Myślę tak samo jak poprzedniczki, facet coś kręci lub nie traktuje Cię poważnie. Ze wszystkimi ma zły kontakt? Z Mamą i siostrą też jest skłócony, że nie może Cię z nimi poznać? Znajomych sam sobie wybrał więc to są już ludzie, z którymi dobrze się dogaduje i do nich też Cię nie dopuszcza. Chłopak trzyma Cię na dystans. Ciężko coś doradzić w takiej sytuacji zwłaszcza, że on zaczyna przerzucać winę na Ciebie. Ja na Twoim miejscu ostatni raz powiedziałabym, że nie czuję, że traktuje mnie poważnie i jeśli nic się nie zmieni to kończymy "związek".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jedyne co przewaza na moja korzysc to to, ze zdecydowanie czesciej sie spotyka ze mna, niz z nimi... ale nie wiem czy jest sie czym pocieszac, chyba na sile probuje sobie tlumaczyc jego zachowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
on tired little feet
|
Więc pewnie tak jest.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
.
|
nie wyobrażam sobie, żeby nie znać najlepszego przyjaciela faceta i jego dziewczyny, a przy okazji siostry. wiesz... śmiech śmiechem, ale znam takich, którzy prowadzili intensywnie podwójne życie.
czy twój chłopak jest na portalach społecznościowych?
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby rodzina znała aktualną, jak najbardziej oficjalną dziewczynę lub nawet narzeczoną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
a wiem, ze jego siostra i mama wiedza o mnie... przeszlo mi czasem przez mysl, ze tak to beznadziejnie wyglada, ze moze faktycznie on prowadzi podwojne zycie, ale nie umialby tego przede mna ukryc... bardzo duzo czasu spedzamy razem (u mnie), wiem kto do niego pisze, z kim sie umawia (zreszta on mnie zawsze o tym informuje) praktycznie codziennie przed snem rozmawiamy po godzine, albo i wiecej. nie umialby tego ukryc przed "zona/dziewczyna", ze jestem ja. moze jeszcze dodam, ze on bardzo lubi mi opowiadac o mamie, babci, o siostrze. strasznie mnie to denerwuje, bo skoro tak chce sie dzielic tym, co u nich, to dlaczego nie chce zebym ich poznala ![]() wiem, ze nie ma go na portalach, wiem ze jest mi wierny, czuje to. dobrze sie dogadujemy i dobrze nam ze soba. to jest tak naprawde jedyny problem ... ale dosc istotny jak widac :/ ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
|
buahah. znam takie typy, serio. on by nigdy nie zdradził, blebleble. do tego po co portale społecznościowe - liczne ściemy mogłyby się wydać
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
on tired little feet
|
Mi coś tu śmierdzi na kilometr. Nie znam takiej sytuacji wśród swoich znajomych, u mnie to mój TZ mnie przedstawił rodzinie po 2 miesiącach znajomości, ja jego też. Coś tu jest ewidentnie nie tak bo chłopak nie ma jasnego wytlumaczenia (np alkoholizm i patologia w rodzinie) i ewidentnie coś ściemnia. Do tego fakt że nie chce poznać Cię ze znajomymi, nie planuje wyjazdów z Tobą.. mi to wygląda jak inna kobieta gdzieś tam w drugiej części jego życia
![]()
![]() |
#18 |
.
|
to zależy jakimi danymi dysponujesz :P warto przetrzepać profil siostry czy jej chłopaka :P może są tam jakieś niepokojące zdjęcia :P albo ogólnie w googlach poszukać po nazwisku/nicku używanym w sieci.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Jesteście razem rok i nie miałaś okazji przywitać się z jego najlepszym przyjacielem? Przecież w ciągu roku jest milion okazji, urodziny, imieniny, grille, wyjazdy, domówki. Na imprezy do nich chodzi bez Ciebie? Czy masz możliwość na własną rękę dowiedzieć się czegoś więcej? Masz cztery wyjścia:
1. Mówisz mu, że to jest nienormalne i nie zaakceptujesz dłużej takiej sytuacji. 2. Na własną rękę dowiadujesz się czy prowadzi podwójne życie czy nie. Jeśli prowadzi, zrywasz. 3. Czekasz aż coś się samo wyjaśni. Przy tej opcji będziesz się cały czas zadręczać wątpliwościami. 4. Zrywasz z nim teraz, żeby dłużej nie tkwić w tym przedziwnym związku. Edytowane przez grace__kelly Czas edycji: 2016-06-05 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
.
|
wiesz, ja znając krótko faceta, znając tylko jego nazwisko, wiek i miasto, znalazłam, czym się zajmuje. później dogrzebałam się do info, że ma żonę, sporo o żonie znalazłam...
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
juz znam na pamiec ich profile, niestety nie znalazlam tam nic niepokojącego. instagram również - wszystkich: siostry, jej chlopaka, jego znajomych, z ktorymi sie spotyka. NIC.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
No a jak jest z Wami? On na swoim profilu dodaje zdjęcia z Tobą, podpisuje je jakoś? Znajomi chyba widzą kiedy umieszcza fotki z dziewczyną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zastosuje sie do Twojego punktu 1. jesli mu zalezy to powinien cos z tym zrobic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nie ma w paczce jakiejś wolnej dziewczyny, do której mógłby się zalecać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- mysle, ze takie gdybanie nie ma juz sensu. widze, ze wszystkie Wasze wypowiedzi sa jednoznaczne. pozostaje mi tylko postawic mu ultimatum: albo to sie zmieni, albo nie ma sensu ten nibyzwiązek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
on tired little feet
|
Ja bym chyba nie wytrzymała w takim związku. Kij tam że nie chce Cię z nimi poznać, ale on traktuje Cię jak idiotkę skoro myśli że bzdurne wytłumaczenia o byłej starczą.
![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
tak zrobię i bedzie to juz ostatni raz. ja nie mam sobie nic do zarzucenia, to ewidentnie on ma jakis problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu bym jednak starała się dowiedzieć inaczej. Bo takimi gadkami nic nie zdziałasz. Mnie to wygląda na pana, który lubi sobie wyrywać inne, a Ty jesteś taką cichą przystanią. O nic zbytnio nie prosisz, nie naciskasz, sytuacja idealna. Nie traktuje Cię poważnie, to pewne, ja bym go sobie odpuściła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nie tak powinien wyglądać roczny związek. Dla niego to luźniejsza relacja.
Wysłano z iPhone 6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
serio mam wrazenie, ze to nie chodzi o inna i ze problem tkwi gdzie indziej. mysle, ze nie udaloby mu sie tego ukryc w dobie instagramow, snapow, fejsa, znajomych i ich znajomych znajomych... wiem jedno - nie wiem jak, ale wiem, ze to zrobie - dowiem sie o co tak naprawde chodzi, bo juz nie dam rady tak dluzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.