![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() TUSZYN. Był tam ktoś?Ja w temacie.
Wybieram sie do Tuszyna i mam pytanko co warto tam kupić? Inaczej - przede wszystki czym tam handlują ? Ciuchy, same ciuchy?? Jak sie poruszać, aby nie tracic czasu na zbędne oglądanie, a przejrzeć konkretniejsze towary? ![]() Szczerze powiem, że nie wiele słyszałam o Tuszynie i całej tej giełdzie, targowisku. ![]() Nie znam tez planu całej wycieczki ![]() Z góry dziekuje za wszystkie rady ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: TUSZYN. Był tam ktoś?
...
MOSQUiTO Edytowane przez mosquito Czas edycji: 2009-02-19 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Haha sama nie wiem, gdzie jadę i po co.
![]() Powiedziane jest, że Tuszyn, tak ogólnikowo. No własnie nie znam planu wycieczki i nie mam pojecia w zw. z tym jak będziemy sie poruszać, po tym/tych targowiskach/ku. NO nic dzięki. ![]() Może się jeszcze coś dowiem?
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
W tuszynie to chyba się wszystko kupi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W Tuszynie byłam w ubiegłym roku i z zakupu byłam b.zadowolona
![]() ![]() Acha za płaszczyk zapłaciłam ok.400zł. Taki sam Teofilku koszt.ponad 700 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() Własnie słyszałam, że można kupić sporo rzeczy taniej.
Ja poluje na jakąś kurteczkę "przejściówke", taką wiosenno-jesienną. Reszta to już kwestia tego, czy będzie mi się podobać, np. bluzeczka albo jakies spodnie. ![]() Jakby nie mam listy zakupów, będzie sponton ![]() Czuje, że moje konto po wyprawie do Tuszyna będzie łyse jak kolano ![]() Do tego jadę z mamą, to obie wrócimy <zdaje się> bez zł., ogołocone finansowo. Choć obie mamy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]()
Osobiście jeżdżę do Tuszyna w poniedziałki skoro świt czyli ok.5 rano, a potem stamtąd prosto do pracy. Szybkim krokiem obejście wszystkich stoisk zajmuje mi ok.2 godz. w Tuszynie kupuję majtki wszelakie, bielizne czasem, piżamki, skarpetki, rajstopy, dżinsy, torebki z tego, co pamiętam są tam też szlafroki itp. Byłam tam ok. 2 tygodnie temu i skarpetki kupiłam po 3,5 zł i majtki tez tak jakoś niezależnie czy były z bawełny czy jakieś "seksi"
![]() Tuszyn generalnie jest rynkiem dla hurtowników i w niektóre dni nie sprzedaje sztuk pojedynczych. Co innego Ptak. Natomiast jeśli chodzi o targowisko Ptak to jeżdżę tam w soboty przed południem lub z rana i tam jest wszystko z ubrań, co sie chce, bluzki, spodnie, spódnice, buty, sukienki wieczorowe, chyba nawet i ślubne ![]() ![]() Najfajniejsza w sensie przestronności jest hala Gałkiewiczów, ale poza tym w większości hal wszystko jest bardzo podobne. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ooo właśnie gdzie tam są kosmetyki?
ja widziałam tam tylko stoisko Golden Rose z mnóstwem lakierów i innych kosmetyków tej firmy, ale innych firm nie widziałam Ptak i przylegle mu pawilony sa extra zawsze można coś upolować, a teraz tych pawilonów z roku na rok coraz więcej i tam jeszcze coś podobnego do Ptaka jest za murem i tam są ładne eleganckie rzeczy ![]() ![]() ale z kosmetyków nie widziałam nic, a przydałoby się, może rodzice by sie nie kapneli na co dają mi pieniądze i co przynosze do samochodu ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Z kosmetykami to zazwyczaj jest tak że "wożą je" na wózkach więc nie zawsze można je dostać :/ (znaleźć)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
Coś za murem to właśnie hala Gałkiewiczów
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
调解人
|
Ja polecam bardziej Rzgów i hale Ptaka i Gałkiewicza niż Tuszyn.
Zawsze wracam jednak wykończona, kilka godzin łażenia, przymierzania, oglądania, kupowania... ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny BARDZO WAM DZIĘKUJE
![]() Piszcie wszystko, bo to moja pierwsza wyprawa do Tuszyna. Każda informacja jak najbardziej cenna! ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
ja podobnie jak Meariel polecam CH "Ptak" niz Tuszyn, w Ptaku mozna przynajmniej sobie spokojnie poprzymierzac bo tam sa hale i boxy. nie wiem jak teraz ale jak gdzies rok temu bylam ostatnio w Tuszynie to kompletnie nic nie bylo, poprawka bylo ale badziewie jakies. a poza tym wszystko tam to samo. jeszcze pare lat temu Tuszym byl lepszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Czuje, że będe musiała mieć oczy na około głowy
![]() W końcu jedna z lepszych okazji obkupić się.... ![]() Dziewczyny dzięki - wszystko staram się zapamiętać. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja zwykle jeżdżę do Ptaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wizażanki a była któras ostanio w Ptaku, czy na bazarach w Tuszynie?
co teraz tam jest? są juz jakies bluzeczki, sweterki? bo w końcu już połowa sierpnia, to może sa już jakieś cieplejsze rzeczy? bo letnie to już chyba końcówka wyprzedaży powinna być ?
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie jeszcze nie bylam , ale mam zamiar sie wybrac, na razie jade do Maximusa w Nadarzynie. Tam tez podobno duuuuuzo ciuchów jest. A w Rzgowie to teraz pewnie bedzie juz sporo takiech rzeczy letnio-jesiennych i jesiennych z reszta jak wszedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a gdzie Rzgów jest dokładnie? jak to wygląda co tam jest?
ja wybieram sie prawdopodobie w przyszłą sobotę ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Tylko radzę wam tam już być ok. 6 rano, bo później tam nic nie ma
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
hey
![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te hale nazywają się to PTAK. Są to dwie ogromne hale podzielone na sektory. I hala: sektor -A,B,C,D II hala: sektor - E,F,G,H Wszytsko ładnie i dobrze opisane, nie da się zabłądzić. Chodzisz niejako w kółko, bo z sektoru A masz np. przejście do sekrotu B itd. Czyli deszcz może padac do woli, bo prawie nie bywasz na dworze podczas przemieszczania się z pkt. A do pkt. B ![]() Przyjemne, czyste hale, po których można spacerować i spacerowac do woli. Można coś zjeść, napić się, bo są punkty gastronomiczne Sprzedają tam głownie ubrania. Ale nie brakuję takze sklepów z akcesoriami, np. paskami do spodni, spinkami do włosów i róznymi innymi bzdurami. Można kupić buty, torebki, kapelusze [letnie]. Naprawdę odzieży jest tam mnóstwo, do wyboru do koloru. Obowiązuje sezon, czyli ja jak byłam w maju to były same rzeczy typowe na lato. I nie sposób było kupić np. kurtke jesienną. Myślę, że teraz w połowie sierpnia też bedzie już można kupić tylko rzeczy jesienno-zimowe, ale nie ma co przesądzać. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedź lepiej do hal PTAK do Rzgowa. Tam przynajmniej jest czysto, ciepło i można sobie połazić, aż nogi i oczy bolą. ![]() Myslę, że można kupić jakieś bluzki, ale obowiązuje sezon, czyli asortyment będzie wg. mnie bardzo jesienny-zimowo. Ja wrócisz to zdaj relację, ja też bedę chciała tam jechać za jakiś miesiąć, może?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprzedawcy tam mają tyyyle towaru, że każdemu starczy. MNie często zaczepiano, czy nie chce wziąć hurtem jakiś towaru. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
ja polecam PTAKA, odzież taka sama jak w sklepach a duuuzo tańsza. Np garniturek z gorsetem 300zł, a w sklepie ponad 500zł.
Kiedys czaiłam sie na sweterek w "Klipsie" na Zachodniej, ale był dosc drogi, pojechalismy do Ptaka i (wtedy jeszcze) narzeczony, zakupił mi dwa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Maximus
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() w Tuszynie można kupić tanio np. pościel, czy ręczniki ![]() a i tak zawsze jezdzimy do Ptaka na zakupy ![]() tylko myslałam że Rzgów to jeszcze cos innego, ale to stary dobry Ptak ![]() dzięki za info ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
![]()
maM do was pytanko ...czy ktoś z was był moze w tuszynie na hali targowej??
jak tak to prosze napiszcie mi wszystko co wiecie ![]() ![]() jakie godziny otwarcia?? ITD ITP DZIEKI Z GÓRY MUAAA.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dot.: targowisko TUSZYN:)
godziny otwarcia cos od 9.00 do 18.00
kiedys bylo tam duzo fajnych rzeczy teraz w sumie wszytsko na jedna modle ciezko spotkac cos ladnego, i ceny nie sa duzo nizsze niz w sklepach bylam calkiem niedawno, ale nic nie kupilam.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Dot.: targowisko TUSZYN:)
Informacje na temat targowiska w Tuszynie są tu:
http://www.tuszyn.infocentrum.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.