|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zamknęłam naczynka laserem!
No wreszcie mam za sobą pierwszy zabieg. A tak się bałam. Obiecałam, że opiszę wrażenia. Dotrzymuję słowa.
Zabieg wykonywał lekarz dermatolog, który uprzedził, że po perwszym razie nie będzie spektakularnych efektów bo mam dużo "pajaczków" i sa dość głęboko umiejscowione. Na twarz nałożył mi chłodny żel, na oczy osłony i potem czułam tylko drobne jakby ukłucia, które stawały się nieco silniejsze w bardziej wrażliwych okolicach. Spokojnie można wytrzymać. Lekarz wytłumaczył, że najpierw zamyka naczynia w głębszej warstwie skóry (długość fali 1064 nm), dopiero za drugim razem można będzie pozamykać te na powierzchni (długość fali coś między 500 a 600) i to będzie bardzie dokuczliwe ale skórę znieczuli kremem. Całośc trwała ok. 20 minut i kosztowała 300 zł (!!!). Po zabiegu twarz była zaczerwieniona, ale do wieczora spryskiwałam się wodą termalną i już następnego dnia wszystko było OK. Dzisiaj mija 5 dzień po zabiegu i trudno jest mi ocenić efekty. Jest lekko zauważalna poprawa. Naczynek jakby trochę mniej. Dobrze, że zostałam uprzedzona, że za pierwszym razem nie mam oczekiwać cudów. Następny zabieg za miesiąc. W sumie jestem zadowolona, tylko dlaczego te lasery są takie drogie? Wiem: sprzęt, wiedza, doświadczenie. Ale żeby za 20 minut 3 stówy??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zamknęłam naczynka laserem!
tylko naczynka kosztowały Cię 300zł? a ja chciałam pozamykac naczynka na całych policzkach (pojedyncze i rumen) wiec wole nie zastanawiac sie ile to miałoby kosztowac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zamknęłam naczynka laserem!
Hej Mabor 44 chyba chodzimy do tego samego dermatologa
![]() Czy to pan U......... I Naprawde tylko tyle od Ciebie bierze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.