|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
...
...
Edytowane przez natuk Czas edycji: 2012-07-30 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: od czego zacząć na siłowni?
Piszesz, że ćwiczycie 45 minut i jesteście okropnie zmęczone. Powinnyście biec na bardzo małych obrotach by zbyt się nie zmęczyć, a spalić kalorie. Nie biegajcie 45 minut poświęćcie połowę tego czasu. Powinnyście się pojawiać na siłowni regularnie ok. 3 dni w tygodniu np. (pon., śr., pt., lub wt., cz., sob.). Kupcie sobie karnet, jeżeli tego jeszcze nie zrobiłyście, po jakimś czasie te 3 dni w tygodniu będzie można zmniejszyć do 2 dni, a następnie do 1 dnia w tygodniu.
Na początku przyjścia na siłownię zacznijcie sobie od rozgrzewki na rowerku ok. 20 minut, żeby "rozgrzać" mięśnie. Polecam także aerobik. Musicie zrobić plan, na danej maszynie powinnyście być min. 20 minut żeby spalić kalorie. Nie zmieniajcie co 5 minut maszyny, bo nie uzyskacie efektów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
♥
|
Cześć , z racji iż jesteś początkująca to polecam trening ACT . Tutaj masz pięknie opisane wszystko : http://www.sfd.pl/-t92199.html .
Trening siłowy 3 w tygodniu , a 3 dni wykonaj aeroby czyli np bieżnia. 1 x w tygodniu wolne od ćwiczeń. Co do rozgrzewki to 10 min na sprzęcie a później wykonaj rozgrzewkę w stylu taką jak na w-f czyli całe ciało. od kiedy najważniejsze pod czas ćwiczeń jest ilośc spalonych kalorii ? bzdura. nie rozumiem w ogóle idei zmniejszenia dni ćwiczeń. mogłabyś wytłumaczyć ?
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2011-08-08 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
♥
|
Ale po co zaprzestawać ćwiczyć ? nie ważne jaki cel ale ćwiczyć należy cały czas aby utrzymywać efekty, polepszać sylwetkę.
śmieszy mnie podeście tylko ćwiczyć i zdrowo odżywiać się tylko pod czas odchudzania a potem wszystko rzucić po osiągnięciu celu . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No wiesz ja tylko odpisuję jaka jest prawda. Spotkałam się z wieloma przypadkami, że osoba ćwiczyła przez 1 rok uzyskała efekt przestała od razu ćwiczyć i pojawił się efekt jojo. Dla tego jeżeli mam klienta i chce zakończyć ćwiczenia po uzyskanym efekcie proponuję taką zamiankę, aby nie pojawiły się efekty jojo w celu schudnięcia oraz inne efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
♥
|
jesteś instruktorem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
W pewnym sensie. Pracuję u mojego chłopaka. Jest to połączony klub fitness z siłownią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.